تولید کالای فرهنکی باتکیه بر خرده فرهنگ ها/ ضرورت توجه به پیوست فرهنگی

خبرگزاری شبستان: یحیی پور معتقد است، در تولید عروسک داخلي حضور عناصر فرهنگي ملي و دينی اهميت بسیار دارد و لازم است براي موفقيت در ارتباط با مخاطب كودك، در طراحي اين محصولات به پیوست فرهنگی توجه كنيم.

مناف یحیی پور، معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پاسخ به این سوال که عروسک مناسب باید از چه ویژگی‌های برخوردار باشد، به خبرنگار شبستان گفت: خوب است هنگام طراحي و ساخت عروسک پیش‌زمینه‌های فرهنگي جامعه‌ مخاطب را مد نظر داشته باشيم و به عناصري توجه كنيم كه در بالا بردن جذابيت عروسك مؤثرند.

 

وی ادامه داد: در قدیم مادرها و مادربزرگ‌ها با تكيه بر فرهنگ بومی، عروسك‌هايي براي بچه‌هايشان مي‌ساختند كه چون ريشه در سبك زندگي آن‌روز مردم كشور يا منطقه داشتند و احياناً معرف شخصيت‌هاي افسانه‌ها و متل‌ها بودند، بچه‌ها نسبت به آن‌ها حس خوبي داشتند و به نوعي با آن‌ها احساس آشنایی می کردند.

 

یحیی پورعنوان کرد: امروزه بچه‌ها از طریق داستان‌هایی که در كتاب‌هاي جذاب و مخصوصاً در فيلم‌ها و سريال‌هاي انیمیشن و عروسكي با شخصيت‌ها و داستان‌هايشان آشنا مي‌شوند و به شخصيت‌هايي اين‌چنيني علاقه‌مند می‌شوند و به‌طور طبيعي با عروسك‌هاي اين قبيل شخصيت‌ها هم بيش‌تر ارتباط برقرار می‌کنند. وقتی شخصیت یک داستان و انیمیشن پرمخاطب، در قالب عروسک هم عرضه می‌شود، بچه‌ها به‌خاطر احساس آشنایی و علاقه قبلي به آن عروسک هم علاقه‌ پيدا مي‌كنند.

 

وی با تاکید بر لزوم توجه به کیفیت در تولید عروسک اظهار داشت: علاوه بر اين، در تولید عروسک باید به مواردي هم توجه كرد كه بر سلامت بچه‌ها تأثير دارد. شاید هنوز بسياري از خانواده‌ها و بچه‌ها به تأثير عروسك‌ها و اسباب‌بازي‌ها بر سلامت كودكان توجه كافي نداشته باشند اما سازندگان عروسک و اسباب‌بازي و نهادهاي ناظر بايد اين نكات را مورد توجه قرار دهند.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا همین که عروسک تولید داخل باشد، کافیست، عنوان کرد: در صنایع امروزی به محل تولید فیزیکی کالاها چندان نظر ندارند. توليد فیزیکی‌ خیلی کالاها در کشور دیگري است اما برند به شركتي در کشور دیگری تعلق دارد. شايد بیش‌تر از اینکه عروسک در کشور تولید مي‌شود يا نه، نوع طراحی و خاستگاه آن اهميت دارد اما به اقتضای وضعيت صنعت ممکن است بعد از طراحي، تولید کالا در جای دیگري اتفاق بيفتد.

 

معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پاسخ به این سوال که آیا عروسک‌های ساخت داخل در جلب مخاطب موفق بوده‌اند، گفت: در یک مدل موفق بودند. ما هنوز در ساخت عروسک با ایده آل فاصله داریم. صنعت اسباب بازی در کشور ما صنعتی نوپاست و به تعبیر برخی این صنعت هنوز شکل نگرفته است.

 

یحیی‌پور با اشاره به نوپا بودن صنعت اسباب‌بازي و توليد عروسک، تصریح کرد: بالاخره در تولید عروسک داخلي، حضور مؤثر عناصر فرهنگي ملي و دينی خودمان خيلي اهميت دارد و لازم است براي موفقيت در ارتباط با مخاطبان كودك، در طراحي اين قبيل محصولات به پیوست فرهنگی هم به‌طور جدي توجه كنيم.

 

وی خاطرنشان کرد: ما وقتي موفق‌تريم كه با شناخت و تكيه بر پیشینه فرهنگی كشور و فرهنگ و خرده‌فرهنگ‌هاي ملي و محلي به طراحي و تولید محصولات فرهنگي بپردازیم. همان‌طور كه تاكيد شده، بايد ابتدا با مد نظر قرار دادن جذابيت و عناصر روز، ماجراها، داستان‌ها و شخصیت‌هايي متناسب با فرهنگ خودمان طراحي و خلق كنيم  و تلاش كنيم آثاري توليد كنيم كه بتوانند با كودكان و نوجوانان به‌خوبي ارتباط بگيرند و آن‌ها را جذب كنند. اگر اين اتفاق بيفتد، آن‌وقت ساخت عروسک آن شخصیت‌ها كار موجه‌تري است، چون بچه‌ها با آن شخصیت‌ها احساس آشنایی خواهند داشت.

 

معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یاد آور شد:  البته فعلاً تعداد قابل توجهي از بچه‌ها  وخانواده‌ها از عروسک‌هایی که تولید شده، استقبال كرده‌اند و این عروسک‌ها مشتری دارند، اما براي جذب طيف گسترده‌تري از مخاطبان بايد بيش‌تر تلاش كرد.

 

 

کد خبر 482646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha