حضور کانون های مساجد در نمایشگاه بین المللی «نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار»

خبرگزاری شبستان: کانون های مساجد در نمایشگاه بین المللی «نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار» در غرفه هایی با محورهای قرآنی، چاپ و نشر و محصولات فرهنگی، تولید محصولات حجاب و عفاف و.. دستاوردهای خود را به نمایش می گذارند.

زهرا بیگدلی، کارشناس دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد از حضور کانون های فرهنگی هنری مساجد در نمایشگاه بین المللی «نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار» خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: توجه به توان جسمی و نیازها و ضرورت های زنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین منظور، نمایشگاه بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار از 24 تا 27 شهریور در محل دائمی نمایشگاه ها برگزار می شود. پنج کانون فرهنگی هنری مساجد از سطح کشور در غرفه هایی با موضوع فعالیت های قرآنی، چاپ و نشر و محصولات فرهنگی، تولید محصولات حجاب و عفاف، صنایع دستی روی و مس، صنایع دستی و محصولات خانگی دستاوردهای خود را در این نمایشگاه به نمایش می گذارند.

 

وی بیان کرد: ایجاد گفتمان کار و تلاش، آموزش مهارت های لازم و برگزاری دوره های مهارتی با در نظر گرفتن ظرفیت ها و نقش های اصلی بانوان از اصلی ترین سیاست های ستاد در حوزه کار آفرینی زنان است.

 

بیگدلی اظهار کرد: ایجاد گفتمان کار و تلاش و تبدیل تنبلی و بی‌کاری به امری مذموم در فرهنگ جامعه و تشویق و تبلیغ کارآفرینی و تولید ثروت در کشور از سیاست هایی است که حوزه خواهران کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور است. همچنین تامین پیش نیازهای کار آفرینی مانند آموزش مهارت های لازم و برگزاری دوره های مهارتی از دیگر سیاست هایی است که حوزه خواهران کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در تدوین نقشه جامع خود در حوزه کار آفرینی و اشتغالزایی به عنوان یکی از مولفه های تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر داشته است.

 

وی افزود: از طرفی توجه به ظرفیت و توان بانوان به عنوان عنصر اصلی خانواده که نقش های اولویت دار همسری، مادری و فرزندی را نیز برعهده دارند برای مجموعه سیاستگزاران و برنامه ریزان این ستاد بسیار حائز اهمیت است. از این رو بیشترین تلاش را در زمینه کار آفرینی بر توجه به مباحث آموزش مهارت های لازم و در شان بانوان معطوف داشته است.

 

کارشناس دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، برگزاری دوره های آموزش تربیت مربی در رشته های قرآنی، فرهنگی و هنری و راه اندازی هسته های پژوهشی و مطالعاتی برای رشد علمی و بالندگی فکری خواهران را از جمله برنامه های جاری کانون های فرهنگی و هنری مساجد نام برد و گفت: از آنجا که برای آموزش هر یک از مهارت های فوق نیاز به کارشناسان و اساتید فن است. مدیران کانون های فرهنگی مساجد با شناختی که از افراد محل و مسجد دارند از بین افراد توانمند و متعهد بومی مربیان کانون دعوت به همکاری می کنند که این موضوع خود با در نظر گرفتن تاسیس قریب بر ۲۰ هزار کانون فرهنگی و هنری مسجد در سطح کشور رقم بسیار بالایی در ایجاد اشتغال برای بانوان شامل می شود.

 

وی اظهار کرد: فضای معنوی و نورانی مساجد برای بانوانی که به عنوان مربی در این مکان مشغول فعالیت می شوند امنیت روانی و آرامش روحی بسیاری را به ارمغان می آورد. اشتغال مربیان بومی هر محله در مسجد نزدیک زندگی نیز یکی دیگر از برکات فعالیت خواهران در مسجد است. همچنین برگزاری برنامه های متنوع مانند خانه های نور(فعالیت های قرآنی)، برگزاری دوره های آموزشی فرهنگی و هنری متنوع و... موجب می شود افراد شاغل در کانون های فرهنگی علی رغم اینکه شاید در آمد چندانی هم نداشته باشند ولی از نظر حضور فرزندانشان در کنار خود احساس آرامش بیشتری داشته باشند.

 

بیگدلی ادامه داد: یکی دیگر از بخش های کانون های فرهنگی هنری مساجد کتابخانه های مساجد است که در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار کتابدار در آنها مشغول به فعالیت هستند. بیش از نیمی از کتابداران خواهران هستند که از طریق هیئت امنای مساجد و کانون ها دعوت به همکاری شده اند که بخشی بدون دریافت حق الزحمه خدمت به کتابخانه مساجد را پذیرفته اند ولی به بخشی دیگر توسط هیئت امنای مساجد و کانون فرهنگی حقوق پرداخت می شود.

 

وی گفت: کار آفرینی جزو شش ماموریت ابلاغی ستاد عالی به کانون های مساجد در سال ۹۴ است که در کنار جمعیت، خانواده، بصیرت افزایی و اقتصاد مقاومتی و امر به معروف و نهی از منکر مورد توجه است. به همین دلیل در بعضی استان ها دبیرخانه های کانون های مساجد طی تفاهم نامه ای با سازمان فنی و حرفه ای برای اشتغال زایی اعضای مهارت یافته در کانون ها وام خود اشتغالی و کار آفرینی گرفته اند.

 

 

 

کد خبر 483475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha