زورخانه ها به محلی برای مراسم آکروبات تبدیل شدند

خبرگزاری شبستان : مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنايع دستي و گردشگري كشور گفت: مهمترین میراث معنوی ما زورخانه ها هستند که امروزه به محلی برای مراسم آکروبات تبدیل شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان،فرهاد نظري، مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنايع دستي و گردشگري كشور شب گذشته(یازدهم شهریور)‌ در نشست تخصصی ثبت آثار ناملموس در همدان با اشاره به داستان رستم و قصه های شاهنامه گفت: مهمترین میراث پهلوانی و آئین زورخانه ای رفتار جوانمردانه ایرانیان است و این روش جوانمردانه از رستم به ما رسیده است.

 

وی با طرح این سوال که در حال حاضر ورزش پهلوانی به چه سرنوشتی گرفتار شده است، افزود: زمانی که دولت ها ورود پیدا کردند زورخانه ها به محلی برای  یک مراسم آکروبات تبدیل شدند .

 

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی متولی فرهنگ است، تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی قیم فرهنگ نمی باشد بلکه متولی فرهنگ است و در واقع متولی اصلی این مهم مردم می باشند.

 

نظری خاطرنشان کرد: اکنون بین بشریت و میراث ناملموس فاصله ای ایجاد شده که در راستای ازبین بردن این فاصله ها باید اقداماتی را انجام داد.

 

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنايع دستي و گردشگري كشور ابراز داشت: وضعیت جغرافیایی کشور ایران تغییر نکرده است و با این اوصاف به عنوان کشوری با قدمت هزاره ها می رسد که مردم باید در راستای پایداری سرزمین مان کوشا باشند.

 

وی با توجه به اینکه در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم، افزود: در حال حاضر که به بحران های زیست محیطی در کشور برخورد کردیم باید در پی حل و فصل بحران آب و محیط زیست برآئیم.

 

وی تصریح کرد: عمارت و آبادانی در سرزمین ایران زمین به عنوان مهمترین میراث فرهنگی ناملموس به دست ما رسیده است و باید آن رادرک کرده و به وضعیت سرزمین ایران زمین بپردازیم.

 

 مرتضی طالع،  رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی در ادامه این نشست همدان را نگین زاگرس خواند و گفت: بزرگترین سرمایه ای ما میراث معنوی است که زبان قالب ما در تاریخ فرهنگ می باشد.

 

وی افزود: غربی ها مدیون تفکرات ایرانی ها هستند و باید میراث ناملموس و فرهنگی خود را جدی بگیریم چرا که زبان فرهنگ ما می تواند در دنیا غالب باشد.

 

وی تصریح کرد: در دوره هخامنشی و اشکانی نیاکان ما در کنار اقتدار سیاسی و فرهنگی را در نظر داشتند و امروزه نوروز و عاشورا به عنوان میراث معنوی احیا شدند.

 

 

رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه میراث معنوی در جذب گردشگری بسیار موثر واقع می شود، گفت: زیرساخت های فرهنگی و گردشگری و احداث هتل های پنج ستاره تاثیر مستقیمی بر جذب گردشگر ندارد.

 

وی افزود: امروزه دنیا در قرن بیست و یکم تشنه فرهنگ است و بازاریابی و خدمات مطلوب در جذب توریست دو رکن مهم به شمار می روند.

 

 

 

کد خبر 483704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha