مسجد محل فعالیت حزب یا گروه خاصی نیست

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد شفایحیاییان گفت: نباید اینگونه باشد که مسجد در اختیار حزب یا گروه خاصی باشد. اگر اینگونه شد پای عده ای از مسجد بریده می شود یا اینکه برنامه های خاص و تنها اقامه نماز جماعت تمام کارکرد یک مسجد می شود.

حجت الاسلام اسدالله کبریایی،‌ امام جماعت مسجد شفایحیاییان با بیان اینکه مساجد باید علاوه بر اینکه محل عبادت، نماز و دعا هستد، پاسخگوی شبهات هم باشند،‌ به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: فعالیت های یک مسجد باید بتواند برای کسانی که سالی یک بار و آن هم در شب قدر یا عاشورا به مسجد می آیند، محتوا و جذابیت داشته باشد و حتی برای مشکل پسندها نیز برنامه ارائه بدهد. اگر لازم شد باید برای بچه ها در مسجد قصه گفته شود یا فیلم نمایش داده شود. بچه ها باید با مسجد مانوس باشند و در آن رفت و آمد داشته باشند ولی تحمل مراسم طولانی و سنگین را ندارند. مساجدی که امکانات دارند می توانند اتاق یا سالنی مهیا کنند تا بچه ها در آن مشغول بازی شوند. حتی می توان برای آنها اشعار و سروده های دینی خواند. مسجد باید حتی برای اساتید دانشگاه هم قابل استفاده باشد.

 

حجت الاسلام کبریایی در مورد نقش امام جماعت در جذب جوانان به مسجد اظهار کرد: امام جماعت باید از نظر قرائت بهترین و از نظر عدالت عادل ترین باشد. با نسل جوان خوب ارتباط برقرار کند و به سوالات و شبهات پاسخ منطقی بدهد. عیادت از بیماران، تقدیر و تشکر از فعالان در خدمات اجتماعی و ارتباط با دیگران هم از ویژگی های مهم امام جماعت موفق است. مهمتر اینکه امام جماعت باید خود را وقف مسجد کند منظم باشد و برای مسجد وقت بگذارد. از احوال و اوضاع اجتماع و محله اطلاع داشته و با نمازگزاران ارتباط اخلاقی و عاطفی برقرار کند.

 

وی افزود: امام مسجد باید سه نوبت نماز جماعت را برقرار کند و چراغ مسجد را روشن نگه دارد. مردم به مساجد چشم امید دارند. امام جماعت باید در دسترس باشد. داشتن سایت اینترنتی ضروری نیست ولی بودن سایتی فعال برای مساجد در عصر حاضر بسیار مناسب است. چراکه یکی از ابزارهای ارتباطی در جامعه فعلی فضاهای مجازی است.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: مسجد طراز اسلامی باید به گونه ای باشد که همه مردم به راحتی در برنامه های آن شرکت کنند. این گونه نباشد که مسجد در اختیار حزب یا گروه خاصی باشد که اگر چنین شد عده ای از مردم به مسجد نمی‌ آیند یا اینکه برنامه های خاص و فقط اقامه نماز جماعت تمام کارکرد مسجد می شود.

 

حجت الاسلام کبریایی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسشی در مورد درس خارج «فقه المسجد» با تدریس آیت الله اراکی گفت:‌ اقدام به جا و  قابل تقدیری است ولی از آنجا که موضوع جدیدی است و در دروس حوزوی سابقه تدریس و تحقیق در این مورد کم سابقه است، نیاز دارد که بیشتر مورد بحث و بررسی و کنکاش قرار گیرد. البته استاد ارجمند این درس تلاش زیادی برای ارائه آن مبذول می فرماید.

 

وی گفت: حوزه علمیه می تواند با تربیت ائمه جماعات جوان با گرایش های تخصصی از جمله جامعه شناسی، مردم شناسی و روان شناسی اجتماعی در تامین نیازهای مساجد و رونق بخشی به آنها موثر باشد.

 

حجت الاسلام کبریایی به عنوان امام جماعتی که در دو فضای حوزه و دانشگاه تحصیل کرده است و در حال حاضر نیز تدریس دارد،‌ نظرش را در مورد مساجد دانشگاهی ابراز کرد و گفت: در طول تحصیل در دانشگاه تهران طی سال 66-70 در رشته علوم سیاسی، امام جماعت مساجد یکی از دانشکده ها بودم اما متاسفانه پس از مدتی فضای نماز خانه به بخشی دیگر تحویل داده شد و دانشجویان آن دانشکده از برگزاری نماز جماعت محروم شدند که این امر خاطره ای ناگوار بود. در طول تحصیل در دوره فوق لیسانس حقوق هم شاهد بودم که نمازخانه دانشگاه دارای فضای معنوی مورد نیاز نبود البته من این محیط را تجربه کرده ام و نمی توانم این وضعیت را به تمام نمازخانه ها تعمیم دهم ولی به نظر می رسد وجود یک نمازخانه مرتب، تمیز و دارای سیستم های رفاهی و حضور امام جماعت ثابت برای بهبود وضعیت مساجد دانشگاهی مفید است.

کد خبر 482922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha