بازگشایی موزه دوران اسلامی

خبرگزاری شبستان: مراسم بازگشایی موزه دوران اسلامی و گشایش موزه پیش از تاریخ موزه ملی ایران با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم بازگشایی موزه دوران اسلامی و گشایش موزه پیش از تاریخ موزه ملی ایران گفت: میراث فرهنگی یکی از منحصر دستگاه هایی است که حافظه تاریخی هوشمندی دارد.

 

وی افزود: این افتخار یعنی بازگشایی موزه دوران اسلامی و گشایش موزه تاریخی در دولت تدبیر و امید کار نیکی است که در حافظه تاریخی ثبت می شود.

 

طالبیان با اشاره به تغییر و تحولات سریع در حوزه های سیاسی، اجتماعی و تکنولوژی خاطرنشان کرد: این تحولات سریع به ویژه در حوزه تکنولوژی جهان را به محیطی کوچک تر و پیچیده تر تبدیل کرده است.

 

وی ادامه داد: موزه ها در حفظ هویت و میراث جامعه نقش مهمی ایفا می کنند و رسالت شان این است که مکان های ممتاز و هویت و تنوع فرهنگی را حفاظت و نگهداری کند.

 

وی با بیان اینکه ایران از نظر میراث تاریخی جزء چند کشور اول جهان قرار دارد، خاطرنشان کرد: موزه پیش از تاریخ مربوط به یک میلیون سال تا شش هزار سال پیش و موزه دوران اسلامی مربوط به صدر اسلام تا دوران قاجار است که سهم ایران در تمدن بشری را به نمایش گذاشته است.

 

معاون میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: ایران در اعتلای هنر و سنت های اسلامی خدمات ارزشمندی انجام داده و هنر دوره اسلامی بدون نام ایران در هنرهای تجسمی و حتی پارچه، خط و تزیینات معماری معنا ندارد.

 

طالبیان با بیان اینکه موزه ها امروز به لحاظ محتوایی بسیار مهم اند، خاطرنشان کرد: 80 هزار موزه در جهان وجود دارد که سهم ایران 500 موزه است که 250 موزه متعلق به میراث فرهنگی و 250 موزه نیز به صورت مشارکتی و یا سایر نهادها اداره می شود.

 

معاون سازمان میراث فرهنگی یادآور شد: باید ببینیم به نسبت وضعیت آمایش سرزمین ها برای رسیدن به وضعیت ایده آل فاصله داریم.

 

طالبیان با بیان اینکه در گذشته بیشتر سیاست در جهت حفظ وضعیت موجود بود، خاطرنشان کرد: در دوران جدید و با تغییر سیاست ها تلاش کرده ایم تا یک نسبت در این حوزه ایجاد شود و در این راستا با اعتدال به معنای واقعی و روش مرمتی و کمترین هزینه در راستای ایجاد موزه یک کار ماندگار انجام داده ایم.

 

وی با بیان اینکه موزه ملی در زمینه اقتصاد پایدار و توسعه جامعه می تواند موثر باشد، تصریح کرد: نگاه به موزه ها صرفا شی محور نیست و باید محل رویدادهای مهم جامعه باشد.

 

معاون میراث فرهنگی اظهار داشت: توسعه موزه ها یکی از معیارهای توسعه یافتگی جامعه به ویژه به لحاظ فرهنگی است.

 

وی با بیان اینکه موزه دوران اسلامی با 4 هزار مترمربع بازگشایی شده است، اظهار داشت: 1500 شیخ تاریخی در 170 ویترین در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

 

طالبیان افزود: موزه پیش از تاریخ موزه ملی ایران با 2570 مترمربع زیربنا گشایش یافته است که اشیاء تاریخی در قالب 90 ویترین به نمایش گذاشته شده است.

 

وی یادآور شد: اشیای فرهنگی و تاریخی به نمایش گذاشته در موزه ملی ایران به لحاظ پژوهشی بسیار مهم اند و این امر نشان می دهد که سهم ما در دنیا چه وضعیتی دارد.

 

وی از راه اندازی موزه های منطقه ای خبر داد و گفت: موزه باغ مفاخر، موزه شیراز، موزه پاسارگاد، موزه کرمانشاه و موزه فرش از جمله این موزه ها هستند. همچنین در استان یزد حدود 5 خانه تاریخی پس از مرمت و بازسازی به موزه منطقه ای یزد تبدیل می شوند که می توانند از نظر فرهنگی این منطقه را متحول سازند.

 

معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: مرمت و بازسازی خانه های تاریخی توسط مردم و با مشارکت مردم انجام می شود.

 

معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: نهضت عظیمی در یزد توسط مردم برای مرمت، بازسازی و نگهداری از آثار تاریخی ایجاد شده است که امیدواریم این جریان در همه کشور گسترش یابد.

 

 

کد خبر 482511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha