جامعه بشری امروز نیازمند قرائت امام خمینی از اسلام است

خبرگزاری شبستان: جامعه بشری امروز نیازمند نوع فهم و قرائت امام خمینی از اسلام است نه فهمی که نمی‌تواند سیادت را به انسان برگرداند و نمونه آن در عربستان دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، آیت الله رضا رمضانی گیلانی، نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری در مراسم سالگرد شهید حجت الاسلام حبیب‌زاده که امشب( 8 شهریور) در مسجد حبیب زاده کوی نقره دشت رشت برگزار شد، به فلسفه بعثت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره و اظهار کرد: نشر رحمت و تعلیم کتاب و حکمت از علل بعثت حضرت رسول است و این نوع تعلیم می‌تواند انسان را هدایت کند و به زندگی او جهت دهد.

 

 وی خاطرنشان کرد: دو سمت معلم و مربی میراث پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) است که بر عهده روحانیت گذاشته شده و باید آن را براساس نشر رحمت الهی انجام دهند.

 

رئيس مركز اسلامي هامبورگ آلمان با بیان اینکه پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مودب و متعلم به تعلیم الهی است، گفت: حضرت رسول به عنوان انسان کامل معلم بشریت شد و می‌خواهد به انسان دانش زندگی را بیاموزد.

 

 وی آموزش کرامت‌های اخلاقی را از دیگر دلایل بعثت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) خواند و افزود: ادبی که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به دنبال آموزش آن است در سه حوزه ادب انسان نسبت به خود و خویشتن شناسی، ادب برخورد با دیگران و ادب نسبت به خداوند مصداق پیدا می‌کند.

 

رمضانی، خویشتن شناسی و ادب انسان نسبت به خود را مهمترین ادب تعلیمی از سوی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) توصیف کرد و گفت: اگر انسان معرفت و عرفان را با ادب پذیرا باشد، قلب و زبانی مسخر حقیقت مطلق عالم یعنی خداوند خواهد شد.

 

 وی اذعان داشت: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) براساس رحمت الهی به انسان درس خودشناسی می‌دهد تا بشریت راه‌های شناخت را طی کند و مظهر جلال و جمال خداوند شود.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: قوه و استعداد صفات الهی به عنوان امانت در اختیار انسان داده شده و همه انسان‌ها باید خود را مزین به صفات الهی کرده و در درگاه الهی رشد کنند.

 

وی یکی از ابزار مهم پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) برای نشر رحمت میان انسان‌ها و رشد صفات الهی را زمینه‌سازی برای شکوفایی عقل عنوان کرد و افزود: عقل یک حجت است و کار معلم آشنایی با این حجت و تربیت این نیرو در انسان است.

 

از بین بردن جهل علمی و جهالت عملی از وظایف پیامبر اکرم

رئيس مركز اسلامي هامبورگ آلمان از بین بردن جهل علمی و جهالت عملی را از وظایف پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)برشمرد و تاکید کرد: جهل به عنوان نقطه مقابل عقل تا از بین نرود انسان راه و مقصد درست را نخواهد شناخت و حرکتش در مسیر ضال یا مضل خواهد بود.

 

وی اذعان داشت: نخستین نوع جهل، جهل انسان به خودش است که تکبر، فاصله گرفتن از دین، عدم شناخت فسلفه وجودی دین و ایستادگی در برابر تعالیم پیامبران از نتایج این جهل است.

 

رمضانی تصریح کرد: اگر تمسک به قرآن کریم و اهل بیت(علیهما سلام) به عنوان زبان قرآن نباشد انسان از دانش حقیقی بی‌بهره خواهد ماند.

 

 وی با بیان اینکه 300 آیه در قرآن کریم درباره عقل، تعقل و واژه‌های مشتق از عقل آمده است، گفت: یک عالم به عنوان یک معلم و مربی نه تنها با تعلیم علمی بلکه به صورت عملی انسان را تربیت می‌کند.

 

رئيس مركز اسلامي هامبورگ آلمان تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی نیازمند علمای فرهیخته‌ای است که در منطقه، شهر، استان و بلکه در سطح بین‌المللی تاثیر گذار باشند.

 

 نقش امام خمینی در تعلیم اسلام به بشریت

 این روحانی برجسته، امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) را از جمله این علما معرفی کرد و گفت: امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) عرفان را عمومی کرد و درس اسلام را به معنای دقیق و جامع کلمه به بشریت تعلیم داد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: قرائت امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) از اسلام، پاسخگوی نیازهای امروز بشری است و اگر به این نوع قرائت ضربه وارد شود تاثیری که در حوزه بین‌اللمل می‌تواند داشته باشد، آسیب می‌بیند.

 

وی اضافه کرد: امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) فقه را نه تنها در ساحت فردی بلکه اجتماعی و سیاسی می‌دانست و بر همین اساس گریه بر امام حسین( علیه السلام) را سیاسی می‌دید.

 

رمضانی اعلام کرد: بر مبنای دیدگاه امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) امام حسین(علیه السلام) نیامده دستگاهی جدا از دستگاه خداوند راه‌اندازی کند بلکه آمده تا حقیقت و معنای قرآن را در جامعه بشری تحقق بخشد.

 

وی ادامه داد: جامعه بشری امروزی نیازمند این نوع فهم و قرائت از اسلام است نه فهمی که نمی‌تواند سیادت را به انسان برگرداند و نمونه آن در عربستان دیده می‌شود.

 

رئيس مركز اسلامي هامبورگ آلمان یادآور شد: مقام معظم رهبری همین قرائت از دین را با معنای دقیقی از امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) آموختند و در عرصه بین‌الملل معرفی کردند.

 

وظیفه کنونی ما محلی نیست، بین‌المللی است

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وظیفه کنونی ما محلی نیست، گفت: ایران اسلامی امروزه در عرصه بین‌اللملی در همه زمینه‌ها از جمله تعلیم تربیت، حکومت، کارامدی اسلام در حکومت داری حرف برای گفتن دارد، اظهار کرد: کسانی که این شبهه را مطرح می کنند که اسلام تئوری حکومت داری ندارد تحلیل دقیقی درباره حکومت حضرت مهدی( عجل الله تعالی فرجه شریف) نخواهند داشت.

 

وی اذعان داشت: تحقق عدالت بدون تشکیل حکومت ممکن نیست.

 

رمضانی، نقش شهید حبیب زاده‌ها، شهدای انقلاب و دفاع مقدس را در اهمیت تلاش آنان برای آشنایی مردم با وظایف خود در عصر کنونی دانست و گفت: امروزه به برکت خون شهدا اقتدار خود را بیشتر نشان می‌دهد.

 

وی اظهار داشت: اگر این خون‌های پاک ریخته نمی‌شد و پشتوانه ولایت فقیه نداشتیم، نظام اسلامی ما به این حاکمیت و اقتدار نمی‌رسید.

 

رئيس مركز اسلامي هامبورگ آلمان، اسلام، ولایت و حضور مردم در صحنه‌های مختلف را در باوراندن اینکه ایران اسلامی ام القرای جهان اسلام است موثر توصیف کرد و گفت: باید وظیفه مهم خود را در دوره کنونی بشناسیم و علماً و عملا در این جهاد دینی و علمی حضور داشته باشیم.

 

گفتنی است، شهید حجت الاسلام سید صادق حبیب زاده در 10 شهریور 1360 در حالیکه عازم مسجد برای اقامه نماز ظهر بود به دست منافقین کوردل به شهادت رسید.

 

کد خبر 482868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha