از دیدگاه نمایندگان درباره عملکرد دولت تا پاسخ های وزیر کار به نمایندگان

خبرگزاری شبستان:کارنامه دولت را در رفع به بیکاری قابل دفاع می‌دانم، انتخاب ناظرین مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی اداری، کارخانه ای از پاسخهای ربیعی قانع شد از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، کارنامه دولت را در رفع به بیکاری قابل دفاع می‌دانم، انتخاب ناظرین مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی اداری، رسانه‌ها اسیر جریان‌سازی لمپن‌ها نشوند، کارخانه ای از پاسخهای ربیعی قانع شد از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
 

توفیق دولت در توافق هسته ای، رونق تولید و صنعت را نیز در پی دارد

رحمانی با بیان اینکه توفیق دولت در بحث هسته ای می تواند رونق تولید و صنعت را در پی داشته باشد، گفت: اینکه ما چگونه ای این توافق بهره ببریم نیازمند تلاش دولتمردان است.

رضا رحمانی، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به هفته دولت به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: دولت در بعضی از حوزه‌ها همانند سیاست خارجی بسیار مثبت عمل کرد و بحث مذاکرات با 1+5 را به خوبی هدایت کرد و تلاش دولت در این زمینه جای تقدیر دارد.

وی اظهار کرد: البته دولت در حوزه هایی همانند بهداشت و درمان ارتباطات و زیرساختهای ارتباطی نیز به خوبی عمل کرد.

رحمانی با بیان اینکه در حوزه های اقتصادی مطلب مقداری پیچیده تر است، بیان کرد: نیاز است دولت برخی جهت گیریهایش را در حوزه های اقتصادی اصلاح کند، دولت باید این تغییرات را جدی بگیرد و اگر این تغییرات را ایجاد نکند هم به کشور اسیب می زند و هم به عملکرد خودش را آسیب می‌زند.

رحمانی فضلی گفت: دولت باید در حوزه مسایل اقتصادی همت بیشتری داشته باشد و در این زمینه تلاشهایش را نسبت به گذشته بیشتر کند.

ناظرین مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی اداری کشور انتخاب شدند

در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 3 شهریور اسماعیل کوثری و محمدابراهیم رضایی را به عنوان ناظرین خود در شورای ساماندهی مرکز سیاسی اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران را انتخاب کردند.

سقف ۲۵ میلیارد دلاری کالای قاچاق در کشور/کاهش نرخ تورم باید در جیب مردم ببینیم

ابراهیم کارخانه ای، نماینده همدان در مجلس در طرح سوال خود از وزیر کار در مورد حل مشکل بیکاری در کشور در جلسه علنی سه شنبه 3 شهریور گفت: همه می‌دانیم که بزرگترین مشکل اساسی کشور بیکاری است و حل این مشکل در کشور اقدامات اجتماعی امنیتی و فرهنگی و اقتصادی و روانی را نیز می‌طلبد.

وی با بیان اینکه در هیچ دولتی برنامه مستحکمی برای حل مشکل بیکاری که مشکل بزرگ اجتماعی است حل نشده است، گفت: سالانه بیش از 35 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور صرف آموزش و تربیت نیروی انسانی کشور می شود که خروجی آن 500 هزار نفر فارغ التحصیل است که خیل عظیمی از آنها بیکاران هستند چرا برای تربیت نیروی انسانی دولتها این مقدار هزینه می کنند اما برای اشتغال هیچ هزینه ای نمی شود.

وی تصریح کرد: در هیچ وزارتخانه برنامه ریزی باقی و مستحکم برای حل مشکل بیکاری وجود ندارد زیرا حل معضل را در راس کار خود نمی بینم. مردم باید کاهش نرخ تورم را در جیب خود ببینند نه در آمارها و مصاحبه‌ها.

وی خاطرنشان کرد: رهبری کلید حل مشکل اقتصادی کشور را در نگاه به درون و مصرف کالای داخلی عنوان کردند و این دولت برنامه اقتصاد مقاومتی را نتوانست تا آنجا که موردنظر رهبری است محقق است.

