به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، سید رحمت الله رئوف، مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور امروز(12 شهریور) در جلسه ستاد خدمات اجرایی سفر در استان همدان گفت: فعالیت انجمن میراث فرهنگی در کشور ما دارای سابقه طولانی و قبل از انقلاب دارد.
وی افزود: آثار فرهنگی کشورها از جمله ایران مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت و همین امر موجب شد فعالان تجاری به کشور ورود پیدا کنند.
وی با بیان اینکه نگهداری از آثار تاریخی و احداث موزه در کشور ایران از سال 1300 مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد: این در حالیست که با شروع جنگ تحمیلی و مشکلات پیش رو از موضوع حفاظت میراث فرهنگی دور شدیم.
رئوف خاطرنشان کرد: در سال 68 گزارشاتی مبنی بر اینکه تعدادی افراد در حال تخریب میراث فرهنگی و قاچاق آثار تاریخی هستند ارائه شد که 80 هزار قلم شی ربوده شد و حدود 33 سفارت در کشور ایران در این امر دخالت داشتند و نگرانی مسئولین وقت موجب تشکیل مصوبه شد.
مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور اظهار داشت: برای حفاظت و حراست از میراث فرهنگی ما نیازمند بودجه کلان و اعتبارات بالا هستیم و در این راه مردم نیز باید همراهان خوبی باشند و درواقع با احیای انجمنهای میراث فرهنگی کار نگهداری و حفاظت از میراث فرهنگی به خود مردم واگذار میشود.
وی افزود: کشور ایران دارای بیش از یک میلیون آثار تاریخی و فرهنگی است و بسیاری از این آثار برای ما ناآشنا می باشد و برای حفظ و حراست، تحقیق و پژوهش هر آثار تاریخی نمی توان افرادی را به کار گمارد که لازمه این کار همکاری مداوم می باشد.
وی گفت: در برنامه چشم انداز 20 ساله ایران باید توسعه گردشگری، درآمدزایی و کارآفرینی حاصل از گردشگری را جایگزین نفت کرد.
رئوف بیان کرد: باید فرهنگ و تمدن کشورمان را معرفی و به دنبال ایجاد جاذبه برای جذب گردشگر باشیم که باید در اولویت حوزه گردشگری استان های قرار گیرد.
وی تصریح کرد: فعالیت 16 انجمن میراث فرهنگی از سال 84 متوقف شد و در طی دو سال فعالیت دولت تدبیر و امید فعالیت انجمن ها آغاز شده وبه دنبال فعال کردن مردم در امر نگهداری و حراست از آثار تاریخی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه باید پیشنهادهای مفیدی برای معرفی و حفاظت از آثار باستانی، نقاط کوهستانی و دور افتاده باید ارائه شود، گفت: همچنین باید از حفاری غیرمجاز جلوگیری به عمل آید شود.
نظر شما