توسعه دریا محور از سیاست های کلی کشور/ دریای خزر از ذخایر ممتاز ایران است

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور، دریای خزر را از ذخایر ممتاز ایران دانست و گفت: موقعیت ممتاز دریای خزر غیرقابل صرف نظر کردن بوده و باید از آن برای توسعه کشور بهره برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور در سفر خود به گیلان، امروز (7 شهریور) در مراسم افتتاح موج شکن شهرستان بندرانزلی اظهار کرد: دریای خزر یکی از ذخایر بزرگ و ممتاز جهوری اسلامی ایران است.

 

وی خاطرنشان کرد: دریای خزر به علت وجود پنج کشور بزرگ با جمعیت‌های وسیع در حاشیه آن  موقعیت ممتازی برای این کشورها فراهم کرده است که با بهره گیری از این امتیازها موجب توسعه رفاه مردم این کشورها باشد.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی، امتیازات شیلات، صنعت و فعالیت‌های توریستی را بخشی از امتیازات دریای خزر برشمرد و گفت: مردم گیلان سال‌های سال از امتیازات دریای خزر بهره‌مند هستند.

 

 وی کشتیرانی و دریانوردی را از امتیازات مهم دریای خزر خواند و افزود: این دریا یکی از مسیرهای مهم و اساسی ارتباطی این کشورها مورد استفاده قرار گرفته است.

 

 توجه به دریای خزر با پیروزی انقلاب بیشتر شد

سعیدنژاد تاکید کرد: به دریای خزر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از نظر بندر، حمل و نقل توجه بیشتری شد.

 

 وی با بیان اینکه دو بندر بندرانزلی و نوشهر به عنوان بنادر مهم دریای خزرهمواره مورد توجه و بهره‌برداری بودند، گفت: بندرانزلی با قدمت طولانی، موقعیت ممتاز و امکان تبادل کالا به اروپا و موقعیت ترانزیتی بعد از انقلاب توسعه قابل توجهی داشته است.

 

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور اذعان داشت: ظرفیت کنونی بندرانزلی سه برابر ظرفیت ابتدای انقلاب است.

 

وی تغییرات ژئوپلوتیک و سیاسی در منطقه و فروپاشی شروی سابق را موجب ارتقای موقعیت بندرانزلی به موقعیت ممتازتری دانست و گفت: دسترسی نزدیک بندرانزلی به مرکز و تمرکز کشور به موقعیت ویژه بندرانزلی افزوده است.

 

وصل نبودن به شبکه ریلی کشور، نقص بزرگ بندرانزلی

معاون وزیر راه و شهرسازی، وصل نبودن بندرانزلی به شبکه ریلی کشور را نقص بزرگ این بندر خواند و افزود: این نقص از 12 سال پیش مورد توجه قرار گرفت و راه آهن قزوین، رشت، آستارا و بندرانزلی برای جبران این نقص در دست اجراست و بخش زیادی از آن ساخته شده است.

 

 وی با اشاره به توسعه حوضچه و اسکله‌های جدید در بنادر کشور، گفت: در دریای خزر بالغ بر 20 میلون تن ظرفیت جابجایی داریم که هشت میلیون تن آن در این بندر مستقر است.

 

سعیدنژاد، از بهره‌برداری پنج اسکله جدید در بندرانزلی خبر داد و گفت: با احداث 11 اسکله در آینده نزدیک در این بندر، فرصت خوبی برای صاحبان صنایع و تولیدکنندگان داخلی و صدور کالا به آسیای میانه فراهم می‌شود.

 

وی با بیان اینکه به جز محور اصلی توسعه ما و سرمایه گذاری در بخش زیربنایی مانند اسکله و تجهیزات مورد نیاز در اسکله‌ها بقیه فعالیت‌ها باید توسط بخش خصوصی انجام شود، اظهار کرد: سیاست عمومی دولت این است که امکانات و منابع در جهت پشتیبانی و حمایت از سرمایه‌گذاری خصوصی به کار گرفته شود.

 

توسعه گردشگری و مسافرت‌های دریایی در دریای خزر مغفول مانده است

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر ضرورت توجه به گردشگری دریای و اهمیت آن در توسعه بهره برداری از دریای خزر، اعلام کرد: آنچه در دریای خزر هنوز مغفول مانده، توسعه گردشگری و مسافرت‌های دریایی است که نیاز به اراده ملی و منطقه‌ای دارد.

 

وی اضافه کرد: دولت و وزارت راه از سرمایه گذاران و فعالان در این عرصه حمایت کرده و پشتیبانی فنی، مالی و تسهیلاتی می‌کند.

 

 سعیدنژاد، سیاست توسعه دریا محور و گسترش فعالیت در سواحل کشور را از سیاست های کلی کشور دانست و گفت: اگر مردم را به فرهنگ استفاده از دریا نزدیک کنیم و به نوعی آشتی بدهیم از طرف دیگر باید امکانات فعالیت‌های توریسم دریای را در سواحل فراهم کرده باشیم.

 

وی ترمینال مسافرت دریایی بندرانزلی را از زیباترین ترمینال‌های کشور توصیف کرد و گفت: در سازمان بنادر تصویب شد که برای خدمات شناورهای مسافربری از بنادر شمالی کشور استفاده می‌کنند، وجهی دریافت نشود.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: موقعیت ممتاز دریای خزر از نظر گردشگری، صنعت و ماهی گیری غیرقابل صرف نظر کردن بوده و باید از آن برای توسعه کشور بهره برد.

 

کد خبر 482587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha