دلتنگی هایی که با تردید ‌آغاز شد/ خاک دامن گیر اردوهای جهادی

خبرگزاری شبستان: می گوید: وقتی با تعدادی از پزشکان اردوهای جهادی می رویم، بعضی از ‌آنها در دفعه اول با تردید می آیند اما همین یکبار کافی است چرا که از آن بع بعد خود مشتری اردوهای جهادی می شوند و پیگیر، که نکند اسم آنها دفعه بعد در لیست نباشد!

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: معتقد است کار یک پزشک تنها نسخه پیچیدن و طبابت نیست، یک پزشک باید با مردم زندگی کند، دردهای‌ آنها را باید بفهمد، باید درک کند که برخی از مردم به دلیل " عدم توانایی مالی" پیگیر درمان بیماری خود نمی شوند.

 

می گوید: وقتی با تعدادی از پزشکان اردوهای جهادی می رویم، در دفعه اول اتفاق افتاده است که برخی از آنها با تردید می آیند اما همین یکبار کافی است تا خود مشتری اردوهای جهادی شوند و پیگیر، که نکند اسم آنها دفعه بعد در لیست نباشد!

 

می دانستم در کار و حرفه خود نمونه است تا اینکه امسال از سوی هیات مدیره نظام پزشکی استان به عنوان پزشک نمونه انتخاب و در کسوت یک پزشک نمونه کشوری در ۲ شهریورماه امسال، همزمان با روز پزشک، تجلیل شد. این موضوع، بهانه ای برای گفتگوی یک ساعته شبستان با دکتر محمدرضا فخر، پزشک نمونه کشوری شد.

 

دکتر محمدرضا فخر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه مقطع دبیرستانم مصادف شد با اوج انقلاب و حرکت‌های مردمی به رهبری امام راحل اظهارد اشت: دبیرستان طالقانی یکی از کانون‌های تاثیرگذار در انقلاب‌های مردمی بود و من آن زمان در انجمن اسلامی مدرسه فعالیت داشتیم.

 

وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب هم که ارتباطات مستمری با بسیج و انجمن اسلامی داشتم و این ارتباط باعث شد با خیلی از افرادی که در جبهه حضور داشتند ارتباط صمیمی برقرار کنم، افزود: این ارتباط صمیمی باعث شد تا در عرصه بسیج جامعه پزشکی وارد شوم.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بعد از دیپلم وارد سپاه شدم و توفیق حضور در جبهه و شرکت در فعالیت‌های مختلف را داشتم، ادامه داد: در‌‌ همان زمان ادامه تحصیل دادم و بعد وارد مباحث مربوط به بهداشت و درمان شدم و بعد از جنگ هم زمینه ادامه تحصیل در پزشکی فراهم شد در رشته پزشکی فارغ التحصیل شدم.

 

پزشکان بسیجی حضور در عرصه‌های خدمت رسانی را برای خود غنیمت می‌دانند

فخر با بیان اینکه ۱۵ سال است که به عنوان پزشک عمومی در کنار فعالیت‌های کاری که از طریق سازمان اعلام می‌شود بحث طبابت را هم داشته‌ام و سعی بر این شده که از توفیق خدمتی که خدا به ما داده به اندازه توان خود، بحث خدمت رسانی به مردم را هم داشته باشیم، گفت: فعالیت سالهای ابتدایی حضورم در جبهه، مرتبط با بهداشت و درمان نبود و آخرین دوره خدمت بنده که به سال ۶۶ بر می‌گردد در یکی از پست امداد‌ی مشغول خدمت بودم که منجر به پایان جنگ و عملیات مرصاد شد.

 

وی با بیان اینکه در بسیج بسترهای خوبی برای فعالیت وجود دارد که یکی از آن‌ها بسیج جامعه پزشکی است؛ دو سه سال بعد از فراغت از تحصیل با بسیج ارتباط برقرار کردم و توانستیم از خدمات پزشکان در مناطق محروم استفاده کنیم، گفت: این اقدام این باعث رضایت خودم از تحصیل در رشته پزشکی به واسطه خدمتی که به محرومان کسب کردم، شد.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر هم با ارتباط مستمری که با بسیجیان وجود دارد و از خدمات آن‌ها در عرصه‌های مختلف اعم از پزشکان عمومی، متخصص و پرستاران و سایر افراد مرتبط با حوزه پزشکی در مناطق محروم استفاده می‌کنیم، گفت: پزشکان ما امروز حضور در عرصه‌های خدمت رسانی را برای خود غنیمت می‌دانند و در هر برنامه‌ای که اعلام می‌شود با علاقه شرکت می‌کنند.

 

 

۳۵ درصد جامعه پزشکان استان عضو بسیج جامعه پزشکی

فخر با بیان اینکه جمعیت هدف ما در بسیج جامعه پزشکی استان در حدود ۵ هزار نفر است که توانسته‌ایم نزدیک به ۳۵ درصد از کسانی که رشته‌های مرتبط با قشر جامعه پزشکی هستند را جذب کنیم، گفت: این افراد اعم از بسیجی عادی، فعال و کادر هستند.

 

وی با بیان اینکه بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی در سال ۸۴ به طور رسمی در استان راه اندازی شد، اظهارداشت: تاکنون ۱۳بیمارستان صحرایی در استان برپا کردیم که همکاران متخصص در رشته‌های مختلف را به مدت ۳ تا ۴ روز در یکی از مناطق روستایی استان برای خدمت رسانی به محرومین برده‌ایم.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: تاکنون در تمامی شهرستان‌های استان یک نوبت بیمارستان صحرایی برپا شده است و در برخی از مناطق نهبندان و سربیشه نیز چندین نوبت برای خدمت رسانی و گسترش فرهنگ کمک رسانی به محرومین رفته ایم.

 

فخر با بیان اینکه از امسال به طور مرتب اعزام تیم‌های پزشک عمومی به مناطق مختلف را داشته‌ایم و در سال گذشته حدود ۲۳۰ تیم پزشک عمومی را به روستاهای محروم اعزام کردیم، ادامه داد: روستاهایی که به دلیلی محروم هستند را نواحی بسیج و مراکز بهداشت پیدا می‌کنند و با هماهنگی که انجام می‌شود تیم پزشک عمومی به آن نقاط اعزام می‌شود.

 

ارائه بیش از 6000 نفر خدمت در بیمارستان صحرایی نهبندان

وی با اشاره به اینکه در بیمارستان صحرایی سال قبل در طبسین نهبندان متخصص‌های مختلف حضور داشتند و ۲۳ تیم پزشک عمومی نیز حضور داشت و روستا‌های اطراف را هم پوشش داد، اظهارداشت: خدمات تخصصی در رشته‌های مختلف مانند سونوگرافی و آزمایشگاه و برخی از جراحی‌های سرپایی آنجا صورت گرفت و بیش از ۶ هزار نفر خدمت آنجا ارائه شد.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: یکی دیگر از خدمات ما در زمینه سایر فعالیت‌های خدماتی است که اعضای بسیج جامعه پزشکی در مطب‌های خود انجام می‌دهند که با هماهنگی که انجام شده، بیماران نیازمند مراجعه می‌کنند و رایگان درمان می‌شوند.

 

فخر به اعزام تیم‌های تخصصی دو یا سه نفر از پزشکان متخصص به مناطق محروم اشاره کرد و افزود: همکاران متخصص نیز همزمان با نیاز منطقه اعزام می‌شوند و خدمت رسانی می‌کنند که سال قبل سه نفر از همکاران متخصص زنان، اطفال و داخلی را به منطقه نهبندان اعزام شدند.

 

وی با بیان اینکه یکی از مباحثی که در بسیج جامعه پزشکی روی آن تکیه داریم مباحث فرهنگی و معنوی است، اظهارداشت: شجره طیبه صالحین در کانون‌های بسیج ما فعال است و حلقه‌های صالحین را هم در بیمارستان‌ها داریم.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی به برخی از برنامه‌های فرهنگی این سازمان اشاره کرد و گفت: اعزام همکاران به راهیان نور جنوب و غرب، اعزام همکاران در ایام ارتحال به مراسم ارتحال حضرت امام (ره) و برگزاری یادواره شهدا و غیره از جمله فعالیتهای فرهنگی است که در کنار فعالیت‌های خدمات رسانی انجام می‌شود.

 

فخر با بیان اینکه هر سال یک یادواره شهدا داریم، گفت: یادواره شهدای بسیج جامعه پزشکی اواخر امسال در نهبندان برگزار می شود.

 

 

امسال مراکز درمانی شلوغ فضاسازی فرهنگی می‌شوند

وی با بیان اینکه بحث فضاسازی فرهنگی تعدادی از مراکز درمانی که مراجعه کننده بیشتری دارند، امسال در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با این طرح، از هدر رفتن وقت مردم در مکان‌های درمانی شلوغ با برپایی ایستگاه مطالعه و قرار دادن نشریات فرهنگی و ... جلوگیری می شود.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۸ اسفند؛ روز بسیج جامعه پزشکی است، گفت: دلیل نامگذاری آن هم این است که در آن روز هواپیماهای رژیم بعثی عراق مسجد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را مورد حمله وحشیانه شیمیایی قرار دادند و تعداد قابل توجهی از پرستاران و پزشکان ایرانی در آنجا به شهادت رسیدند و این مناسبت باعث شد تا این روز را به عنوان روز قشر جامعه پزشکی معرفی کنند.

