به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوی و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های دولتی هر سال در سطح دانشگاه های استان های مختلف کشور برگزار شده و می شود.
دانشگاه کردستان بعد از سی سال که از عمر جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان در کشورمان سپری می شود، میزبان بیش از 980 نفر از دانشجویانی شده است که از مرحله منطقه ای با کسب بالاترین امتیاز به مرحله سراسری راه یافته اند.
بیست و نهمین دوره این جشنواره در حالی یکم تا سوم شهریورماه سال گذشته در استان ایلام برگزار شد که دانشجویان دانشگاه کردستان توانستند در رشته عکاسی رتبه های دوم و سوم را از آن خود کنند و امسال هم 24 نفر از دانشجویان این استان در این جشنواره حضور دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص برگزاری این جشنواره با حجت الاسلام دکتر محمود صفی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان که دبیر این جشنواره نیز هستند، گفتگویی کردیم که در ذیل می آید:
دکتر صفی زاده، حضور و شرایط راه یافتن دانشجویان دانشگاه های دولتی به جشنواره سراسری قرآن و عترت به چه صورتی است؟ آیا با اعلام فراخون این جشنواره سراسری هر دانشجویی قادر به شرکت است یا اینکه باید مراحلی را طی کرده و پس از کسب حدنصاب امتیاز به مرحله ملی آن راه پیدا کند؟
میزبانی سی امین دوره این جشنواره موفقیت و توفیق ارزشمندی برای دانشگاه کردستان محسوب می شود و این مهم نشان از پتانسیل های بالای این دانشگاه در میان سایر دانشگاه های سطح کشور است.جشنواره قرآن و عترت جزو مهمترین رویدادهای فرهنگی و قرآنی وزارت علوم در طول سال است و از بالاترین سطح مسابقات قرآنی در این وزارتخانه هم برخوردار است. این جشنواره در سه مرحله درون دانشگاهی، منطقه ای و سراسری برگزار می شود و دانشجویانی که در هر مرحله موفق به کسب بیشترین امتیاز می شوند به مرحله بعدی راه پیدا می کنند.
دانشجویانی از 30 استان کشور در این جشنواره شرکت می کنند که ایجاد چنین فضای رقابتی و رفاقتی فرصت مطلوبی برای ایجاد تعامل فرهنگی میان شرکت کنندگان فراهم می کند.
چطور شد بعد از ۳۰سال دانشگاه کردستان به عنوان میزبانی این دوره از جشنواره انتخاب شد؟
نامگذاری کردستان با عنوان استانی فرهنگی از سوی مقام معظم رهبری در سفرشان به این استان در اردیبهشت سال 88 بیانگر پتانسیل ها و ظرفیت های فرهنگی این استان بود که از آن موقع این ظرفیت ها بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گرفت.
علاوه براین مهم، ارادت و علاقه ویژه کردستانی ها به موضوعات و مباحث قرآنی، مساجد و تکایا موجب شد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه کردستان را به عنوان میزبان این دوره از جشنواره انتخاب کند. البته میزبان سی امین دوره این جشنواره نشان از این نیست که کردستان سی امین استان برگزار کننده این جشنواره است، بلکه دانشگاه کردستان در میان بیش از یکصد واحد دانشگاهی دولتی در سطح کشور به عنوان میزبان این دوره از جشنواره انتخاب شده و از این لحاظ موفقیتی برای دانشگاه محسوب می شود چراکه این مهم وجود ظرفیت های لازم در این واحد دانشگاهی را می رساند.
به نظرتان برگزاری این جشنواره در زمانی که دانشجویان در تعطیلات به سرمی برند موجب عدم تحقق اهداف برگزاری این جشنواره از جمله تقویت و توسعه فضای معنوی در دانشگاه ها، نمی شود؟
به این دلیل که این جشنواره در چند مرحله برگزار می شود و مراحل درون دانشگاهی و منطقه ای آن در ایام تحصیل دانشجویان در دانشگاه ها برگزار شده و می شود، میتوان شاهد تحقق اهداف تعیین شده در این جشنواره همچنان که تاکنون بوده ایم، باشیم.
قطعا استقبال دانشجویان و بازخورد و نتیجه مطلوب دوره های گذشته موجب شده این جشنواره به طور مستمر ۳۰ سال در سطح دانشگاه های مختلف کشور برگزار شود و همچنان هم شاهد حضور و شرکت پرشور دانشجویان در آن باشیم. اما چون سطح مسابقات در مرحله نهایی این جشنواره بالاتر است و بی شک به امکانات بیشتر و خدمات رسانی بهتر هم نیاز است تصمیم گرفته شده در ایام تعیطلات تابستانی مرحله سراسری جشنواره برگزار شود.
مرحله سراسری این جشنواره چند روز به طول می انجامد؟ و چه برنامه های جانبی برای آن تدارک دیده اید؟
روزهای 9، 10 و 11 شهریورماه دانشگاه کردستان میزبان این جشنواره است، و به منظور شناساندن فرهنگ، تاریخ و ظرفیت های استان و ایجاد تعامل و تقریب بین مذاهب اسلامی برنامه های مختلفی هم چون بازدید از خانه کرد(موزه مردم شناساسی)، مسجد جامع و پارک جنگی آبیدر تدارک دیده شده است.
از دیگر برنامه های جانبی این جشنواره میتوان به محفل انسی با قرآن کریم اشاره کرد که قاریان برجسته استان و برگزیدگان این جشنواره در رشته قرائت در این محفل نورانی به تلاوت آیاتی از کلام الله خواهند پرداخت.
نمایشگاهی از آثار دانشجویان راه یافته به مرحله سراسری این جشنواره و نمایشگاه و فروشگاهی از صنایع دستی و سوغات کردستان هم در حاشیه این جشنواره برپا می شود.
و سخن آخر؛
شرکت عموم علاقمندان به فعالیت های قرآنی در این جشنواره آزاد است و همه می توانند از این فضای معنوی ایجاد شده نهایت استفاده و بهره را ببرند.
لازم به ذکر است که براساس برنامه ریزی های انجام شده در اختتامیه این جشنواره سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام محمدرضاحشمتی معاون قرآنی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی حضور پیدا می کنند.
نظر شما