به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، دریاچه گهر، درصورت توجه ویژه مسئولان و توسعه زیرساخت ها، ظرفیتی بزرگ در حوزه گردشگری است.
دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی است در میان رشتهکوه اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر ازسطح دریا واقع شده است، این دریاچه یکی از شناخته شده ترین جاذبه های گردشگری استان لرستان و زیباترین دریاچه کوهستانی غرب کشور در حوزه اکو توریسم و طبیعت گردی است.
این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دورود قرار دارد که به «نگین اشترانکوه» معروف است.
دریاچه زیبای گهر شال دو بخش به نامهای گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) میباشد.
دریاچه گهر بزرگ حدود ۱۷۰۰ متر درازا و ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر پهنا و ۴ تا ۲۸ متر ژرفا دارد. ساحل این دریاچه به جز قسمت مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابلاش (ضلع شرقی) که ساحلی ماسه ای دارد و برای شنا مناسب است در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست.
در قسمت پایین دریاچه،جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است. در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. از قسمت بالا، جوی آبی به دریاچه میریزد که ادامه آن به دریاچهای دیگر منتهی میشود. با حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی میشود به این دریاچه (گهر دوم یا گهر پایین) رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. جریان ورودی آب دریاچه ۱۰ فوت مکعب بر ثانیه و جریان خروجی آن حدود ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه میباشد. علت افزایش حجمآب خروجی دریاچه وجود چشمههای در قسمت تحتانی آن است.
آب اصلی تأمین کننده در یاچه از طریق رودخانه ورودی آن یعنی رودخانه تاپلهاست که دارای آبی بسیار خنک ورنگی شفاف و بلورین با بستری مملو از سنگ ریزه یا قلوه سنگ است که بدون افت و با کمی شتاب وارد دریاچه کوچک میشود و پس از طی مسافتی کوتاه وارد دریاچه گهر میشود.
به رغم زیبایی طبیعی این دریاچه که خود ظرفیتی بزرگ در حوزه گردشگراست، نبود راه مناسب برای عبور و مرور با ماشین به این دریاچه، فرصت کم نظیر گردشگری در استان لرستان و شهرستان دورود را کمرنگ کرده است.
اواخر بهار و تابستان بهترین زمان سفر به این دریاچهاست، و معمولان در این گردشگری به این منطقه از اواسط بهار، تابستان تا اوایل پاییز رونق دارد و در این ایام به رغم نبود راه دسترسی مناسب حدود 70 هزار گردشگر از این منطقه کم نظیر گردشگری بازدید می کنند.
نبود راه دسترسی مناسب گرچه موجب کاهش میزان گردشگران از این منطقه شده است، اما تا حدودی طبیعت بکر این منطقه از دسترس انسان به دور مانده و زیبایی خارق العاده خود را حفظ کرده است.
در طول فصل بهارو اوایل تابستان ماههای تیر و مرداد به دنبال ذوب شدن برف های اشترانکوه این منطقه پوشیده از گل های مختلف چون لاله واژگون و شقایق می شود.
در مسیر ره دسترسی به دریاچه گهر، جاذبه های گردشگری کم نظیری وجود دارد که سالانه تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی برای دیدن این جاذبه کم نظیر ملی را روانه اشترانکوه می کند.
منطقه حفاظت شده اشترانکوه با حیات وحش متنوع شامل حیواناتی است از قبیل بز، قوچ، آهو، پلنگ، گرک، گزار، خرس قهوه ای، کفتار، روباه، شغال، خرگوش وانواع پرندگان مانند عقاب، کبک، شاهین، تیهو و آبزیان مانند مارماهی، لاک پشت، قورباغه و ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز در این دریاچه زیست میکنند.
تنوع جاذبه های گردشگر دریاچه گهر، وکم نظیر بودن آن فرصتی مغتنم است در حوزه گردشگری که توسعه زیرساخت های گردشگری این منطقه می تواند فرصتی کم نظیر در حوزه گردشکری استان ایجاد کند.
ایجاد راه مناسب، امکانات رفاهی، بهداشتی، امداد و نجات، دسترسی تلفن همراه، پاریکینگ ایجاد اماکن سکونتی از جمله زیرساخت های است که جهت رونق گردشگری این منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.
هرساله در تعطیلات فصلی و خصوصا نیمه دوم اردیبهشت تا پایان شهریور تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی برای دیدن این جاذبه کم نظیر ملی سفر می کنند.
که جهت صیانت از طبیعت بکر و زیبای این منطقه پیشنهاد می شود، سازمان میراث فرهنگی در قالب توزیع برشورها و کتابچه هایی در خصوص صیانت از طبیعت فرهنگسازی شود.
نظر شما