کارنامه دولت را در رفع به بیکاری قابل دفاع می‌دانم/خودم را وزیر بیکاران نامیده‌ام

علی ربیعی وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه جلسه علنی سه شنبه 3شهریور در پاسخ به سوال ابراهیم کارخانه ای نماینده همدان در مورد حل معضل بیکاری در کشور در سخنانی گفت: امر اشتغال و رفع بیکاری تابع رشد تالای اقتصادی است و دولت و شخص رییس جمهور نیز طی یکسال گذشته اقدامات خوبی را در این زمینه و در بحث مهار تورم و رفع آسیبهای ناشی از آن داشته اند.

وزیر کار ادامه داد: ما امیدواریم مساله اشتغال را در سال 1404 حل کنیم که البته نیازمند رشد حداقل 20 درصدی از سرمایه گذاری است این در حالی است که رشد سرمایه گذاری در سال 93 و 92 منفی بوده است.

وی با طرح این سوال که ما چه مقدار اشتغال می توانیم ایجاد کنیم گفت: در سال  های گذشته اقتصاد ایران کوچک شد و توان سرمایه گذاری پایین آمد و اشتغال نیز در واقع محصول این سیستم است.

وی تاکید کرد: اگر زیرساختهای و سرمایه گذاری در کشور موثر باشد اشتغالی نیز اتفاق نمی افتد.

وی تاکید کرد: تحول در شاخصهای بین المللی نشان می دهد که دولت یازدهم اقدامات مناسبی را در زمینه اشتغال نشان داده است و رتبه ایران در بهبود فضای کسب و کار از 152 به 130 کاهش یافته است.

وزیر کار تاکید کرد: ما توانستیم نرخ بیکاری را از 2/12 در سال 92 به 6/10 در سال 93 برسانیم.

وی اضافه کرد: با تحریمهای ظالمانه دولت توانست مقابله کند و امنیت سرمایه گذاری در کشور به وجود آمد و فضای روانی بهتری برای سرمایه گذاری فراهم شد.

کارخانه ای از پاسخهای ربیعی قانع شد

در ادامه جلسه علنی سه شنبه 3 شهریور سوال ابراهیم کارخانه ای نماینده همدان از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مطرح شد.

این سوال در رابطه با عدم برنامه ریزی دولت کمک به حل معضل بیکاری بود که پس از سخنان وزیر کار و همچنین طرح سوال کارخانه و سخنان وی حجت الاسلام ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس خطاب به این نماینده گفت: آیا از پاسخهای وزیر قانع شدید که کارخانه خطاب به وزیر گفت: اگر وزیر قول دهند با توجه به اینکه امروز که رییس جمهور و هیئت دولت در همدان هستند در جلسه هیئت دولت در همدان از تمامی وزارتخانه ها بخواهند که مصوبه ای در مورد اشتغال داشته باشند و همچنین طرحهای خود در مورد معضل بیکاری را ارایه دهند بنده از پاسخهای وزیر قانع شده ام.

در نهایت وزیر نیز چنین وعده ای را داد و کارخانه ای اعلام کرد از پاسخهای وزیر قانع شده است و به همین دلیل نیز پاسخهای وزیر به رای مجلس گذاشته نشد.

اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر نیازمند توجه دولت است

حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون مشترک رسیدگی به آمران به معروف و ناهیان از منکر با اشاره به آخرین اقدامات این کمیسیون در زمینه این طرح در نشست خبری امروز گفت: معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری در دوران اصلاحات در اجرای اصل 8 قانون اساسی تهیه لایحه امر به معروف و نهی از منکر را به رییس جمهور وقت پیشنهاد کرد و معاون اول رییس جمهور با قید فوریت دستور مطرح شدن موضوع در کمیسیون لوایح و ارایه آن به دولت را صادر کرد اما طرح به دلیل نواقص زیادی که داشت در اولین جلسه رد شد و طرح ستاد امر به معروف و نهی از منکر در دستور کار قرار گرفت.

وی اظهار کرد: در آخرین روزهای دولت هشتم متن مصوب کمیسیون لوایح دولت در جلسه هیئت وزیران مطرح شد اما تصمیم مقتضی اتخاذ نشد و رییس جمهور وقت نوشتند بماند برای دولت بعد که با تغییر دولت و درخواست مجدد ستاد احیا از رییس جمهور لایحه برای بررسی به کمیسیون فرهنگی دولت ارجاع شد.

