به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد اطلاع رسانی هشتمین دوره آموزشی و فرهنگی اندیشه های آسمانی حجتالاسلام والمسلمين شاه فضل در جمع 500 نفر از اعضا کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در مشهد با بيان اين مطلب افزود: در انجام كار فرهنگي نبايد هيچ وقت دلسرد شد اما انجام آن بدون رعايت مولفههاي فرهنگي ممكن است به خستگي مجريان فرهنگي در انجام رسالت آنان منتهي شود.
وي تأكيد كرد: دين محوري اولين مولفهاي است كه بايد در هر كار فرهنگي به آن توجه شود و استفاده از كارشناس ديني جلوي بسياري از خطاها و اشتباهات را ميگيرد، زيرا اشتباه در كار فرهنگي به اين زوديها جبران نخواهد شد.
او ادامه داد: مسجد اسلامي، مسجدي است كه محوريت دين خدا در آن لحاظ و رعايت شود و هر كار و فعاليتي در مسجد از جمله كار فرهنگي بايد براساس دين و ارزشهاي ديني انجام شود.
نماينده ولي فقيه در دانشگاه علوم پزشكي كاشان، انسان مداري و عقلانيت را از ديگر مولفههاي كار فرهنگي ذكر كرد و اظهار داشت: رعايت احترام و كرامت انسانها و توجه به تفكر و انديشه بايد در فعاليت كانونهاي فرهنگي مساجد جدي گرفته شود و در اين ميان آنچه كه مطرح است جذب حداكثري و دفع حداقلي مخاطبان و مراجعان به مساجد ما باشد.
وي ترويج تفكر اسلامي و فهم صحيح حقايق و واقعيات را امر پسنديدهاي دانست كه بايد در بين عموم مردم و بويژه فعالان فرهنگي مساجد مورد توجه قرار گيرد و عنوان كرد: جوانان را بايد به تفكر واداشت و نبايد به گونهاي تربيت شوند كه حاصل فكر و انديشه ديگران را فقط استفاده كنند.
حجت الاسلام والمسلمين شاه فضل تصريح كرد: برنامه محوري و هدفمندي از ديگر مولفههاي كار فرهنگي است و آن چه در اين مورد ميتوان گفت، داشتن برنامه براي رسيدن به يك افق مشخص در سايه تنظيم اهداف مربوطه و براساس موقعيت، امكانات سختافزاري و نرمافزاري و داشتن نيروي انساني لازم در اين زمينه ميباشد.
وي تأكيد كرد: با تغيير مديران و افراد نبايد اهداف و برنامه تنظيمي در پيچ و خم سلايق شخصي و كارگروهي و جمعي به فراموشي سپرده شود زيرا اگر برنامه و هدفي تنظيم شده علمي و مبتني بر عقل اجتماعي و با رعايت معيارهاي لازم باشد نبايد براحتي كنار گذاشته شود.
او سپس به بحث انعطافپذيري و نيازسنجي پرداخت و گفت: نداشتن تعصب بر روي خواستهها و عقايد و استفاده از نظرات و افكار ديگران تا جايي كه مشكل شرعي و قانوني نداشته باشد بايد در انجام كارهاي فرهنگي مساجد لحاظ شود.
وي در توضيح نيازسنجي براي فعاليتهاي فرهنگي ادامه داد: گاهي اوقات يك كانون فرهنگي هنري با اعضاي خود تصميم به انجام فعاليتي ميگيرند اما سوال اساسي اين است آيا انجام اين فعاليت منطبق با نياز واقعي افراد محله، خيابان و منطقهاي كه آن مسجد در آنجا واقع است ميباشد يا خير؟
حجتالاسلام و المسلمين شاه فضل توجه به نيازسنجي كار فرهنگي را بسيار مهم دانست و افزود: اگر نيازسنجي فعاليتها بطور صحيح انجام شود، انرژي و توان جوانان مسجدي و فعالان كانونهاي فرهنگي در مسير صحيح و درستي قرار ميگيرد كه آثار و بركات شايستهاي را بدنبال خواهد داشت.
وي ذائقهسازي و بومي سازي فعاليتهاي فرهنگي را از ديگر مولفههاي موردنظر در انجام كار فرهنگي عنوان كرد و اظهار داشت: ايجاد انگيزه و شور و شوق در انجام برنامههاي فرهنگي در بين مخاطبان و مراجعان به مساجد و انجام آن فعاليت باتوجه به امكانات مادي و معنوي موجود در آن منطقه و محلهاي كه مسجد در آنجا واقع شده است بايد مورد توجه فعالان كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد قرار گيرد.
اولويتبندي و استانداردسازي از ديگر مباحثي بود كه اين كارشناس امور فرهنگي در سخنان خود به آنها اشاره كرد و يادآور شد: شناخت اولويتها و انجام فعاليتها با رعايت شرايط و استانداردهاي لازم از ديگر موارد انجام يك فعاليت فرهنگي است و نبايد كار فرهنگي را به صرف خوب بودن آن و بدون رعايت شرايط و ضوابط لازم انجام داد.
گفتنی است هشتمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی به همت ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور 2500 نفر از فعالان کانون ها از 31 مرداد لغایت 21 شهریورماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار می شود.
نظر شما