تزلزل جایگاه مشورت با کمرنگ شدن معنویت

خبرگزاری شبستان:یک جامعه شناس گفت:جایگاه مشورت در خانواده ها به دلیل کمرنگ شدن معنویت و روابط درون خانه ای کم شده است و سلسه مراتب از کوچک به بزرگ میان اعضای خانواده رعایت نمی شود.

 

امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره جایگاه مشورت در خانواده ها گفت: جایگاه مشورت در خانواده ها به دلیل کمرنگ شدن معنویت و روابط درون خانه ای کم شده است.

 

وی افزود: متاسفانه به دلیل کمرنگ شدن قدرت پدر و مادر و تزلزل جایگاه افراد در درون خانواده ها کمتر اعضای خانواده با یکدیگر مشورت می کنند در حالی که در گذشته سلسله مراتب از بزرگ تا کوچک در خانواده، مدرسه و دانشگاه به دلیل احترامی که برای یکدیگر قایل بودند رعایت می شد.

 

این جامعه شناس بیان کرد: اکنون برخی نوجوانان و جوانان مقابل پدر و مادر، مدیر و معلم می ایستند چرا که قدرت آنان را تضعیف شده می دانند، در نتیجه مشورت هم نمی کنند و این سلسله مراتب را قبول ندارند.

 

وی با تاکید بر اینکه با کمرنگ شدن معنویت، مشاوره و مشورت و نظرخواهی نیز از بین می رود، گفت: در موسیقی های سنتی، ضرب المثل ها، محتوای کتاب های درسی معنویات، احترام و ادب موج می زد.

 

وی ادامه داد: اکنون اشعار و موسیقی اصیل در حال از بین رفتن است و رپ، هیپ هاپ که لوده گری و هرزه گری و پایبند نبودن بر اصول را ترویج می کند جایگزین شده است.

 

قرایی مقدم بیان کرد: اکنون روابط درون خانه ای موزاییکی شده است و در یک سفره غذا نمی خورند بلکه غذاهای خود را هر فردی در اتاق خود می خورد و این گونه از یکدیگر جدا می شوند.

 

وی گفت: مشورت با کسی که او را قبول داشته باشیم صورت می گیرد و یک خطر جدی این است که بهترین دوستان بدترین دشمنان هستند چرا که نصیحت و سرزنش نمی کنند بنابراین می توان با آنان به خوبی مشورت کرد.

 

این جامعه شناس افزود: جامعه شناسان معتقدند جوانان و نوجوانان از همسالان خود تاثیر می گیرند، این مشورت ها ذهن را مخدوش می کند و گروه همسالان خطرآفرین هستند به جای اینکه با پدر و مادر خود مشورت کنند از دوستان صمیمی مشورت غلط می گیرند.

 

وی با بیان اینکه دوستی پدر و مادر با فرزندان کم شده است، اظهار کرد: باید خانواده ها سعی کنند سر یک سفره غذا بخورند اگر اینگونه نباشد دور می شوند و نسبت به یکدیگر احساس بیگانگی می کنند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه این روند به روستاها نیز رسیده است و فرزندان روستایی حاضر نیستند با پدر و مادر خود مشورت کنند و تقدس پدر و مادر شکسته شده است.

 

قرایی مقدم یادآور شد: سریال های ماهواره ای و سفرهای اروپایی موجب می شود تا فرهنگ بیگانه وارد کشور شود و در ماهواره نقل و شکر پخش نمی کنند بلکه آنان فرهنگ خود را وارد کشور می کنند.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: باید غربالگری در دست اندیشمندان باشد هنگامی که یک عناصر فرهنگی بیگانه وارد کشور می شود پیش از ورودش از صافی اندیشمندان بگذرد تا دچار مشکلات نشویم.

کد خبر 482731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha