به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، حسن محمدی، مدیر اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور پیش از ظهر امروز در نشست خبری اختتامیه طرح رحله گفت: پس از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ که دغدغه ای در ذهن فعالان قرآنی ایجاد کرد، بسیاری از دستگاه ها و نهادهای مرتبط با این عرصه فعالیت هایی را انجام دادند که یکی از کارهای شایسته ای که در این راستا انجام شد برگزاری دوره های حفظ قرآن در مدارس شبانه روزی تحت پوشش موسسه قرآنی بیت الاحزان بود که آثار و نتایج خوبی را به دنبال داشت.
وی با اشاره به فعالیت شبانه روزی این مدارس تصریح کرد: با توجه به شبانه روزی بودن مراکز بیت الاحزان ما برای عمومی سازی و توده ای کردن این طرح مشکلاتی داشتیم از جمله اینکه دانش آموزانی که تمایل به شرکت در این طرح داشتند می بایست یک سال مرخصی تحصیلی می گرفتند، به همین دلیل این طرح در قالب حفظ 4 جزء قرآن کریم در دو ماه کوچک سازی شد و هدف از کوچک سازی در قالب طرح رحله این بود که افرادی مانند دانش آموزان و دانشجویان اوقات فراغت بیشتری دارند بتوانند 4 جزء آخر قرآن را حفظ کنند.
محمدی افزود: این طرح با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، معاونت قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور و موسسه بیت الاحزان اجرا شد که 2 هزار نفر برای شرکت در طرح ثبت نام کردند و از این تعداد 1500 نفر پس از مصاحبه و گزینش انتخاب شده و در طی 2 ماه 4 جزء قرآن را حفظ کردند.
مدیر اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور هدف از اجرای طرح رحله را جریان سازی در حوزه حفظ قرآن عنوان کرد و افزود: انتظار داریم پس از برگزاری مراسم اختتامیه طرح رحله موجی در رابطه با ضرورت حفظ قرآن در اذهان عمومی ایجاد شود و همچنین در اقصی نقاط کشور حافظانی را داشته باشیم که خود بتوانند به عنوان جریان ساز فعالیت های قرآنی، ایفای نقش کنند.
وی در ادامه با اشاره به جشنواره رسانه های مکتوب و دیجیتال کشور «اتقان» یادآور شد: آیین اختتامیه طرح اتقان و تقدیر از برگزیدگان این طرح نیز همزمان با اختتامیه طرح رحله برپا می شود.
در ادامه این نشست مرتضی خدمتکار، مدیر اداره آموزش معاونت قران و عترت وزارت ارشاد طرح رحله را یک الگوی موفق برای دستگاه ها و نهادهای قرانی کشور دانست و عنوان کرد: تجربه طرح رحله نشان داد که می توان یک کار مشارکتی موفق و با استفاده از همه ظرفیت های موجود در کشور در عرصه فعالیت های قرانی انجام داد.
وی تصریح کرد: موفقیت این طرح از سوی دیگر مسئولیت موسسات قرآنی را دشوار می کند. چرا که علیرغم همه فعالیت ها و برنامه ریزی ها، از زمان اعلام مطالبات مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ هنوز کار موثری انجام نشده است.
خدمتکار یادآور شد: رسانه ها باید از موسسات و فعالان و مسئولان دستگاه ها در رابطه با اقدامات انجام شده درباره مطالبات رهبری و میزان عملی شدم یا نشدن آن پیگیری های لازم را داشته باشند. از جمله این که چرا از طرح ملی رحله با وجود موفقیت آن حمایت های لازم انجام نمی شود.
نظر شما