به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، معصومه ابتکار(5 شهریور) درنشست شورای اداری در سمنان، به برنامههای دولت یازدهم برای حفاظت از محیط زیست اشاره داشت و گفت: دولت در زمینههای مختلف از جمله حفاظت از آب و خاک که متأسفانه وضعیت آبی ایران به دلیل برداشت بیرویه و کمتوجهی به منابع زیرزمینی با مشکلات جدی مواجه شده است برنامههای ویژهای دارد و به حفاظت از خاک نیز توجه ویژه کرده است.
ابتکار تصریح کرد: میزان مصرف سم و کود به طور مداوم در منابع آب و خاک در حال پایش است و به سازمانهای مربوطه ابلاغ شده است سمومی که آثار منفی بر روی سلامتی و تنوع زیست محیطی دارد، مصرف نشود.
وی با ابراز خرسندی از اینکه مساحت مناطق از دست رفته از طریق آتش سوزی در سال های گذشته کاهش یافته اظهار داشت: این پدیده مختص کشور ما نیست حتی کشورهایی که سرمای شدید دارد هم دچار آتش سوزی جنگل می شود.
مردم به عنوان حامیان اصلی محیط زیست هستند
ابتکار، با اشاره به این مطلب که افزایش گازهای گلخانه ای در کشور موجب آسیب بالا به محیط زیست خواهد شد ادامه داد: اصلاح الگوی آبیاری از دیگر اقداماتی بود که برای حفاظت از آب و خاکی که زندگی بشر وابسته به آن هاست در حال انجام است.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه افت سطح آب و آلودگی سفره های زیر زمینی مشکلات عدیده ای را برای دولت و مردم به وجود آورده اضافه کرد: باید برای حل این مشکل تمهیداتی اندیشیده شود و مردم به عنوان حامیان اصلی محیط زیست قدم های شایسته برداشته و از برنامه های اجرایی دولت در این زمینه حمایت کنند.
ابتکار اضافه کرد: لایحه حفاظت از تالاب و خاک در دستور کار مجلس قرار گرفته است.
وی ضمن اشاره به این که ۳۰۰ دشت کشور دچار وضعیت بحرانی هستند و اجازه استفاده بیشتر از ۲۰ درصد و در صورت تنش و داشتن برنامه تا ۴۰ درصد برداشت از سفره های زیرزمینی وجود ندارد، بیان داشت: این در حالی است که دوره قبل تا ۸۵ درصد آب سفره های زیرزمینی تخلیه شده که ناشی از بی توجهی به برنامه ها و قوانین است.
ابتکار اظهار کرد: دولت یازدهم و شخص رئیسجمهور با جدیت به دنبال رفع مسائل و مشکلات مربوط به محیط زیست در استانهای مختلف کشور است.
تیم هسته ای با ایستادگی بر مواضع و حقوق ملت ، دستاوردهای بزرگی بدست آورد
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به توافق هسته ای اضافه کرد: مذاکرات هستهای توانمندیهای ایران در دیپلماسی ،مذاکره و گفتگو را نشان داد.
ابتکار با بیان اینکه تیم هسته ای با ایستادگی بر مواضع و حقوق ملت ، دستاوردهای بزرگی بدست آورد،گفت: ایران اسلامی با این توافق نه تنها دستاورد بزرگی برای کشور که دستاورد بزرگی برای جامعه جهانی به دست آورد.
این مسئول،با بیان اینکه موفقیتهای دولت تنها در موفقیت هستهای خلاصه نمی شود، افزود: در دو سال اخیر شاهد تحولات بسیار جدی در ارتباط رابطه ایران با کشورهای همسایه بودیم که بخش زیادی از این روابط به حوزه محیطزیست و همکاری های منطقهای نیز انجام شده است.
سه شهرستان استان سمنان با مشکل جدی آب مواجه هستند
استاندار سمنان نیز دراین نشست به کمبود آب ومشکلات آن در این استان اشاره کردوگفت: سه شهرستان سمنان، مهدیشهر سرخه با مشکل جدی آب روبرو هستند.
محمد وکیلی نیز ضمن گرامیداشت یاد وخاطره شهیدان باهنر ورجایی وتبریک هفته دولت گفت: برای مقابله با کمبود آب دراستان سمنان دولتدر حال انجام برنامه های میان مدت خود است.
وی با بیان اینکه باید برنامه ریزی میان مدت برای کنترل و هدایت و استفاده از روان آبهای فصلی و تغذیه سفره های زیرزمینی صورت گیرد افزود: باید برنامه های صرفه جویی آب جدی گرفته شود.
وکیلی با تأکید بر اینکه مسئولان کشوری باید در برنامههای مقابله با خشکسالی توجه ویژه به استان داشته باشند اظهارداشت: در بخش آب استان سمنان مبلغی بالغبر یک هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
خشکسالی مهمترین تهدید برای استان سمنان است
وی خشکسالی را مهمترین تهدید برای استان سمنان عنوان کردو گفت: این تهدید به حدی جدی است که پیشروی کویر، افت آب های زیرزمینی، نشست دشت ها و بالا آمدن شورابه های کویری، همه ارکان زندگی، حیات اجتماعی و اقتصادی استان را با چالش بزرگی مواجه کرده است.
استاندار سمنان با اشاره به شرایط سخت اقلیمی استان گفت: فعالان بخش کشاورزی باید تولید خوب، استفاده بهینه از منابع آب، خاک و اصلاح تغییر الگوی کشت به همراه صرفه جویی را در فعالیت های خود مد نظر داشته باشند.
وی از قطعی یک روزه مردم شهر سمنان به دلیل خراب شدن سیستم انتقال آب خبردادوگفت: خوشبختانه امسال علی رغم تمام مشکلات قطعی آب در استان وجود نداشته است.
وکیلی از نبود مخزن یکپارچه آب در شهرستان سمنان نیز خبردادواضافه کرد: آب مصرفی دراین شهرستان از طریق چشمه روزیه وچاه های شهر سمنان تامین می شود که دارای کیفیت مشابه ای نیستند.
مقام عالی دولت دراستان سمنان،افزود: نهادینه کردن فرهنگ عمومی استفاده بهینه از منابع آبی و اطلاع رسانی عمومی درباره بحران آب و توجه به ارزش اقتصادی آب در طرح های اقتصادی و عمرانی و استفاده از تکنولوژی های نوین صنعتی برای استفاده بهینه از آب ضروری است.
وی با اشاره پروژه انتقال آب دریای خزر اظهار داشت: پروژه انتقال آب دریای خزر و خلیجفارس که از مسیر سمنان عبور میکنند، مورد بررسی قرار گرفته است.
وکیلی با بیان اینکه برای تهیه آب مورد مصرف باید بهینهسازی و بهرهوری انجام شود ادامه داد: شبکه توزیع اصلاح شود.
استاندار سمنان به نظر مثبت وزارت نیرو و محیطزیست برای پروژه طرح انتقال آب دریای خزر اشاره داشت.
نظر شما