به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سید داود ملکی، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان، شامگاه امروز(۹ شهریور) در نشست خبری پیرامون آغاز بازگشایی مدارس؛ با اشاره به اینکه هر روز که می گذرد به عید آموزش و پرورش نزدیک می شویم و 23 روز به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است؛ اظهار کرد: در استان کرمان 5 هزار و 554 مدرسه وجود دارد.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان از ثبت نام 485 هزار و 345 دانش آموز خبرداد و افزود: پیش بینی می شود؛ 550 هزار دانش آموز ثبت نام کنند که توسط 46 هزار و 518 معلم ساماندهی می شوند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که باید به آن توجه شود؛ مشارکت اقشار مختلف مردم در بازگشایی مدارس است؛ افزود: مهرماه در فرهنگ ایران و آموزش و پرورش مهم است و توقع آموزش و پرورش این است که همه سازمان ها به استقبال ماه مهر بیاید.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: از رسانه ها درخواست می کنیم که با رصد خبرهای آموزش و پرورش در عرصه های مختلف و انتقاد منصفانه مشکلات را بررسی کنند.
ملکی با بیان اینکه یکی از موفقیت های نظام آموزشی ما توجه به آموزش اتباع بیگانه است؛ گفت: توجه به دانش آموزان و کودکان اتباع بیگانه ای که به صورت غیرمجاز وارد کشور شدند؛ براساس یک دستور العمل سازمان دهی شده و با هماهنگی وازرت کشور اتباع بیگانه ثبت نام می شوند.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان اتباع بیگانه را به شکل مجاز و غیرمجاز در شهر کرمان، زرند، بردسیر و رفسنجان مجاز به ثبت نام هستیم؛ افزود: پیش بینی می شود؛ حدود 6 هزار نفر دانش آموزش اتباع بیگانه غیرمجاز ثبت نام شود که با آمار قبل 23 هزار نفر اتباع بیگانه مجاز و غیرمجار در استان کرمان مشغول به تحصیل هستند و خوشبختانه اداره اتباع در استان تاکنون همکاری خوبی در این زمینه داشته است.
سرپرست اداره کل آموزش و پروش استان کرمان در پاسخ به یکی از سوالات خبرنگاران مبنی بر تجهیزات سخت افزای هوشمندسازی مدارس؛ تصریح کرد: خوشبختانه در سنوات گذشته سخت افزاری تهیه شده است و اصل هوشمندسازی تولید محتوای آن است نه سخت افزاری.
ملکی با بیان اینکه اگر در آموزش بخواهیم به نتیجه برسیم فضایی بهتر از پرورش وجود نخواهد داشت و اگر در پرورش بخواهیم به نتیجه برسیم؛ بستری بهتر از آموزش وجود نخواهد داشت؛ اظهار کرد: وقتی که دانش آموزش وارد مدرسه می شوند، باید تربیت شوند و خوشبختانه حوزه پرورشی در دولت جدید با رویکرد کاملا جدی و متناسب با نیازهای جامعه طراحی شده و جدایی بین آموزش و پرورش حس نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: استان کرمان در بین پنج استان برتر در حوزه ارزیابی پرورشی قرار گرفته است اما برنامه های خاصی در حوزه پرورشی از جمله توجه به سن و مقطع دانش آموزان و تربیت معلمان متناسب با خصوصیات دانش آموزی در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در ادامه بیان کرد: در تابستان امسال در حوزه پرورشی علی رغم اینکه هیچ اعتباری نداشتیم با مشارکت های نهادهای فرهنگی بالغ بر 4هزار نفر آموزش داده شد؛ احیا فضاهای پرورشی که متاسفانه در گذشته فراموش شده بودند؛ در دستور کار قرار گرفت که 72 اردوگاه و 52 باب کانون پرورشی برای دانش آموزان استان وجود دارد.
وی تصریح کرد: در حوزه تربیت بدنی نیز توفیقات بسیار زیادی داشته ایم از جمله احیا فضاهای ورزشی و بازآموزی و توانمندسازی مربیان ورزشی در دستور کار قرار گرفت و در بخش تربیت بدنی هم اکنون به نیروی تخصصی رسیده ایم.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان خاطرنشان کرد: در حیطه بهداشت مدارس که بحث پیشگیری را انجام می دهند براساس میانگین در مقطع ابتدایی پوشش خوبی داشته ایم و در این زمینه مشکلی نداریم.
ملکی بیان کرد: سرانه هر دانش آموزی در سیستم آموزش و پرورش یک میلیون و 450 هزار تومان است و بخش عمده ای از این هزینه ها را دولت پرداخت می کند.
وی با اشاره به اینکه از شمالی ترین نقطه تا جنوبی ترین مدرسه استان هزار کیلومتر فاصله وجود دارد؛ گفت: در سال گذشته دانش آموز در دوره ابتدایی بدون معلم وجود نداشت؛ اگر مسئولان استانی و مشارکت استانی مردم و نهادها جلوی مهاجرت های مردم روستا را بگیرند؛ فضای فیزیکی برای رشته های دوره دوم متوسطه به وجود می آید.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه بالای 30 مدرسه کپری در استان کرمان وجود دارد که این آمار قابل توجهی نیست؛ خاطرنشان کرد: مدارس کپری مدارس عشایری هستند؛ اگر اسکان عشایر انجام شود، مدارس کپری وجود نخواهد داشت واگر صنعت سازه های کشور ما متناسب با اقلیم آب و هوایی پیشرفت کنند، مدارس کپری مدرن می شوند.
ملکی با اشاره به ساماندهی سرویس مدارس در استان؛ تصریح کرد: براساس مصوبه شورای ترافیک و قانون ماده 18 رعایت شده و استان در این حوزه عملکرد خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه هر ماشینی سرویس مدرسه نیست و باید قوانین و محدودیت ها در این زمینه توجه شود؛ خاطرنشان کرد: در سال گذشته 87 هزار 860 دانش آموز توسط 9 هزار و 54 خوردو شناسنامه دار مدارس جابجا شدند و کارگروه موظف کرده که مدارس نسبت به نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اقدام کنند و شهرداری ها نیز برای نصب خط کشی و علایم هشدار دهنده اقدام کرده است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به نرخ کرایه سرویس مدارس گفت: سواری های مجاز تا شعاع 5 کیلومتر 54 هزار تومان به ازای هرکیلومتر اضافی سه هزار و 600 تومان اضافه می شود، ماشین ون 48 هزار تومان به ازای هر کیلومتر اضافه سه هزار و 600 تومان، مینی بوس 32 هزار تومان که به ازای هر کیلومتر اضافه 1200 تومان است؛ که این نرخ برای شهر کرمان طراحی شده و مدارس باید از دریافت هر گونه وجه نقد از والدین در این زمینه خوداری کنند.
ملکی با تأکید براینکه توسعه رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش در دستور کار قرار دارد که رتبه استان کرمان که تا حد مطلوب نیم درصد فاصله دارد؛ تصریح کرد: از 250 رشته کاردانش و فنی حرفه ای 75 رشته را فعال داریم و رشته ها متناسب با بوم و نیاز منطقه طراحی شده است.
نظر شما