کسب و کار دانش بنیان راه برون رفت از چالش بیکاری فارغ التحصیلان است

خبرگزاری شبستان: رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان راه اندازی کسب و کار دانش بنیان را گزینه برون رفت از چالش بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری استان، علی فتی در اولین نشست شورای مرکز رشد واحدهای فناور عنوان کرد: استان هرمزگان به لحاظ موقعیتی یک استان تجاری است و ظرفیت زیادی برای کسب درآمد دارد، اما افراد کمتری سراغ ثبت شرکت های دانش بنیان رفته اند.

 

وی با بیان اینکه در این زمینه عوامل متعددی دخیل بوده اند، افزود: پارک علم و فناوری هرمزگان با توجه به رسالتی که بر عهده دارد گام هایی را از سال گذشته برای گسترش فرهنگ کسب و کار دانش بنیان برداشته که خوشبختانه همزمان با هفته دولت امسال دو محصول از شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری رونمایی شد.

 

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان با تاکید بر اینکه ایده های افراد، دارایی فکری آنها محسوب می شود، گفت: اعتقاد ما این است که دارایی های فکری افراد قابل رونمایی هستند و باید به آن اهمیت داد از این رو تلاش می کنیم تا به مناسبت های مختلف از محصولات دانش بنیان شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری هرمزگان رونمایی کنیم.

 

فتی، نبود کارگزار تعیین صلاحیت شرکت های دانش بنیان در استان هرمزگان را یکی از عوامل تعداد کم شرکت های دانش بنیان ثبت شده عنوان کرد و بیان کرد: برای رفع این مشکل رایزنی هایی صورت گرفت که خوشبختانه با مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقدمات استقرار کارگزار تعیین صلاحیت بومی فراهم شده که از ماه آینده این اتفاق عملیاتی خواهد شد.

 

به گفته وی، نبود کارگزار بومی تعیین صلاحیت شرکت های دانش بنیان باعث شده تا روند ثبت این شرکت ها طولانی شود.

 

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان همچنین به تسهیلات در نظر گرفته شده برای شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای شرکت های دانش بنیان در سطوح مختلف اعتبارهایی در نظر گرفته است که می تواند کمک زیادی برای شرکت های دانش بنیان کند.

 

وی ابراز امیدواری کرد، با تشکیل شورای مرکز رشد واحدهای فناور بتوان گام های مهمی در راستای عملیاتی شدن سیاست های تبیین شده وزارت علوم تحقیقات و فناوری برداشت و از تسهیلات در نظر گرفته شده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بهره لازم را برد.

 

در این نشست همچنین دکتر پویان ادیبی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور گزارشی از فعالیت های انجام شده ارائه کرد و گفت: این مرکز علاوه بر فعالیت ذاتی خود، بحث دانش بنیان را به صورت موازی پیش برده است.

 

وی افزود: مرکز رشد واحدهای فناور از نیمه دوم سال گذشته تلاش کرد تا واحدهای مستقر در مرکز را به سمت دانش بنیان شدن هدایت کند از این رو در فرآیند نظارت بر واحدها این موضوع مد نظر قرار داشته است.

 

به گفته مدیر مرکز رشد واحدهای فناور، از مجموع 8 شرکت دانش بنیان استان هرمزگان، شش شرکت متعلق به پارک علم و فناوری استان است که در زمینه های فناوری های دریایی، شیمی، پزشکی و الکترونیک فعالیت می کنند.

 

وی ابراز امیدواری کرد، با هدف گذاری های صورت گرفته تعداد شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری افزایش پیدا کند.

 

ادیبی در ادامه به تسهیلات ارائه شده به واحدهای فناور اشاره کرد و گفت: تاکنون شش میلیارد و 70 میلیون ریال تسهیلات برای واحدهای فناور مصوب شده است.

 

رئیس مرکز رشد واحدهای فناور ابراز امیدواری کرد، تسهیلات ارائه شده منجر به اشتغال پایدار و توسعه فناوری در استان هرمزگان شود.

 

به گفته ادیبی، در حال حاضر سه واحد در مرکز رشد واحدهای فناور به محصول رسیده اند. وی همچنین به آمار اشتغال ایجاد شده از طریق واحدهای فناور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 140 نفر در این واحدها مشغول به کار هستند که بیش از 100 نفر آنها دارای مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس هستند.

 

وی همچنین از تلاش ها برای جذب ایده در مرکز رشد واحدهای فناور خبر داد و گفت: در این زمینه تلاش کردیم تا از همه قابلیت ها استفاده کنیم که برگزاری ایده شو و استارتاپ ویکند از جمله آنهاست.

 

در این جلسه همچنین اعضای شورا دیدگاه ها و نظرات خود را در زمینه بهتر شدن فعالیت ها بیان کردند.

 

گفتنی است، پویان ادیبی، صادق صمصام پور، تراب ذاکری، محمد صدیق مرتضوی، حمید قاسمی زاده، ناصر حیدری پوری و مهدی زارعی اعضای شورای مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری هرمزگان را تشکیل می دهند.

 

کد خبر 482889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha