انس با قرآن سبب رشد قدرت تعقل/ آرزویم اجرای تلاوت نزد مقام معظم رهبری  است

خبرگزاری شبستان: قاری استانی صومعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سرایی با بیان اینکه تداوم در شنیدن قران سبب فراگیری علوم و فنون قرآنی می‌شود، گفت: اجرای تلاوت نزد مقام معظم رهبری تنها آرزوی من است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا،  قرآن خدا را به انسان نزدیک‌تر از رگ گردنش می‌داند، رابطهٔ انسان با خدا را بی‌نیاز از واسطه می‌داند و انسان را به تسلیم دربرابر امر خدا فرمان می‌دهد. قرآن کریم و مسجد از آغاز شکل گیری اسلام تا به امروز دو رکن جدایی ناپذیر و مکمل یکدیگر بوده اند و همواره به عنوان دو عامل مهم و مؤلفه بسیار تأثیرگذار در بسط و ترویج فرهنگ و معارف ناب اسلامی نقش بسیار مؤثر و عمیقی را ایفاء نموده اند. و در سایه این تعامل مثبت و خدمات متقابل آن دو به یکدیگر بوده است که شاهد گسترش و نهادینه سازی ارزش‌های اسلامی و الهی در جوامع اسلامی هستیم.

 

انس با قرآن و تلاوت آن موجب احیاء و شادابی دل می‌شود تا آنجایی که حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) می‌فرمایند: ای پسر! از قرائت قرآن غفلت مكن كه قرآن دل را زنده می‌كند و از فحشاء و نادرست و ستم باز می‌دارد.

 

قرآن همواره جایگاه والایی در خانه‌های ایرانیان داشته است ونسل‌های پیشین با استفاده از قرآن مکتوب و حتی بدون نرم‌افزارهای قرانی و امکانات نوین امروزی به تلاوت قرآن می‌پرداختند. قرآن ضامن امنیت روحی و روانی جامعه است و  اگر امروز کودکان و نوجونان با قران مانوس شوند، نسل بعد می‌تواند نسلی درخشان برای کشور و اسلام باشند.

 

لطافت و زیبایی سوره شمس در دوران کودکی بر من تاثیر گذاشت

سجاد اسماعیل‌زاده، قاری استانی صومعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سرا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا با بیان اینکه متولد 1372 در شهرستان صومعه‌سرا است، اظهار کرد: دارای مدرک کارشناسی رشته قفه و مبانی حقوق اسلامی و دانشجوی رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد هستم.

وی افزود: در سنین کودکی به تشویق پدرم که خود از قاریان مصطفی خوان قدیم و هم اکنون از مداحان اهل بیت صومعه سراست، به مکتب قرآن محمدی رشت برای فراگیری علوم حفظ و قرائت قرآن رفتم و نزد استاد مرحوم عباسی،استاد چولابی و استاد فندرسکی کسب فیض کردم.

 

قاری استانی صومعه‌‌سرایی گفت: خاطرم هست که به کمک استاد عباسی به غیر از سوره‌های حمد و توحید اولین سوره‌ای که حفظ کردم سوره مبارکه شمس بود که جا دارد از خداوند به برکت نور قرآن برای روح پاک وی طلب غفران و بخشش کنم.

 

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه لطافت و زیبایی این سوره در دوران کودکی بر من تاثیر گذاشت و انگیزه لازم برای ادامه این راه را به لطف خداوند عطا کرد، تصریح کرد: در سنین نوجوانی با صدای مرحوم استاد شحات آشنا و نوارها و تلاوت‌هایش را تهیه و از تلویزیون و رادیو دنبال می‌کردم که این کار باعث شد به صورت جدی وارد عرصه فن قرائت قرآن شوم و تلاوت‌هایم به سبک وی گرایش یابد.

 

وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا و رهنمودهای مقام معظم رهبری امروزه قاریان ایرانی پیشرفت بسیاری کرده اند، خاطرنشان کرد: به طوری که بعضی از اساتید ما دارای سبک هستند که قاریان جوان مصری و ایرانی گاها از سبک و سیاق آنها استفاده می‌کنند که این جای بسی خوشحالی دارد.

 

این قاری صومعه‌سرایی با بیان اینکه نباید به این میزان اکتفا کردو باید به این مسیر ادامه داد و پیشرفت‌های بیشتری کسب کرد اظهار کرد: جامعه ما باید به جایی برسد که به فرموده مقام معظم رهبری، مردم گاهی به وسیله قرآن باهم صحبت کنند و اطلاعات کافی از قرآن داشته باشند.

 

تداوم در شنیدن تلاوت قرآن سبب فراگیری علوم و فنون قرآنی

اسماعیل‌زاده افزود: به جوانان همسن و سال خودم و کوچکتر که تمایل به وارد شدن در عرصه قرائت دارند توصیه اولم این است که تداوم در شنیدن تلاوت قرآن داشته باشند که عامل اصلی فراگیری علوم و فنون قرآنی است.

 

وی با بیان اینکه شنیدن مداوم تلاوت اساتید بنام به همراه زمزمه و تمرین‌های روزانه تاثیر بسیاری در فراگیری و اجرای تلاوت خوب دارد، گفت: بنده همیشه در طول روز و در حین کارها زیر لب قطعه‌های اساتید قرآنی جهان اسلام را زمزمه می‌کنم و همین کار باعث پیشرفت در تلاوت‌هایم شده است.

 

این قاری استانی صومعه‌سرایی تصریح کرد: مهمترین عامل و پیشرفت خودم را تشویق‌های پدر و مادر مرحومم و برادرانم می‌دانم که انگیزه لازم برای وارد شدن به این مسیر پر خیرو برکت را به من نشان دادند و به من آموختند در کنار حب و ارادت به اهل بیت(علیه‌السلام)، انس با قرآن هم داشته باشم که این دو تکمیل کننده هم هستند.

 

انس با قرآن سبب رشد قدرت تعقل و تفکر در انسان

اسماعیل‌زاده، انس با قرآن را سبب رشد قدرت تعقل و تفکر در انسان دانست و خاطرنشان کرد: امروزه شاهد هستیم که بیشتر قاریان و حافظان قرآن چه از لحاظ تحصیلی و چه از لحاظ شخصیتی و حقوقی در جامعه رتبه بالایی دارند که اینها همه نشات گرفته از لطف خداوند و همنشینی با این کتاب الهی است.

وی اظهار کرد: بعد از خانواده از راهنمایی‌های اساتیدی چون مرحوم عباسی، چولابی، فندرسکی، اسماعیلیان، لطفی‌نیا و حسین رفیعی که تاثیر بسزایی در پیشرفت بنده داشتند استفاده کردم.

 

این قاری صومعه‌سرایی افزود: از سال 1379 وارد مسابقات قرآنی دانش آموزی شدم که در سال 80 رتبه اول قرائت قرآن دآنش آموزان مقطع ابتدایی استان را کسب کردم که به عنوان اولین رتبه  قرآنی ام برایم خیلی شیرین بود.

 

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در طول دوران دانش آموزی بارها حائز رتبه‌های برتر استانی در رشته‌های قرائت قرآن، اذان و ترتیل شدم، گفت: در دوران دانشجویی هم 2 بار رتبه اولی و سومی دانشجویان استان را کسب کردم و به مسابقات کشوری اعزام شدم.

 

وی با بیان اینکه رتبه‌های مختلفی در مسابقات بسیج دانشجویی و دانشجویان پیام نور استان گیلان کسب کرده ام، تصریح کرد: برای شرکت در مسابقات اوقاف انگیزه خوبی دارم و خیلی از دوستان هم اصرار بر شرکت دارند، اما احساس می‌کنم هنوز آمادگی لازم برای شرکت در مسابقات را ندارم و برای همین تا امسال نخواسته‌ام که شرکت کنم و فقط به دنبال کسب تجربه بوده‌ام.

 

این قاری استانی صومعه‌سرایی با بیان اینکه متاسفانه تا کسی در مسابقات شرکت نکند و حائز رتبه نشود به او اهمیت داده نمی‌شود حتی اگر تلاوت خوبی هم انجام دهد، خاطرنشان کرد: البته باید بگویم من هیچوقت قرآن را برای کسب عنوان نخواندم و همیشه هدف اصلیم کسب رضای خداوند و ائمه اطهار(علیه‌السلام) و ارائه یک تلاوت زیبا و دلنشین است.

 

اجرای تلاوت نزد مقام معظم رهبری تنها آرزوی من است

اسماعیل‌زاده اظهار کرد: بنده این مسیر را برای خودم بسیار طولانی می‌بینم اما تنها آرزوی من در این مسیر حضور در بیت رهبری و اجرای تلاوت نزد حضرت اقاست که ان‌شاالله آن را دور نمی‌بینم.

