به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، استحصال عرق بادرنجبو در منازل توسط بانوان و به روش سنتی توسط دستگاهی به نام نی قازان انجام می گیرد نی قازان شامل یک دیگ و یک کلاهک می باشد که کلاهک آن به شکل مخروط ساخته شده و دارای یک محفظه آب سرد است که به محض گرم شدن عوض میشود.
عرق بادرنجبو اثر آرامبخشی دارد و برای درمان بیماری های قلبی و اعصاب و روان بسیار موثر است بنابراین مردم این خطه بنابر رسم های گذشته همه ساله با استحصال عرق این گیاه شربت بادرنجبو را در میهمانی ها و مجالس عروسی و عید دیدنی استفاده می کنند.
بادرنجبویه نوعی گیاه ساقه بلند است که گلهای آن بسیار خوشبو و معطر می باشد که از واژه یونانی به نام زنبور نام گرفته است که تاريخ کشت اين گياه به 2 هزار سال پيش ميرسد و به دليل کثرت مصرف دمنوش آن در فرانسه به چاي فرانسه نيز شهرت يافته است.
این گیاه بومی مناطق مدیترانه ای است و در اروپا و آسیا نیز می روید و در ایران در کنار مجاری آب ها و مناطق اطراف تهران، در شمال ایران در رشت و اطراف آن ، رودبار و در آذربایجان و مناطق شرقی ایران و استان های غربی می روید.
بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک بوده و گیاهی باخواص فراوان از جمله مفرح ، تقویت کننده قلب، مغز و حواس، ضدعفونی کننده، ضد حساسیت و آلرژی، ضد خارش، هضم کننده، خون ساز، بازکننده انسداد عروق مغزی بوده و در رفع غش ، سکسکه بسیار موثر می باشد.
آذربایجان غربی از نظر سطح زیر کشت بیش ترین مقدار را از نظر کشت بادرنجبو به خود اختصاص داده این گیاه به دلیل مصرف کم آب و خواص درمانی زیاد آن در مزارع استان کشت می شود.
گیاه بادرنجبویه دارای گلهای آبی یا بنفش و بهندرت سفید میباشد و قسمت مورد مصرف این گیاه از نظر دارویی، شامل برگ ها و سر شاخههای گلدار و در بعضی موارد تخم آن است دارای خواص تسکین دهنده و آرامش بخش بوده و در درمان بسیاری از بیماری و ناراحتی های روحی و جسمی موثر می باشد.
گیاهان دارویی مانند بیدمشک ، نعنا، بادرنجبویه رازیانه، آویشن باغی، گل محمدی و سنبل از جمله گیاهانی هستند که در آذربایجان غربی کشت شده و از آن ها عرقیات گیاهی تهیه و به فروش می رسد.
بیش از 300هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر کشت انواع گیاهان دارویی بوده و 130 نوع عرقیات در این استان تولید می شود.
پایان پیام/
نظر شما