یادی از یار بهشتی

تیر ماه، مردم ایران را بار دیگر یاد عاشورا می اندازد، عاشورایی که آیت الله دکتر بهشتی و 72 تن از بهترین سربازان انقلاب را بهشتی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین سید نورالله طباطبایی نژاد، نماینده مردم متدین اردستان در اولین دوره مجلس شورای اسلامی یکی از یاران و سربازان انقلاب بود که تقدیر الهی نام او را جزء 72 تن یاران انقلاب و شهدای حزب جمهوری ثبت کرد.


به این بهانه به سراغ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد رفتیم و در گفتگویی صمیمانه از زندگی برادر بزرگوارشان، سید نورالله سوال کردیم.


آنچه می خوانید سخنان ایشان در مورد این شهید بزرگوار است.


سید نورالله طباطبایی نژاد در روستای ظفرقند اردستان در سال 1319 و در خانواده ای روحانی و مبارز دیده به جهان گشود. وی آموزش قرآن و مقدمات علوم دینی را نخست نزد پدر آموخت و پس از گذران دوران ابتدایی در ظفرقند، در سال 1335 برای تحصیل علوم دینی رهسپار شهر مقدس قم شد و در آن جا نزد مدرسان خبره و استادان برجسته، با ادبیات عرب، فقه، اصول، حکمت، فلسفه و تفسیر قرآن آشنا شد و در دروس خارج از محضر علمایی چون آیت الله گلپایگانی و آیت الله مکارم شیرازی کسب فیض کرد.
 

پدر سید نورالله
 

پدر ما فردی عالم، عامل و از علماء تراز اول منطقه بود که علاقه بسیاری به روحانیت داشت لذا به ما سفارش می کرد که به کسوت روحانیت وارد شویم. 6 برادر بودیم که در زمان حیات پدر همگی به لباس روحانیت ملبس شدیم.
پدر معتقد بود سادات باید روش جد خود را درپیش گیرند و عمر خود را صرف تبلیغ اسلام نمایند. ایشان شخصیت کم نظیری داشت که هنوز هم مانند ایشان کم پیدا می شود. در حد علمی خود هم به عبادات و مسائل اجتماعی می پرداخت و هم مسائل سیاسی را با دقت پیگیری می کرد.
 

در برنامه تربیتی و برخورد با خانواده نیز بسیار دقیق بود و با ظرافت خاصی رفتار می کرد.
 

سید نورالله و انقلاب
 

از نوجوانی جزء مبلغین خوب اسلام در منطقه بود و برای تبیین افکار روشنگر امام خمینی(ره) به شهرهای مختلف سفر می کرد.
 

سید نورالله در 20 سالگی بعد از نماز آیت الله اراکی روی سنگی کنار حوض مدرسه فیضیه ایستاد و اولین کسی بود که در محکومیت شاه با علما سخن گفت.
 

بعد از تبعید امام (ره) به ترکیه در کنار مرقد حضرت معصومه(س) با عده ای از طلاب، جلسه دعای توسل برگزار کردند و بعد از مراسم برای امام خمینی(ره) دعا می کردند.
 

این برنامه تا مدتی ادامه داشت و دعا را یک شب سید نورالله و یک شب آقای ناطق نوری می خواندند و پس از مراسم عبا و امامه خود را عوض می کردند و بین جمعیت رفته و خارج می شدند.
 

یک شب که ایشان بدون تعویض لباس از مجلس خارج شده بودند، یکی از نیروهای ساواک در گوش او می گوید: به خدا اگر از سادات نبودی و به خاطر جدت نبود تا کنون دستگیرت کرده بودم.
 

در سال 1357 و قبل از فرار شاه در مسجدی در تهران منبر می رفت که یک شب ساواک مسجد را محاصره و ایشان را دستگیر کرد. پس از گذشت 2روز، با فرار شاه از زندان آزاد شد.
 

بعداً تعریف کرد که آخر شب مسئول کلانتری ما را به اتاق خود برد و گفت: ما نیز دل خوشی از شاه نداریم اما اگر فکر کرده اید با رفتن شاه شما بر سر کار می آیید در اشتباهید، امریکا فردی به نام بنی صدر را در نظر گرفته است.
 

در آن زمان کسی بنی صدر را نمی شناخت لذا بعد از پرس و جو فهمیدیم که مسئول انجمن اسلامی آمریکا و فرانسه است و خیال کردیم که می خواهند یک دانشجوی خوب را بد نام کنند که زمانه حقیقت این سخن را به ما ثابت کرد.
سجایای اخلاقی سید
 

سید نورالله از همان اوان کودکی، در مکتب پدر و اساتید وارسته خود، با فضائل و مکارم آشنا گشت و خود نیز با تزکیه نفس، عبادت و ارتباط با خداوند در جهت کسب خوی عالی و نیل به خوبی ها کوشید.
 

وی از نظر اخلاقی بسیار خاص بود به گونه ای که بسیاری از دوستان ایشان هنوز وقتی نام ایشان را می شنوند، اشک می ریزند.
 

