سد گتوند خیانت به بخش کشاورزی خوزستان است

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، با اشاره به خساراتی که سد گتوند در خوزستان داشته، اظهار داشت: احداث سد گتوند خیانت بزرگی به بخش کشاورزی استان بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، امروز(6 شهریور) در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با اشاره به تبعات جبران ناپذیر ساخت سد گتوند گفت: کاهش عملکرد تولید از نظر کیفیت و کمیت و همچنین از بین بردن خاک و تاثیر منفی بر گونه های ژنتیکی گیاهان از جمله این خسارات است.

 

وی با بیان اینکه بارها به احداث این سد و تبعات ناشی از آن از سوی سازمان جهاد کشاورزی اعتراض شده، افزود: انتقال آب شور با لوله به خلیج فارس یا اراضی بالادست و نزدیکی سد، شستشوی سریع و مدیریت مخزن سد از راهکارهایی هستند که برای کاهش خسارت مطرح شده اند که به نظر هیچکدام از این راهکارها حساب شده و فنی نیستند و باید تصمیم گیری جدی در این خصوص اتخاذ شود.

 

وی با اشاره به وضعیت کشاورزی استان خوزستان تصریح کرد: وجود مشکلات فراوان در رودخانه زهره، خیرآباد، کرخه و مارون موجب از بین رفتن مزارع و خسارت 40 هزار هکتاری به اراضی آبی استان خوزستان شد.

 

چنگلوایی، ادامه داد: با وجود مشکلات عنوان شده اما خوزستان همچنان در تولید محصولات کشاورزی بیشترین تولید را دارد به طوری که رتبه نخست تولید گندم، ذرت و کلزا و بیشترین خرید محصول را دارا می باشد.

 

طرح مقام معظم رهبری و مشکل تامین آب

وی در بخش دیگر سخنان خود به طرح 550 هزار هکتاری  مقام معظم رهبر ی اشاره کرد و اذعان داشت: در فار اول اجرای این طرح تاکنون 138 هزار هکتار از اراضی زیر پوشش طرح به اتمام رسیده و در حدود 75 هزار هکتار ازاین اراضی هم اکنون دارای قابلیت کشت و بهره برداری هستند.

 

وی با اشاره به مشکلات تامین آب برای اجرای فاز دوم طرح، عنوان کرد: وزارت نیرو اعلام کرده که 215 هزار هکتار از اراضی این طرح که قرار است در مرحله دوم اجرایی شود با مشکل تامین آب مواجه است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با بیان اینکه این ادعای وزارت نیرو را قبول نداریم بیان کرد: سازمان آب و برق خوزستان نیز  در صورتجلسه مشترکی اعلام کرده مشکلی برای تامین آب این طرح ندارد.

 

وی خاطر نشان کرد: این مخالفت وزارت نیرو برای تامین آب در حالی  صورت می گیرد که 200 هزار هکتار از اراضی این طرح دارای پروانه آب و مجوز بهره برداری هستندو پیش از این نیز کشت می شدند.

 

وی با بیان اینکه خوزستان به دلیل برداشت های بی رویه آب به ویژه در حوضه کرخه دچار مشکل شده، تصریح کرد: با اجرای طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی و افزایش راندمان آب، در بخش کشاورزی 1.5 میلیارد مترمکعب صرفه جویی اتفاق می افتد.

 

چنگلوایی، در بخش دیگر سخنان خود به کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: طرح توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی استان دو سه سال پیش تهیه و تصویب شده اما برای اجرای این طرح ها نیاز به مشارکت بخش خصوصی است.

 

وی با بیان اینکه حلقه مفقوده پایداری تولیدات کشاورزی خوزستان صنایع تبدیلی است، ابراز کرد: این استان دارای زمینه مساعدی برای تولیدات خام چه از نظر تنوع، زمان کشت و حجم می باشد اما صنایع تبدیلی مورد نیاز تامین نشده اند.

 

افتتاح 99 پروژه در هفته دولت

وی همچنین به پروژه های قابل بهره برداری در هفته دولت اشاره کرد و یاد آور شد: در این هفته 99 پروژه با اعتبار 280 میلیارد ریال در بخش های آب و خاک، باغبانی، دام و طیور، مکانیزاسیون، امور عشایر و تعاون روستایی به بهره برداری می رسد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی، با بیان اینکه 2 هزار و 670 خانوار از این طرح ها بهره مند می شوند، اضافه کرد: در این طرح ها 631 شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: بیشترین طرح ها در شهرستان دزفول با 15 طرح و اعتبار پنج میلیارد ریال، باغملک با 10 طرح و اعتبار یک میلیارد و 156 میلیون ریال و اندیمشک با هشت طرح و چهار میلیارد و 828 میلیون ریال می باشد.

 

کد خبر 482565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha