به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی کشور، امروز (9 شهریور) در جلسه توسعه باغات در اراضی شیبدار و رفع تداخلات اراضی و امورات زمین در گرگان اظهار کرد: قریب به 90 درصد از مدیریت سرزمینی کشور برعهده وزارت جهادکشاورزی است و یا اینکه بازیگردان اصلی در این عرصه بوده و کمتر از 10 درصد آن مربوط به سایر بخش هاست.
وی با بیان اینکه در استان گلستان به ازای هر 450 هکتار یک نیرو در جهادکشاورزی حضور دارد، افزود: از کل مساحت استان 2 میلیون و 80 هزار هکتار آن تجت پوشش مدیریت کشاورزی و منابع طبیعی قرار دارد، با احتساب وجود هزار و 500 نیرو در این بخش، مشکلات کمبود نیرو نداریم.
رئیس سازمان اموز اراضی کشور با بیان اینکه هنوز گلستان دچار چالش های دیگر استان های شمالی نشده است، خاطرنشان کرد: مسئله تغییر کاربری هنوز در این استان بحرانی نشده و می توان با یک برنامه ریزی منطقی آن را مدیریت کرد.
وی با اشاره به روند تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی طی 5 دهه اخیر در کشور، تصریح کرد: در این مدت بیش از یک میلیون هکتار از عرصه های کشاورزی، از چرخه تولید خارج شده و قطعات زمین ها هر روز کوچکتر شده است.
افشار اعلام کرد: میانگین مساحت قطعات اراضی کشاورزی طی این مدت از 9 هکتار در کل کشور به 5/3 هکتار و در این استان به 5/2 هکتار و در استان مازندران به یک هکتار کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه سواحل در استان های گیلان و مازندران به شدت مورد تعرض قرار گرفته است، عنوان کرد: سواحل شمالی اشغال و خصوصی شده هرچند در گلستان این شرایط نسبت به استان های دیگر مانند مازندران و گیلان، کمتر است. علیرغم اینکه استان های شمالی پرباران هستند اما در تأمین آب شرب و بخش کشاورزی با مشکلات زیادی مواجه شد ه اند و در رده های آخر در کشور قرار دارند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه در صورت عدم حفاظت از اراضی کشاورزی، پایه های تولید از بین خواهد ر فت، خاطرنشان کرد: اگر جلوی تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی گرفته نشود به طور قطع زمینه برای تخریب عرصه های ملی نیز فراهم می شود. این شرایط متأسفانه در برخی از استان های کشور به وجود آمده و امروز با تمام توان در برابر آن ایستاده ایم اما حل مشکل بسیار سخت و پیچیده است.
وی با بیان اینکه عده ای برای داشتن خانه دوم اقدام به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و ملی می کنند، گفت: در استان مازندران بیش از یک میلیون و 950 هزار واحد مسکونی وجود دارد در حالیکه نیاز خانوارها در این استان 920 هزار واحد است. اگر قرار باشد از 500 هزار ویلا در این استان عوارض معمول گرفته شود، بیش از 2 هزار میلیارد تومان خواهد شد در حالیکه این اتفاقات نمی افتد. باید از کسانی که به دنبال داشتن خانه دوم در این مناطق هستند عوارض سنگینی گرفته شود.
افشار یکی از مهمترین اقدامات را تهیه نقشه های کاداستر اراضی برشمرد و افزود: یکی از ضروری ترین کارها کاداست اراضی است که باید در آن اطلاعات مربوط به منابع آب و خاک، الگوی کشت، نظام بهره برداری، مسائل حقوقی و ... مشخص شده باشد.
وی گفت: انجام این کار در گلستان نیز به 15 میلیارد تومان هزینه دارد که امیدواریم تا سه سال آینده به پایان برسد و از هفته آینده نیز ابلاغ اعتبارات آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور سند دار کردن اراضی کشاورزی و تجمیع آنها را از ضرورت های اجتناب ناپذیر برشمرد و اظهار کرد: کشاورز تا زمانی که زمینش دارای سند نباشد نمی تواند از تسهیلات استفاده کند، از طرفی باید این فرهنگ سازی نیز بین جامعه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه چند روستایی که در معرض این تهدید قرار دارد، شناسایی و ساماندهی شود، تأکید کرد: باید این چند روستا را شناسایی و جراحی کرد و چند نقطه را برای نیازهای تفریحی و توریستی مردم تعیین نمود و بقیه مناطق را ممنوعه اعلام کرد، نباید بگذاریم سرنوشت گلستان هم مانند گردنه حیران و اطراف تهران و اردبیل و مازندران شود، اگر برنامه ریزی نکنیم و جلوی این اتفاقات را نگیریم این استان آسیب می بیند.
نظر شما