فرهنگ علی رغم تحریم ها کارش را پیش برده/ نگاهم به توافق مثبت است

خبرگزاری شبستان: دکتر راینر بوتس تاثیر توافق هسته ای بر تعامل هنر ایران با جهان را مثبت دانست اما بر زمان بر بودن تغییر ساختارها و فراهم شدن زمینه های این تعامل تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری شبستان از وقتی که توافق هسته ای میان ایران و کشورهای ۵+۱ به سرانجام رسیده کارشناسان حوزه های مختلف در مقابل این پرسش قرار گرفته اند که وضعیت این حوزه ها در دوران پساتحریم چگونه خواهد بود، گرچه نمود توافق در حوزه سیاسی و اقتصادی پررنگ تر است اما در حوزه فرهنگ و هنر به خصوص هنرهای تجسمی نیز این توافق قابلیت پرداختن بسیار دارد. توافق هسته ای و اثر آن بر تعامل هنر ایران با هنر جهانی موضوع گفتگوی خبرگزاری شبستان با دکتر راینر بوتس، رایزن فرهنگی آلمان در ایران است.

 

تاثیر توافق هسته ای بر رونق بازار هنری در ایران و روابط بین فرهنگی ایران  و آلمان را چگونه می بینید؟

قطعا این توافق مثبت خواهد بود و زمینه خیلی باز می شود، اما ساختارها چیزی است که زمان بر است و احتیاج به این دارد که زمینه ای فراهم شود و مناسبات خاص خودش را دارد اما قطعا مثبت خواهد بود.

 

موانعی که باعث می شود این توافق به تاخیر بیفتد، چیست؟

من دیپلمات سیاسی نیستم که این سئوال را پاسخ بدهم چراکه جزییات سیاسی بسیار زیاد و مشکل ساز است، من رایزن فرهنگی هستم. اتفاقاتی که همین الان افتاده است علی رغم مشکلاتی که بوده، بخش فرهنگی کار خودش را پیش برده است و چیزی نبوده است که متوقف شود، روابط فرهنگی بوده است و شما نیز حضور داشته اید و می دانید و می بینید اتفاقاتی افتاده است.

 

در واقع قطعا اتفاقی که می افتد از لحاظ مسایل مالی هست که ایران دچار تحریم بوده است، یعنی زمانی که نمی توانستیم پول ایرانی را ترانسفر بکنیم و پولی نمی توانست انتقال پیدا کند و به عنوان ایرانی دسترسی بین المللی از دست رفته بود، قطعا از میان رفتن تحریم ها منجر به این می شود که این بازار خرید فعال شود و پول از ایران هم به جریان بیفتد. قطعا این باعث می شود خیلی اتفاقات مثبتی  بیافتد و خیلی جریان مثبتی رخ خواهد داد.

 

سرانجام تفاهم نامه با ایران برای راه اندازی انستیتو گوته چه شد؟

این معاهده، معاهده فرهنگی است و در سطح بالاتری اتفاق می افتد و در واقع معاهده بین دو کشور است که زمینه های این از یک شخص فراتر می رود، اصولا تبادلات و انتظارات تبادلات فرهنگی که می تواند باشد اثر داشته باشد. امید بر این است که بعد از امضای این معاهده بشود یک انستیتو گوته در ایران باشد انستیتو گوته یک ارگان غیرانتفاعی است که اساسنامه ای دارد که شرح وظایف انستیتو  را در آن ارایه داده است. پیشنه تعامل دو کشور (آلمان و ایران) بسیار زیاد است و این زمینه تبادلات را فراهم می کند.

 

موانع راه اندازی انستیتو گوته به عنوان یکی از موسسات فرهنگی موفق در ایران چیست؟

باید توجه کرد ساختار تصمیم گیری در ایران یک سیستم دولتی و متمرکز است که با ساختار فدرال آلمان تفاوت دارد. همین تفاوت یکی از چالش های پیش روی ماست چراکه اختلاف نظرهایی را میان نگرش نهادهای فرهنگی در ایران و انستیتو ایجاد می کند. بنابراین عملی شدن برنامه های انستیتو گوته نیازمند رسیدن به یک درک مشترک است.

 

کد خبر 482667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha