تحصیل ۳۲ هزار دانش آموز  افغانی در ایران

خبرگزاری شبستان: طبق آماری که از اتباع خارجی در حال تحصیل در مدارس تهران داریم از ۳۳ هزار و ۲۰۰ دانش آموز تبعه خارجی تنها یک هزار نفر اتباع خارجی سایر کشورها هستند و ۳۲ هزار و ۲۰۰ دانش آموز دیگر کودکان افغانی هستند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه آباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای شهر در تذکری به آموزش و پرورش و وزارت کشور در خصوص کودکان افغانی بازمانده از تحصیل اظهار داشت: به دنبال پیام ارزشمند مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه برای تسهیل حضور کودکان بازمانده از تحصیل افغانی در مدارس خاطرنشان کرد: به دنبال این پیام ارزشمند برای امکان حضور راحت تر کودکان بازمانده از تحصیل افغانی فارغ از کارت هویتی و کارت شناسایی انتظار داشتیم برای ثبت نام این کودکان شرایط بهتری فراهم شود.

 

آباد ادامه داد: متاسفانه سنگ اندازی های زیادی در این خصوص انجام شد و هنوز کودکان افغانی زیادی که درصد قابل توجهی از جمعیت شهری تهران را تشکیل می دهند موفق به ثبت نام در مدرسه نشده اند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: طبق آخرین سرشماری و آمایش سرزمین یک و نیم میلیون نفر شهروند افغانی داریم که عموما شیعیانی هستند که ایران را به عنوان کشور امن برای مهاجرت انتخاب کرده اند و طبق قانون مهاجرت و حقوق کودک باید آموزش و بهداشت رایگان در اختیارشان قرار دهیم.

 

وی آموزش و سواد را یکی از عوامل بازدارنده از آسیب های اجتماعی عنوان کرد و افزود: متاسفانه آموزش و پرورش و وزارت کشور مهلت پنج روزه ای در تیرماه برای ثبت نام دانش آموزان افغان اختصاص داده بودند. همچنین شهریه 300 هزار تومانی از آنها دریافت شده است.

 

آباد ادامه داد: در شورای سوم مصوبه ای برای الزام کارگران شهرداری برای سوادآموزی تصویب شد که در قالب آن خانواده های این پرسنل نیز باید تحت پوشش این طرح قرار می گرفتند.

 

معصومه آباد ادامه داد: از آقای دنیامالی به عنوان نماینده شهر در وزارت آموزش و پرورش تقاضا می کنم تا با رایزنی هایی که انجام می دهند زمینه ای فراهم کنند تا بتوانیم امکان تحصیل کودکان افغانی بازمانده از تحصیل را فراهم کنیم.

 

بر اساس این گزارش، دنیامالی، در خصوص تذکر معصومه آباد اظهار داشت: در جلسه اخیر شورای آموزش و پرورش موضوع کودکان بازمانده از تحصیل مطرح شد و در حال پیگیری است.

 

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: طبق آماری که از اتباع خارجی در حال تحصیل در مدارس تهران داریم از 33 هزار و 200 دانش آموز تبعه خارجی تنها یک هزار نفر اتباع خارجی سایر کشورها هستند و 32 هزار و 200 دانش آموز دیگر کودکان افغانی هستند.

 

وی یادآور شد: این توجه در شورای آموزش و پرورش وجود دارد، بحث های مختلفی در آنجا داشته ایم و اکثر این دانش اموزان در مدارس دولتی تحصیل می کنند که در آنجا موضوع شهریه مطرح نیست و صرفا در مدارس نمونه دولتی یا هیئت امنایی مبلغی به عنوان شهریه دریافت می شود.

 

دنیامالی با اشاره به پرداخت 100 هزار تومانی به صورت سالیانه توسط اتباع خارجی مقیم در ایران اذعان داشت: از وزارت کشور تقاضا داریم شرایط و بستری فراهم کند تا بتوانیم نسبت به دریافت این هزینه از اتباع خارجی مقیم در ایران اقدام کنیم.

 

 

کد خبر 483307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha