اجرای امر به معروف ونهی از منکر همانند تیغ دو لبه است

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گلستان با بیان اینکه اجرای امر به معروف ونهی از منکر همانند تیغ دو لبه است، گفت: اجرای بد آن یا به مجریان و چهره حاکمیت آسیب می زند و یا سبب بروز حوادث نا خواسته و بد بینی در جامعه می شود.

علی اصغر طهماسبی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گلستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان در خصوص جایگاه حقوقی ستاد طبق قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، گفت: طبق قانون حمایت از آمران به معروف وناهیان از منکردر ماده 16 جایگاه حقوقی ستاد و وظایف ستاد امر به معروف ونهی از منکر مشخص شده و این جایگاه در حوزه های مختلف اعم از سیاستگذاری، آموزش و پژوهش، اجرا و همچنین حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در نظر گرفته شده است.

 

وی افزود: این جایگاه در حوزه های مختلف اعم از سیاستگذاری، آموزش و پژوهش، اجرا و همچنین حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در نظر گرفته شده است.

 

معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان تصریح کرد: اهم این موارد شامل؛ سیاستگذاری و خط مشی اساسی در زمینه ترویج فریضتین، آسیب شناسی و ریشه یابی علل ترک معروف و ارتکاب منکر، تعیین الگوی رفتاری، زمینه سازی برای مشارکت همه جانبه مردم در اجرای فریضتین، رصد اقدامات انجام شده شناسایی ظرفیتها و کمک به سازمانهای مردم نهاد فعال در این زمینه، حمایت از اقدامات قانون آمرین به معروف و ناهیان از منکر، پیگیری مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در ارتباط با تکالیف ستاد است.

 

وی با اشاره به تصویب قانون امر به معروف ونهی ازمنکر، در خصوص چیدمان حقوقی، اعضای ستاد، اظهارداشت: با توجه به جایگاه شرعی و قانونی امر به معروف ونهی از منکر و همچنین ماده 19 قانون امر به معروف ونهی از منکر این ستاد در استان ها به ریاست امام جمعه مرکز استان و نایب رئیسی استاندار محترم تشکیل می شود و 17 دستگاه و نهاد دولتی عضو اصلی آن هستند که در استان گلستان دبیری این ستاد به عهده من نهاده شده است.

 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گلستان در خصوص فعالیت های شاخص ستاد، گفت: ستاد احیاء امر به معروف در استان گلستان پس از شکل گیری استان در سال 1378 با ریاست نماینده ولی فقیه آغاز به فعالیت کرد. عموم فعالیتهای ستاد از آن زمان تا کنون ناظر بوده بر ایجاد تغییر نگرش مردم نسبت به فریضه با تاکید بر فرهنگ سازی که از طریق شوراهای امر به معروف ونهی ازمنکر در اقشار مختلف جامعه از قبیل ادارات، اصناف، هیئت های مذهبی، مساجد و غیره که با رویکردی کاملا فرهنگی با انجام تبلیغات و آموزش براساس دستورالعملهای ستاد مرکزی اقدام کرده است.

 

وی با اشاره به برنامه های آینده ستاد، افزود: برنامه های ستاد در دو حوزه قابل تقسیم است اجرای برنامه های مصوب ابلاغی از ستاد مرکز و برنامه هایی که در استان پیشنهاد و اجرا خواهد کرد.

 

طهماسبی با بیان اینکه در نظر داریم برنامه های متنوعی را در گذر زمان اجرایی کنیم، اظهارداشت: نخست باید توجه مردم را به این نکته جلب کنیم که این درست است که واجبات معروفند و محرمات منکر، اما امر به معروف و نهی از منکر تنها به واجبات و محرمات خلاصه نمی شود. به عنوان مثال مقام معظم رهبری می فرمایند امر به ورزش امر به معروف است و همه می دانیم که بر اساس اسلام ورزش فعلی واجب نیست.

 

وی ادامه داد: تبلیغ، توصیه و معرفی مصادیق معروف و منکر یکی از برنامه های اساسی ما در ستاد است. مردم باید بدانند نسبت به حقوق خودشان آگاه باشند، باید بدانند امر به معروف و نهی از منکر حقوق حقه و شرعی آنهاست. نشان دهنده توجه، محبت و مهربانی ما نسبت به یکدیگر است و نه مداخله در امور شخصی. اگر یک نفر بگوید، کتاب بخوانید، محیط زیست را پاکیزه نگه دارید، کمتر آب مصرف کنید، اصراف نکنید، با کودکانتان مهربان باشید و مسائل زیادی مانند این آیا کسی می گوید چنین فردی دارد مداخله در زندگی دیگران می کند؟ هدف ستاد این است که مردم معروف ها و منکرات را بشناسند و از سر شفقت و دلسوزی آنها را گوشزد کنند. برنامه های آینده ستاد ناظر به اجرایی شدن همین مسئله است.

 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گلستان در خصوص انتظار از دستگاهها، گفت: همانطور که در مفاد قانون آمده است، اهمیت این فریضه بزرگ الهی می طلبد که همه دستگاههای عضو و حتی غیر عضو، فرای وظایف محوله قانونی، به عنوان یک احساس تکلیف شرعی و عرفی، به طور جد برای تحقق آن وقت و انرژی بگذارند.

 

وی، یکی از اساسی ترین انگیزه های انقلاب شکوهمند اسلامی، اندیشه های امام(رحمه الله علیه) و دغدغه های مقام معظم رهبری، جاری شدن صحیح این فریضه در سطح جامعه است.

 

به گفته طهماسبی، اجرای امر به معروف ونهی از منکر همانند تیغ دو لبه است. اجرای بد آن یا به مجریان و چهره حاکمیت آسیب می زند و یا سبب بروز حوادث نا خواسته و بد بینی در جامعه می شود. این موارد حساسیت اجرای قانون را دو چندان می کند.

 

کد خبر 484282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha