به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد اطلاع رسانی هشتمین دوره آموزشی و فرهنگی اندیشه های آسمانی وی در جمع 500 نفر از اعضا کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در مشهد با بیان این مطلب افزود: بسیاری از افراد و حتی دینداران دغدغه زندگی و حیات دارند اما دغدغه دینی در بین آنان بطور شایسته و بایسته وجود ندارد.
او تأکید کرد: دغدغه که از آن به عنوان انگیزه و دل مشغولی هم یاد میشود از مهمترین فرمایشات مقام معظم رهبری در انجام کار فرهنگی است و این موضوع باید مورد توجه فعالان فرهنگی مساجد قرار گیرد.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری بیان کرد: توجه به ارزشها و معیارهای انسانی، اسلامی، پیروی از قرآن و اهل بیت(ع)، انتظار فرج امام زمان(عج) و حفظ انقلاب اسلامی و دستاورد خون شهدا از مهمترین مولفههایی است که باید در ایجاد دغدغه دینی و تقویت آن در بین عموم مردم و بویژه جوانان مسجدی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس موسسه سیره شهدا اظهار داشت: مردم در برخورد با دغدغههای دینی به 2گروه تقسیم میشوند که عبارتند از گروه بیقرار و گروه بیخیال که ویژگیهای مسجد اسلامی و جامعه مهدوی این است که مردم نسبت به دین بیخیال و بی تفاوت نباشند بلکه درد دین در آنها وجود داشته باشد.
وی در این ارتباط افزود: شهدای انقلاب اسلامی و 8سال دفاع مقدس به خوبی این احساس را داشتند و همیشه از خدا میخواستند تا واسطه امر و هدایت مردم به سوی خدا باشند و در این راه جان خود را فدا کردند.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری تأکید کرد: مسجد باید هر لحظه و در هر روز دغدغههای دینی را به جامعه اسلامی تزریق کند و جان تازهای به کالبد اجتماع بدهد.
وی خطاب به فعالان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد یادآور شد: آن چیزی که در کار فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد اقتباس و تبادل فرهنگی است و نه تهاجم فرهنگی.
وی توضیح داد: تهاجم فرهنگی یعنی تقلید کورکورانه از یک شخص، گروه، تفکر و ایده که با ارزشها و اصول انسانی و اسلامی ملت ما در تضاد است در صورتی که تبادل و اقتباس فرهنگی امری پسندیده است و مورد تأکید و سفارش دین بوده و در سیره زندگی بزرگان دین نیز به چشم میخورد.
او استفاده از ماهواره، اینترنت، تلفن همراه، سایتها، فضای مجازی، تکنولوژیهای الکترونیکی و... را در جهت تروج و گسترش تعالیم دینی و ارزشهای اسلامی و انسانی امری پسندیده دانست و تأکید کرد: آن چیزی که بد است استفاده ناشایسته و گمراه کننده از این تکنولوژی و ابزار و ادوات است زیرا از هر وسیلهای میتوان استفاده ناشایست و اشتباه کرد که این برای جامعه اسلامی و بویژه جوانان خطرناک است.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری افزود: در برابر مقوله ای مانند تبادلات فرهنگی باید براساس فکر و اندیشه و معیارسنجی اصول و عقاید اسلامی استفاده لازم را به عمل آورد.
وی از عقل اجتماعی و جمعی، وحی و اهداف آن به عنوان 3معیار برای اقتباس کردن یا رد کردن دستاوردها و تبادلات فرهنگی با دیگران یاد کرد و اظهار داشت: اقتباس فرهنگی و تعاملات فرهنگی در صدر اسلام حتی بین مسلمانان و غیرمسلمانان وجود داشته است و آن چیزی که در این میان مهم است تشخیص درست و به موقع و صحیح از این تعاملات است که باید براساس دین، سنت اهل بیت(ع) و تشخیص ولی الامر و حاکم جامعه اسلامی صورت گیرد.
رئیس موسسه سیره شهدا به بحث آرایش نیروهای فرهنگی نیز اشاره کرد و افزود: برای انجام هر کار فرهنگی باید از افراد و نیروهای خاص همان کار استفاده شود که دارای علاقه، استعداد و شرایط لازم انجام آن کار باشند.
وی عنوان کرد: علاقه و نیاز در افراد را با ایجاد دغدغههای دینی میتوان بوجود آورد اما دانستن حداقل بعضی از مولفهها در زمینه استعداد و همچنین حصول شرایط لازم برای انجام کار فرهنگی مربوطه از مهمترین ضروریاتی است که باید در افراد وجود داشته باشد زیرا هیچ کس را نمیتوانند به زور و یا با وعده و وعید به انجام کار فرهنگی ترغیب کنند.
مرزبندی در فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد از دیگر عناوینی بود که حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری در سخنانش به آن اشاره کرد و اظهار داشت: تشخیص بایدها و نبایدها، خوبیها و بدیها و... در انجام کارهای فرهنگی بسیار مهم است زیرا از بین رفتن مرز و خطوط قرمزی که رعایت آنها لازم است، خطرات و آسیبهای جبران ناپذیری را بر فعالیت مساجد تحمیل میکند.
وی یادآور شد: آنچه که در این میان مهم است پرهیز از سلیقه شخصی، حزب گرایی، جناح بازی و... میباشد زیرا مرز و خطوط قرمز در احکام شرعی، اعتقادات دینی، روش برخورد با دیگران در جامعه اسلامی توسط دین و اهل بیت(ع) و ولی امر حکومت اسلامی براساس تعالیم الهی مشخص و بیان میشود و هر شخصی نباید خود را صاحب تشخیص و اجتهاد و عمل براساس تفکرات خود بداند.
نظر شما