این شهید بزرگوار بسیار فروتن بود و حتی به شوخی هم کسی را از خود نمی رنجاند و با خانواده و فرزندانش بسیار با احترام و محبت رفتار می کرد.
 

سید نورالله با هر کسی که روبرو می شد، در سلام کردن از او پیشی می گرفت، در گفتگوهایش اهل جدال نبود و دوست نداشت او را به تقوا و ایمان بستایند.
 

علی رغم شجاعت و شهامت بسیار با مردم و تهیدستان بسیار مهربان بود و دست بخشنده داشت. او معتقد بود که اگر انسان بخواهد انتظار بنشیند تا زمانی که وضعش خوب شد کمک کند، ممکن است هیچ وقت این فرصت را پیدا نکند.
 

سید نورالله و مجلس شورای اسلامی
 

برای اولین دوره مجلس شورای اسلامی در اردستان 11 نفر کاندید شدند که اخوی ما نیز یکی از آن ها بود و با رأی اعتماد مردم، وارد مجلس شورای اسلامی شد.
 

ایشان شهامت بسیاری داشت و در صحن مجلس، 2 سخنرانی محکم در خصوص بنی صدر ایراد کرد که هنوز هم دیدن آن نکات تازه و جالبی دارد.
 

سید نوراله به خاطر خلوص نیت و خدمات شایسته ای که به مردم منطقه ارائه کرد مورد علاقه وافر مردم بود.
 

عبادت سید
 

اخوی اهل عبادت و نماز شب واقعی بود و حتی برای امور عبادی نیز برنامه ریزی داشت. یکبار که به دلیل مشغله کاری به برنامه خود عمل نکرده بود به او اعتراض کدم و گفتم پس چرا برنامه ریزی می کنید و برنامه را در اتاق می گذارید؟ او در پاسخ من خندید و گفت: اگر در هر برنامه ریزی بتوانم یک هفته را به خوبی انجام دهم، غنیمت است.
 

به قرآن و نماز بسیار اهمیت می داد و به حفظ قرآن توجه ویژه ای داشت. او از جمله پژوهشگرانی بود که علی رغم مشغله بسیار، خلأهای فکری و اجتماعی روز را شناسایی و زیر نظر آیت الله مکارم شیرازی به نگارش تفسیر نمونه پرداختند و سید نوراله توانست تا قبل از شهادت، گروه را تا جلد یازدهم یاری کند.
 

ولایت فقیه
 

ما خانوادگی به گونه ای تربیت شده بودیم که مسئله ولایت فقیه برایمان تازگی نداشت. از کودکی می دانستیم که باید پیرو مراجع و ولی فقیه باشیم و ولایت افراد صالح را از ارکان شیعه بودن می دانستیم.
 

بر همین اساس اخوی هم عشق و محبت خاصی نسبت به ولایت فقیه و امام خمینی(ره) داشت و از هیچ کاری برای تبیین این اصل مهم فروگذار نمی کرد.
 

سید نورالله و ورود به حزب جمهوری
 

ایشان علاقه خاصی به شهید بهشتی و شهید مطهری داشت و روزهای پنجشنبه پای درس شهید مطهری حاضر می شد.
 

هدف از تشکیل حزب جمهوری که شهید بهشتی و مقام معظم رهبری از بنیانگذاران آن بودند، تربیت نیروهایی بود که برای انقلاب مثمر ثمر بوده و بتوانند در انقلاب، وزارتخانه ها واداره ها خدمت کنند.
 

سید نورالله طباطبایی نژاد نیز با حسن تدبیر، تقوا، خوش خلقی، درایت و اهمیت قائل شدن به تشکیلات، از اعضای فعال دفتر مرکزی حزب جمهوری شد.
 

از قضا روز 7 تیر را مرخصی گرفته بود اما چون جلسه آن روز به دعوت خود دکتر بهشتی تشکیل می شد از اردستان به تهران رفت و همراه با سید الشهدای انقلاب اسلامی شربت شهادت را نوشید و پیکر پاکش در شیخان قم دفن شد.
 

حضرت آیت اللّه ناصر مکارم شیرازی(مدّ ظلّه) نیز در آغاز یازدهمین جلد «تفسیر نمونه» نوشت:
 

«در زمره شهیدانِ ( انفجار هولناک دفتر مرکزی حزب جمهوری‏)مرحوم حجة الاسلام والمسلمین حاج سید نوراللّه طباطبایی (ره) ؛ از همکاران عزیز تفسیر نمونه بود که نمایندگی مجلس شورای اسلامی را نیز به عهده داشت. او مردی مصمم، شجاع و با استقامت،فاضل و متدین، باایمان و پرعاطفه بود و گرما و صفای خاصی داشت. ما جای او را درانجمن دوستان تفسیر نمونه همواره خالی می‏بینیم، خدایش غریق رحمت کند و با شهیدان بدر و احد و میدان جانبازی کربلا محشور دارد.»

 

پایان پیام/

 

کد خبر 48427

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha