شناخت نیازهای بومی و اسلامی جامعه با بازاریابی کارآفرینانه

خبرگزاری شبستان: یک دکتری تخصصي کارآفرینی گفت: در کشور ما نیازها را از غرب وارد می کنیم و سعي در پذيرش آن به مردم داريم در صورتی که باید بر اساس فلسفه و نگاه بازاریابی كارافرينانه و شناخت نیازهای بومی و اسلامی جامعه باشد.

امیرمحمد گلابی، دکترای کارآفرینی و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره جایگاه بازاریابی مطرح کرد: متاسفانه در سطح کشور کمتر دیده می‌شود که رویکرد مسئولین امر اقتصادی و کارآفرینان بازاریابی باشد.

وی با اشاره به فلسفه تولید، فروش، بازاریابی و بازیابی کار آفرینانه افزود: در فلسفه تولید مصرف کنندگان خواستار اجناس و محصولاتی هستند که در دسترس آن‌ها بوده و توانایی خرید آن را داشته باشند در فلسفه محصول، مصرف کنندگان کالایی را می‌خرند که بهترین کیفیت، عملکرد و شکل را دارا باشد. در فلسفه فروش، مصرف کنندگان از کانالهای تولیدی آن‌ها به اندازه کافی نمی‌خرند مگر اینکه سازمان کوشش وسیعی را در زمینه‌های فروش شخصی و تبلیغات و ترویج کالاهای خود انجام دهد در فلسفه بازاریابی، جلب هر چه بیشتر رضایت مصرف کننده در راستای مقابله با رقبا، فلسفه بازاریابی کارافرینانه، شناسایی نیازهای اینده و ایجاد تقاضای مشتریان براساس خلق نیاز‌ها که اساس ان بر نیازهای درونی کشور و مسئولیت اجتماعی افراد و سازمان‌ها بوده است.
 
وی ادامه داد: با نگاه سفارشی سازی نیز نمی‌توان موفقیت بلند مدت برای صنایع و کسب و کار‌ها متصور شد، اکنون رویکرد بازاریابی کارآفرینانه مطرح است که نیازهای جامعه شناسایی شوند و بر روی نیاز‌ها آینده پژوهش و مطالعه صورت پذیرد و نه انکه هر فضا و عنوان جدیدی را در کشور امتحان کنیم.
 
این استاد دانشگاه اظهار کرد: به عنوان مثال اکنون کارخانه‌های خودروسازی، انبوه سازی می‌کنند و انتظار دارند به راحتی فروش هم برود با اجبار تحمیل غلط این فضا به مصرف کنندگان که متاسفانه از این ایدئولوژی حمایت نیز می‌شود این مسئله در عرصه‌های دیگر همانند صنعت، خدمات و آموزش نیز وجود دارد.
 
گلابی تاکید کرد: آموزش‌ها باید متناسب با جامعه اسلامی بومی سازی شود اما متاسفانه اکنون این اتفاق نیفتاده است. به همین دلیل در اجرا نیز موفق نخواهیم بود. مطالب و تئوری‌های دانشگاهی فارق از فضای واقعی کشور بوده
 
این دکتری کارآفرینی با بیان اینکه تبلیغات و فروش جای نگاه بازاریابی را نخواهد گرفته است، بیان کرد: با تبلیغات که فقط می‌خواهند با دروغ کالای خود را به فروش برسانند موفق نخواهد بود و محکوم به شکست در عرصه رقابت خواهد بود در حالی که بازاریابی بر اساس نیازهای انسان شکل می‌گیرد.
 
وی تصریح کرد: متاسفانه در کشورگا‌ها اساس شناسایی نیاز‌ها بر پایه تفکرات غرب وارد می‌کنیم و به هر شکلی به مردم تحمیل می‌شود در صورتی که باید فلسفه بازاریابی کارافرینانه بر اساس شناخت نیازهای بومی و اسلامی جامعه صورت گیرد تا بتواند به بالانس عرض و تقاضا منجر بشود و نقش تصدی گزی دولت کاهش یابد
 
وی یادآور شد: کارآفرینی رشته جدیدی است اگر می‌خواهیم از طریق این رشته به اهدافی چون ایجاد اشتغال پایدار، دسترسی به توسعه اقتصادی و از این دست که از مسئولین عنوان می‌شود برسیم شرط ان اینست بدانیم فلسفه و ماموریت آن در جامعه اسلامی چگونه است ایا در جامعه‌ای چون ما ثروت اندوزی ارزش است ایا می‌توان‌‌ همان آموزش‌هایی که از کشورهای دیگر آمده آموزش دهیم؟

کد خبر 482920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha