ورود مجالس تفسیر قانون به اختلاف نظر دولت و شورای نگهبان

خبرگزاری شبستان: مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی نیز در مقابل اختلاف نظر شورای نگهبان و دولت به منظور اجرای انتخابات اظهار نظر کردند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، چندی پیش حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نشستی با حضور استانداران سراسر کشور در تشریح وظایف دولت برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان که اسفند ۹۴ برگزار می شود، اظهاراتی در خصوص نقش شورای نگهبان در انتخابات داشت.

وی گفت: همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأت‌های اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند. شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیش‌بینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمی‌تواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.

در واکنش این اظهارات رئیس جمهور اعضای شورای نگهبان از مواد قانون اساسی به منظور رد آن استفاده کردند و بنابر این شورای نگهبان را مسئول اصلی اجرای انتخابات معرفی کردند.

در ادامه اما حسن روحانی در نشست خبری خود مقصود از اظهارات خود را اجرای قانون عنوان کرد و گفت: وقتی می گوییم قانون اجرا شود ناراحت می شوند.

این پینگ پنگ انتخاباتی حسن روحانی و شورای نگهبان ادامه یافت تا این که روز گذشته دو مسئول از نهادهای تفسیر قانون در این مورد اظهار نظر کردند.

آیت الله یزدی رئیس مجلس خبرگان در هجدهمین اجلاس این مجلس در مورد انتخابات گفت: هیچ تعارفی با کسی نداریم وزارت کشور مجری انتخابات و شورای نگهبان ناظر انتخابات است و نظارت شورای نگهبان استصوابی است و این نظارت از ابتدای انتخابات تاکنون بوده است.

وی در مورد نظارت شورای نگهبان خاطرنشان کرد: نظارت شورای نگهبان از لحظه نام‌نویسی تا اعلام نتایج ادامه دارد و در جریان انتخابات نیز وجود دارد البته در نام نویسی وزارت کشور اصرار به الکترونیکی کردن آن دارد اما متاسفانه هنوز ساده ترین نرم افزار ان را نداریم و می خواهند از چین یا کره بخرند که خبرگان اصلا به این دستگاهها اطمینان ندارند.

وی ادامه داد: باید اطمینان شورای نگهبان در این زمینه جلب شود نمی توانیم بگوییم دولت این موضوع را قبول دارد پس می پذیریم.

وی اظهار کرد: باید از ابزار نرم افزاری و سخت افزاری در این زمینه اطمینان حاصل کنیم در دوره وزارت قبلی کشور بنده خطاب به وزیر سابق گفتم اگر می خواهید انتخابات را الکترونیکی برگزار کنید دنبال کار بکنید اما متاسفانه رها شد و به این دوره رسید.

آیت الله یزدی گفت: امیدواریم این دوره نیز به خوبی برگزار شود و اجرای انتخابات به عهده وزارت کشور است در این دوره به دلیل صرفه جویی انتخابات مجلس و خبرگان در یک زمان اجرا می شود که امیدواریم به خوبی برگزار شود.

همچنین محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس روز گذشته در پاسخ به شبستان در مورد سخنان اخیر رئیس جمهور در مورد شورای نگهبان تصریح کرد:‌ قانون اساسی بن‌بستی را در این باره به جای نگذاشته است اگر در برداشت از اصول قانون اساسی اختلاف باشد نظر تفسیری شورای نگهبان به منزله قانون اساسی خواهد بود و حداقل دو سوم اعضای شورای نگهبان باید به نظر تفسیری رای دهند. اگر هم در قوانین عادی اختلاف نظر باشد محل تفسیر مجلس است و نظرمجلس از نظر حقوقی نافذ خواهد بود؛ لذا اختلاف معنایی ندارد. آقای روحانی می‌گوید قانون به شکل دقیق اجرا شود و ما هم همین را می‌گوییم اما این که قانون اساسی چه می‌گوید موضوعی است که شورای نگهبان آن را تفسیر می‌کند و این که قانون عادی چه می‌گوید را مجلس تصویب می‌کند. فرض کنیم وزیر کشور برداشت دیگری از قانون داشته باشد که در این صورت باید تفسیر مجلس را اجرا کند زیرا مجری قانون قانون گذار نیست.

 

 

کد خبر 483521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha