به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي دفتر هنرهاي تجسمي، علي مرادخاني؛ معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين پيام نوشته است: سرعت تحولات و گستردگي ارتباطات در دنیای امروز، عرصه هنر را نیز متاثر و هر روز با طرح ها و ایده های نو رو به رو كرده است. آثار جديد با گذر از مرزها در هر نقطه از جهان قابل رويت است.
در ادامه پيام مرادخاني آمده است: تکنولوژی نوین نیز نقش خود را در فرآیند تحوّلات فزاینده موصوف بازی میکند و بعضاً نگاهها و ایدههایی در مقوله هنر طرح میشود که با اصول و قواعد مألوف گذشته متفاوت و گاه متناقض است. برخی تحولات جدید را تهدیدی برای فرهنگ و هنر بومی میدانند و در برابر آن موضع دارند و برخی نیز بدون توجه جدی به داشتههای فرهنگی و هنری خویش، یکسره نوگرا گردیده اند. این دو رویکرد را میتوان دو سوی رویکرد اعتدالی دانست که از یکسو به انزوای هنر بومی و ملی و از سوی دیگر به استحاله در جریان هنر جهان منتهی میشود. جوانانی که پای در مسیر هنر گذاشتهاند میبایست با دانش و بینش عمیق و شناخت هنرایرانی – اسلامی و پیوند آن با هنر معاصر، خطر انزوا و استحاله را برطرف نمایند و پنجرهای از هنر بومی و ملی را به هنر جهانی و جهان هنر بگشایند و جلوههای هنر ملی را به ویژه در عرصه گسترده هنرهای تجسمی به نمایش گذارند. راهی که پیش از این نیز تجربه شده و هنرمندانی با شناخت هنر مدرن و بهرهگیری از آن داشتههای بومی و ملی خود را نیز به جهان معرفی نمودهاند. آن جوانان برومند دیروز، امروز هنرمندان شاخص و ارزشمندی هستند که آثارشان با نشانههای بومی و ملی در عرصه بینالمللی مخاطب فراوان دارد.
معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه پيام خود به جشنواره تجسمي جوانان آورده است: امروز نیز لازم است هنرمندان جوان در عهد جوانی، هنر بومی را با نگاه جهانی شناسایی و معرفی نمایند. بیست و دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان، فرصتی است تا جوانان هنرمند چگونگی حضور مؤثر در جربان هنر معاصر را تجربه و زمینه حضور بیش از پیش هنر ایرانی – اسلامی را با مشخصههای بومی در هنر جهانی فراهم کنند. مرادخاني در پايان با قدرداني از هنرمندان و برگزاركنندگان جشنواره نوشته است: مشارکت و همراهی هنرمندان جوان در جشنواره بیست و دوم که با تلاش و همکاری دفتر هنرهای تجسمی؛ مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در شهر فرهنگی و تاریخی نیشابور، شهر حکیمان عمر خیّام و عطار نیشابوری برگزار میگردد، قابل تقدیر است و اینجانب از عموم دستاندرکاران جشنواره اعم از هنری، اداری و دانشگاهی به ویژه استادان و داوران محترم صمیمانه سپاسگزارم و توفیق همه عزیزان را در ارائه خدمات شایسته و ماندگار به فرهنگ و هنر کشور به ویژه نسل جوان هنرمند مسئلت دارم.
بيست و دومين جشنواره ملي هنرهاي تجسمي جوانان با حضور 190 هنرمند جوان از 31 استان 16 تا 19 شهريورماه جاري در نيشابور برگزار مي شود.
نظر شما