 

وی ادامه داد: هر سال جلسات خوبی در این روز برگزار می شود و از افرادی که در طول یک سال با بسیج جامعه پزشکی همکاری داشته اند، تقدیر می‌شود.

 

فخر با اشاره به اینکه در سطح استان ۷ کانون جامعه پزشکی و ۵ دفتر بسیج جامعه پزشکی فعال وجود دارد، افزود: حضور بسیج جامعه پزشکی در فعالیت‌های خدمت رسانی در زمان حوادث و بلایا از دیگر وظایف ما است که در مواقعی که در استان حوادثی رخ میدهد، بسیج جامعه پزشکی اعلام آمادگی می‌کند به عنوان مثال در سیل نهبندان، بسیج جامعه پزشکی اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی کرد.

 

وی افزود: در عین اینکه اصل خدمت رسانی مهم است و همه وظیفه داریم که به مردم خدمت رسانی کنیم؛ اما در برپایی بیمارستان صحرایی ما یک کار گروهی را تمرین می‌کنیم و تمام ارگان‌ها می‌آیند و درکنار هم قرار می‌گیرند و همکاری می‌کنند و این تمرین بسیار خوبی از همکاری است که بر پایه همدلی شکل می‌گیرد.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه میزبانی از گروه‌های جهادی مهمان، یکی دیگر از فعالیت‌های بسیج جامعه پزشکی است، گفت: در این راستا گروههای پزشکی بزرگ را از تهران به استان آورده و از توان آنها برای خدمت رسانی به مردم مناطق محروم استفاده می کنیم.

 

فخر با اشاره به اینکه آنچه که هزینه کرده ایم را می‌توانیم بگوییم اما خدماتی که آنجا ارائه شده است قابل ارزشگذاری و قیمت گذاری نیست، اظهارداشت: در بحث بیمارستان صحرایی طبسین نهبندان سال قبل ۲۴ میلیون تومان هزینه کردیم که این تنها ۱۰ درصد ارزش کل خدماتی است که به مردم در منطقه ارائه کردیم.

 

وی گفت: در این بیمارستان دکتر قائمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در منطقه حضور پیدا کردند و بیش از ۱۳۰ مورد ویزیت انجام داد که اگر می‌خواستند این افراد به بیرجند بیایید کلی به دردسر می‌افتاد و باید هفته ها در نوبت ویزیت می‌ایستاد.

 

حکایت استاد دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران که اشک مردم را درآورد

مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کسی که یک نوبت با تردید به اردوهای جهادی بسیج جامعه پزشکی بیاید، بدون شک دفعات بعد را با اشتیاق و اعلام آمادگی از سوی خودشان می آیند، گفت: الان هستند همکاران متخصصی که می‌گویند چرا برنامه‌های شما کم است؟ و چرا جایی نمی‌رویم و این نشان از تاثیرات اردوهای جهادی دارد.

 

فخر به بیان خاطره‌ای از برکات اردوهای جهادی پرداخت و گفت: یکی از اساتید دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران که در منطقه درح سربیشه با گروه حضور پیدا کرده بود؛ وی استادی بود که خودش عمل جراحی قلب باز انجام داده بود و براش سخت بود اما روز آخر وقتی که از منطقه می‌رفت با تک تک مردم دست داد و با اشک و گریه از منطقه خارج می‌شد؛ او می‌گفت که من فرزندانم در خارج کشور زندگی می‌کنند و نذر کردیم که هر سال هر کجا تیم رفت با آنها بروم؛ این استاد دانشگاه سال بعد هم با همین گروه آمد اما این بار با روحیه بسیار بهتر و باز‌تر در مناطق محروم استان حضور پیدا کرد و در پایان اردو سخنرانی را در جمع مردم داشت که اشک همه را درآورد.

 

وی افزود: همچنین اولین بیمارستان صحرایی که در منطقه درح زده بودیم روز آخر که بیمارستان جمع شد یکی از متخصصان جراح که از مشهد امده بودند؛ کار که تمام شد برگشتند سمت مشهد. یکی از افرادی که به بیمارستان مراجعه کرده بود نیاز به عمل جراحی پیدا کرد و با دکتر تماس گرفتیم و دکتر از گناباد برگشت و کار بیمار را انجام داد و رفت و این درحال بود که همکاران ما در بیرجند می‌توانستند انجام دهند که این‌ها نشان از علاقه این پزشکان به خدمت به محرومین دارد.

 

 

 

کد خبر 483940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ج IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    0 0
    خیلی خوب بود. واقعا خدا این افراد رو زیاد کنه اونم تو حیطه پزشکی .........