به گزارش خبرگزاری شبستان؛ روزنامه "رأی الیوم" در مقاله ای به قلم "عبدالباری عطوان" –سردبیر خود- نوشت: این عجیب نیست که ایالات متحده آمریکا و متحدان عرب آن، به دنبال انتشار گزارش های خبری موثق از مشارکت نیروها و خودروهای زرهی روسیه در جنگ سوریه علیه گروه های مسلح در "لاذقیه" و "ادلب" احساس نگرانی کنند؛ روشن است که مقامات روسیه با این اقدام خود، تصمیم گرفته اند عملا مخالفت خود با هرگونه درخواستی مبنی بر کناره گیری "بشار اسد" –رئیس جمهور قانونی سوریه- از قدرت را اظهار کنند.
"جان کری" –وزیر خارجه آمریکا- در تماسی تلفنی با "سرگئی لاوروف" –همتای روس خود- با سراغ جویی از صحت اخبار منتشره در خصوص ارسال تجهیزات روسی به سوریه، نگرانی واشنگتن از این موضوع را ابراز داشت.
روزنامه "نیویورک تایمز" آمریکا روز شنبه از ارسال تیم نظامی و تجهیزات روسی به سوریه خبر داده بود؛ "دیلی تلگراف" انگلیس نیز نوشت: "تلویزیون رسمی سوریه گزارشاتی تصویری پخش کرده است که در آن حضور سربازان و تجهیزات نظامی روسیه در میدان های نبرد لاذقیه را به تصویر می کشد؛ همچنین گروه تروریستی "جبهه النصره" کلیپی را در توییتر منتشر کرد که در آن، تصویری از پهپادهای روسی در حال پرواز در آسمان شهر ادلب را نمایش می دهد.
علاوه براین، "ولادیمیر پوتین" –رئیس جمهور روسیه- خود صریحا اعلام کرد این کشور حمایت نظامی چشمگیری را از طریق ارسال تسلیحات و آموزش نیروهای نظامی، به سوریه ارائه داده است؛ ولی از طرفی دیگر برای مبارزه با گروه تروریستی داعش اعلام آمادگی کرد و گفت: "حمایت از دولت قانونی بشار اسد و حمله به گروه تروریستی داعش دو موضوع متفاوت و جدا از هم است."
این پیام روسیه که رسانه های رسمی سوریه آن را برجسته کردند، به صراحت اعلام می کند که مسکو به هیچ وجه از موضع خود در حمایت از "بشار اسد" –رئیس جمهور قانونی روسیه- عقب نمی نشیند.
اهمیت این پیام زمانی بیشتر نمو د می یابد که آن را در کنار اصرار "عادل الجبیر" –وزیر خارجه عربستان- بر عزل بشار اسد، چه از طریق نظامی و چه از طریق راه حل های سیاسی قرار دهیم.
شاید تاکید پوتین در اظهارات خود به اینکه "بشار اسد" با برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی در چارچوب حل سیاسی نزاع مخالفتی ندارد، همان مقصود روسیه از راه حل سیاسی در سوریه را ترسیم می کند؛ یعنی آنکه انجام تغییرات سیاسی به شرط بقای "بشار اسد" در قدرت، ضروری است و این بدان مفهوم است که مسکو، آمادگی دارد برای حمایت از دولت قانونی سوریه حتی به طور مستقیم وارد جنگ شود.
نکته قابل توجه این است که "باراک اوباما" –رئیس جمهور آمریکا- به هیچ وجه در خلال استقبال خود از "ملک سلمان" –پادشاه عربستان سعودی که فریاد براندازی سر داده است- از برکناری بشار اسد سخن به میان نیاورد و وزیر خارجه آن در اشاره به راه حل سیاسی بحران سوریه، برکناری "بشار اسد" را شرط نکرد.
چنانچه گزارشات منتشره در خصوص حضور نیروهای روسی در کنار ارتش سوریه صحیح باشد که صحیح است، پس این بدان معنا است که بحران سوریه وارد مرحله نظامی بین المللی و بسیار حساسی شده است.
این تغییرات سریع در میدان سوریه، بسیاری از طرف ها، از جمله ائتلاف سعودی، ترکی و قطری را که برای براندازی دولت قانونی "بشار اسد" شرط بندی کرده اند، نگران و مضطرب می سازد؛ چرا که ورود نظامی ابر قدرتی مانند روسیه برای حل بحران سوریه، حساب و کتاب آنان را به هم می ریزد و معادله آن را به کلی تغییر خواهد داد.
از این رو، هفته ها و ماه های آتی، روزهای سرشار از شگفتی خواهد بود؛ چراکه دیگر تعطیلات تابستانی به سر آمده و اتاق های سیاسی در اینجا و آنجا، برنامه ریزی برای حل بحران های منطقه را آغاز کرده اند.
نظر شما