 

وی با بیان اینکه توصیه دوم من این است که جوانان ترس و دلهره‌ای از تلاوت قرآن در جمع‌های کوچک و بزرگ نداشته باشند و وقتی از آنها خواسته می‌شود جواب رد ندهند، افزود: اجرای تلاوت در جمع‌های مختلف و گوش دادن تلاوت انجام شده، باعث رفع نواقص می‌شود و انگیزه خوبی برای بهتر اجرا کردن تلاوت‌های بعدی ایجاد می‌کند.

 

این قاری استانی صومعه‌سرایی گفت: به نظر من بهترین زمان برای تمرین و فراگیری قرآن، غروب نزدیک به اذان مغرب است که آن ساعات هم معنویت خاصی دارد و هم در آن موقع از روز صدا کاملا آماده و انعطاف پذیری خوبی دارد.

 

اسماعیل‌زاده تصریح کرد: نوع مکان برای تمرین به نظر بنده مهم نیست، مهم انگیزه و هدف قاری قرآن برای کسب علوم قرآنی بیشتر و اجراهای بهتر است.

 

تلاوت قرآن در فضای معنوی مسجد موجب احیا و شادابی دل می‌شود

وی خاطرنشان کرد: مسجد از ارکان اصلی دین اسلام است و تلاوت قرآن در فضای معنوی مسجد موجب احیا و شادابی دل و تاثیر مثبت در رفتار خود شخص می‌شود.

 

این قاری استانی صومعه‌سرایی اظهار کرد: توصیه می‌کنم جوانان و نوجوانان برای حضور در کلاس‌های اساتید که سکوی پرش خوبی است برای پیشرفت و برای شرکت در نمازها و مراسمات حضور مستمر در مسجد داشته باشند.

 

اسماعیل‌زاده افزود: تجربه ثابت کرده که قاریان برتر، تلاوت‌های خودشان را از همین مساجد شروع کردند و اکنون دارای چهره و شخصیت قرآنی در جامعه هستند که مورد احترام همگان می‌باشند.

 

وی با بیان اینکه اکنون در گروه تواشیح تبیان استان گیلان عضو است، گفت: این گروه به سرپرستی استاد حاج حسین رفیعی که از قاریان و مبتهلین بین‌المللی و بنام کشور هستند اداره می‌شود که از دوستان صمیمی بنده و یکی از مشوقین ام در تلاوت قرآن می‌باشد.

این قاری استانی صومعه‌سرایی تصریح کرد: اگر نگاهی به سنت پیامبر اکرم(صلی‌الله علیه و آله) و سیده اهل بیت(علیه‌السلام) داشته باشیم متوجه خواهیم شد که تمام عملکرد این عزیزان مستند بر قرآن است.

 

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه باید تلاش شود و خانواده‌ها به گونه‌ای فرزندان خود را تربیت کنند که جامعه و مردم ما بر اساس سیره و سنت این رهبران دینی رفتار کنند و انس همیشگی با قرآن داشته باشند، خاطرنشان کرد: چون در جامعه‌ای که مردمانش قرآنی باشند آن جامعه پیشرفت‌های دوچندان از لحاظ‌های مختلف و ازجمله سیاسی خواهد کرد و جامعه را از فساد و منکرات دور می‌کند.

 

کلام خداوند فرزندم را از مسائل غیرشرعی مصون و محفوظ نگه می‌دارد

هوشنگ اسماعیل‌زاده، پدر سجاد از قاریان ممتاز استان گیلان به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: چون خودم یک قاری قرآن هستم و اثرات آن را در زندگی خود مشاهده کردم و به فرموده خود قرآن دلها با خواندن و قرائت قرآن آرام می‌گیرد،احساس کردم تنها چیزی که فرزندم را از هرگونه مسائل غیر شرعی مصون و محفوظ نگه می‌دارد کلام خداوند است و این کلام جز از زبان قرآن و احادیث ائمه معصومین(علیه‌السلام) جای دیگری پیدا نمی‌شودو فرزندم را در این راه تشویق کردم.

 

وی افزود: توکل به خدا و متوسل شدن به ائمه معصومین(علیه‌السلام) و برکت قرآن باعث تربیت صحیح فرزندم شد و این را جز موهبت الهی و لقمه حلال چیز دیگری نمی‌بینم.

 

اسماعیل‌زاده گفت: توصیه من به خانواده‌ها این است که در این دنیای وانفسا از قرآن و اهل بیت (علیه‌السلام) الگو بگیرند و فرزندان خود را متوجه قرآن و اهل بیت کنند و خودشان اول عامل باشند تا حرفشان برای فرزندان خود اثر بخشی داشته باشد.

کد خبر 483713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha