بررسی چندلایه وضعیت اخلاقی  داوطلبین ورود به حوزه / کرسی های آزاداندیشی در گیرودار عدم برنامه ریزی

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین شاه جعفری گفت: غربالگری داوطلبین ورود به حوزه برای نخستین بار طی چند مرحله مصاحبه و مشاوره عمومی و تخصصی صورت گرفت و طی آنها مشاوران و روانشناسان به ارزیابی داوطلبان پرداختند.

حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا شاه جعفری، معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: برای نخستین بار با طراحی سازوکاری سعی کردیم صرفا افراد دارای صلاحیت های اخلاقی، روحی، روانی و جسمی لازم، مجوز ورود به حوزه علمیه استان تهران را دریافت کنند. به همین منظور از میان داوطلبانی که مجاز به انتخاب مدرسه شدند آن دسته که دچار هرگونه آسیب ها، اختلالات و یا کج کاری های اخلاقی یا روحی یا روانی و یا رفتاری بودند، کنار گذاشته شدند.

 

بررسی چندلایه وضعیت اخلاقی داوطلبین ورود به حوزه

وی افزود: این غربالگری طی چند مرحله مصاحبه و مشاوره عمومی و تخصصی صورت گرفت و طی آنها مشاوران دینی و روانشناسان به ارزیابی تک تک داوطلبان پرداختند.

 

معاون تهذیب حوزه تهران در تبیین دلایل اجرای این غربالگری ادامه داد: کسی که وارد حوزه می شود مسئولیت انتقال برترین معارف الهی را به مردم بر عهده دارد و قرار است جان، مال، ناموس و دین مردم را به او بسپاریم؛ حال اگر چنین فردی از لحاظ جسمی یا اخلاقی یا روحی و یا اعتقادی سالم نباشد لطمات بسیاری به دین و باورهای مردم وارد می آورد. بنابراین حوزه علمیه استان تهران با تأسی به فرمان امیرالمومنین علی (ع) به مالک که فرماندهانت از نطفه، رحم و لقمه پاک باشند، اقدام به بررسی چندباره تمام داوطلبان نمود.

 

سربازی امام زمان، رسالتی سنگین و خطیر است

وی با بیان اینکه قرار دادن ملاک ها و شروطی مانند معدل بالای ۱۷، بسیار خوب است اما باید عمده نگاه ها و بررسی ها متوجه روحیات و گرایشات دینی داوطلبان باشد، گفت: یک باغبان نمی تواند از زمینی که شوره زار است محصول مناسبی حاصل کند و به همین ترتیب حوزه علمیه نمی تواند داوطلبانی را که سلایقشان احراز نشده است تبدیل به سربازان راستین و صالح امام زمان کند. این سربازی رسالت و وظیفه سنگین و خطیری است لذا به انسان هایی صالح، سالم و پرهیزگار نیاز دارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین شاه جعفری اضافه کرد: الحمدالله کار مضاعفی که در حوزه علمیه استان تهران در زمینه پذیرش داوطلبان انجام دادیم بسیار موثر بود به طوری که طی مراحل مختلف برخی از داوطلبان انصراف دادند. عمده آنها علت این انصراف خود را سنگینی مسئولیت و عدم توانایی خود بیان کردند.

 

داوطلبی که ادعای امام زمان بودن می کرد

وی با اشاره به اینکه اگر حوزه های علمیه دقت بسیاری در مرحله پذیرش طلاب داشته باشند در ادامه مسیر، حجم کارشان کمتر و آسان تر می شود، گفت: برخی از داوطلبان دچار اختلالات و کج کاری های رفتاری، اخلاقی، روحی و روانی بودند؛ برای مثال فردی ادعا می کرد امام زمان است.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران در پایان این بخش از مصاحبه افزود: سرانجام از میان نزدیک به 1200 داوطلب، 1000 نفر تاییدیه نهایی ورود به حوزه های علمیه را دریافت کردند.

 

حجت الاسلام والمسلمین شاه جعفری در ادامه با بیان اینکه شورای تهذیب حوزه علمیه استان تهران به مسئولیت آیت الله کاظم صدیقی و عضویت معاون تهذیب و تعدادی از مدیرانی که سابقه تهذیبی دارند، تشکیل شده است، ادامه داد: متأسفانه فعالیت های شورا به دلیل چندمشغله بودن اعضای آن آغاز نشده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین شاه جعفری مکتوب کردن تمام دستورات تهذیبی را مهمترین وظیفه این شورا دانست و گفت: همچنان که برنامه های آموزشی کاملا مدون شده است و یک طلبه از بدو ورود با وظایف آموزشی اش آشناست لازم است از بدو ورود با فعالیت های تهذیبی اش نیز آشنا شود.

 

وی گفت: مهمترین دلیل فعال نشدن شورای تهذیب حوزه علمیه استان تهران کمبود فرصت است زیرا برخی از اعضای آن چندین شغل دارند.

 

فاصله بسیار وضعیت تهذیبی طلاب تا نقطه مطلوب

معاون تهذیب استان تهران با بیان اینکه نمی توان نمره ای کلی به وضعیت تهذیبی طلاب تهران داد، گفت: برخی از مدارس وضعیت مناسبی ندارند به ویژه که مدیران آنها چندشغله اند. البته برخی از مدارس نیز در نتیجه فعالیت وافر مدیرانشان، بسیار فعال و پویا هستند.

 

وی افزود: علیرغم اینکه در بررسی وضعیت تهذیبی طلاب باید عملکرد هر یک از مدارس را جداگانه مورد بررسی و نقد قرار دارد اما معتقدم تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم.

 

حجت الاسلام شاه جعفری همکاری و تعامل میان استادان، طلبه، معاونین و مدیر مدرسه را عامل مهمی در رفع این وضعیت دانست و ادامه داد: بنده از بدو فعالیتم به طور مرتب در مدارس مختلف استان تهران حاضر شده و از نزدیک با نقاط قوت و ضعف آشنا شده ام تا بدین شکل بتوان برنامه کاربردی و منسجمی برای اصلاح وضعیت تهذیبی طلاب تدوین کرد.

 

کرسی های آزاداندیشی در گیرودار عدم برنامه ریزی

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران در بخش دیگری از مصاحبه با بیان اینکه تصمیم داریم کرسی های آزاداندیشی و تریبون های آزاد را در موضوعات مختلف برگزار کنیم، گفت: تلاش های زیادی برای این کرسی ها صورت گرفته هرچند تاکنون به صورت مدون راه اندازی نشده اند.

 

وی در بخش پایانی این مصاحبه اضافه کرد: طلبه، سرباز امام زمان است لذا از طلاب خواهش می کنم ظرایف اخلاقی را رعایت کنند؛ ظرایفی که شاید رعایت آن بر عموم مردم لازم نباشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین شاه جعفری در پایان افزود: لباس روحانیت، یونیفورم و دعای عهد، سرود صبحگاهی سربازی حضرت بقیه الله (عج) است.

کد خبر 483071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha