به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمدحسین اصغریان، معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان امروز(15 شهریور) در همایش تجلیل از تعاونیهای برتر استان در سالن الغدیر استانداری در رشت با اشاره به جایگاه تعاون در اسلام اظهار کرد: قرآن کریم بر اهمیت تعاون در جامعه تاکید کرده و بر هیچ یک از بخشهای اقتصادی مانند تعاون چنین تاکیدی نداشته است.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی نسبت به کشورهای غیر اسلامی دیرتر به اهمیت تعاون پی بردهاند، تصریح کرد: بسیاری از تعالیم ناب اسلامی در کشورهای غیر اسلامی به کار برده میشود و تعاون نمونهایی از این امر است.
اصغریان با اشاره به اینکه در افق 1404 سهم تعاون در اقتصاد ملی باید به 25 درصد برسد، گفت: هم اکنون سهم تعاون در اقتصاد ملی پنج درصد است که با تحقق 25 درصدی فاصله بسیار دارد کاری که نتوانستیم در 35 سال انجام دهیم هم اکنون باید در 10 سال انجام داده و چهار برابر کنیم.
وی ادامه داد: فقرزادایی، جمع آوری ثروتهای اندک و توزیع منابع از اهداف تشکیل تعاونیهاست که بر پایه فطرت پاک انسانی هدف گذاری شده است.
معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید افکار عمومی را اقناع کنیم که چرا به اهداف تعاونیها دست نیافتیم، ابراز کرد: ریشه یابی این مسائل در رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کمک می کند.
وی عدم باور مدیران، نخبگان و فعالان اقتصاد به تعاونی را نخستین چالش این عرصه دانست و افزود: هرجا صحبت از تعاون میشود با واکنش منفی مواجه هستیم و علت آن را در عدم موفقیت تعاونیها میدانند.
اصغریان با بیان اینکه نگاه مدیران نیز دارای منطق خاصی است گفت: مدل هایی که در کشور برای تعاونیها طراحی کردیم خود عامل چالش و توسعه محسوب میشود.
وی تاکید کرد: باید بازنگری اساسی در قوانین ساختاری تعاونیها انجام شود.
معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان با بیان اینکه گاهی خود مدیران تعاونی چالش و مشکل هستند افزود: نمونههای موفق کار دسته جمعی در کشور ما کم نیست و این فرهنگی در کشور وجود دارد فقط باید بدان اعتقاد راسخ داشت.
وی با بیان اینکه موفق نشدیم نماد کار دسته جمعی با شأن مشترک را به نمایش بگذاریم افزود: هنوز فرهنگ تعاون در جامعه نهادینه نشده است و عده ایی در مجموعه اقتصادی پدرسالارانه کار کرده و میخواهند همه تصمیمات را خود بگیرند.
اصغریان با بیان اینکه عدم موفقیت تعاونیها در اذهان تاثیر منفی داشته است اظهار کرد: باید با معرفی تعاونیهای برتر از این تاثیرات منفی بکاهیم.
وی از عدم اطلاع رسانی مناسب از مزایا و امتیازات قانون برای تعاونگران خبر داد و تصریح کرد: این امتیازات همگی در راستای ایجاد انگیزه برای کار در تعاونی است که متاسفانه کسی از این امتیازات آگاه نیست و باید اطلاع رسانی دقیق صورت گیرد.
وی با بیان اینکه حدود 70 درصد تعاونیهای ما از سه دهک پایین شکل گرفته است خاطرنشان کرد: عدم ثبات قوانین مربوط به تعاونی و ایستایی در حوزه اجرا از دلیل اصلی رکود این بخش است.
نظر شما