آقاتهرانی ادامه داد: لایحه برای بررسی و کارشناسی بیشتر از طریق دبیر کمیسیون فرهنگی دولت به ستاد اعاده شد و به ستاد 3 ماه فرصت برای کارشناسی مجدد دادند پس از 11 جلسه کارشناسی با حضور صاحبنظران و استادان حوزه و دانشگاه لایحه برای تغییراتی از سوی ستاد مجدداً به دولت ارسال شد.

وی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی مجدداً لایحه را برای تصویب به هیئت دولت فرستاد و این لایحه در تاریخ 28/6/86 به تصویب هیئت دولت رسید با اینکه در این تاریخ لایحه به تصویب هیئت دولت رسیده ولی همچنان در دفتر آقای رییس باقی ماند.

دولت تدبیر و امید در بحث تامین امنیت مرزها به نحو شایسته عمل کرده است

امیر خجسته، رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به هفته دولت و عملکرد دولت در طول دو سال گذشته به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: دولت خوشبختانه در شرایط تحریم بهترین عملکرد را از خود داشت و تلاش خود را در این زمینه به صورت جدی ادامه داد و نقش آفرینی جدی در این زمینه داشت.

وی اظهار کرد: در شرایط تحریم هیچ پولی به کشور نمی‌آید اما دولت توانست این موضوع را به خوبی مدیریت کند که کشور دچار چالش نشود.

خجسته تصریح کرد: مهمترین اقدام دولت تدبیر و امید بحث طرح تحول سلامت بود که در وزارت بهداشت و درمان به خوبی اجرایی شد و ما امیدوار هستیم در آینده نیز این قانون با اسیب شناسی جدی و به صورت بهتری اجرایی شود.

وی با اشاره به اقدامات دولت در بحث تامین امنیت داخلی و همچنین امنیت مرزها گفت: سیاست دولت در بحث امنیت داخلی خوشبختانه خوب بوده است و در حال حاضر ما یکی از امنترین کشورهای دنیا هستیم این در حالی که مشکلات امنیتی فراوانی در منطقه خاورمیانه و به ویژه کشورهای اطراف ما همانند افغانستان و عراق وجود دارد.

رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس خاطرنشان کرد: خوشبختانه چه نیروی انتظامی و چه سپاه و چه سربازان گمنام امام زمان توانستند به خوبی کار کنند و امنیت مرزها را ما در حال حاضر به نحو مطلوبی داشته باشیم.

رسانه‌ها اسیر جریان‌سازی لمپن‌ها نشوند

کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در مراسم تقدیر از خبرنگاران و اصحاب رسانه که در مرکز پژوهش ها برگزار شد با تبریک ایام دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) گفت: مردم ایران هر چه دارند از وجود نازنین امام هشتم(ع) دارند و کشور بیمه امام رضا(ع) است.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصحاب رسانه مخصوصا خبرنگاران پارلمانی، افرادی دلسوز و زحمتکش و شایسته تقدیر هستند. قشر خبرنگار قشری بسیار زحمتکش و ارجمند است، اطلاع رسانی یک رکن مهم در اداره جامعه محسوب می شود و خبرنگاران و رسانه باید در اطلاع رسانی امانتدار باشند.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی گفت: خبرنگاران می توانند به اداره جامعه کمک کنند چراکه آنان رکن مهم جامعه مدنی محسوب می شوند و واسطی بین مسئولان و مردم هستند و به خوبی می توانند بازخورد تصمیمات مسئولان در جامعه و پیامدهای آن را گوشزد کنند.

جلالی افزود: زمانی که تصمیمی در جامعه ای گرفته می شود لزوما بازخورد آن تصمیم مشخص نیست و براساس بازخورد آن می توان در تصمیمات اتخاذ شده بازنگری کرد که این تصمیم در اداره بهتر جامعه موثر است.

دولت در بحث هسته‌ای و مذاکره با ۱+۵ موفق عمل کرد

محمدصالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به هفته دولت و عملکرد دولت در این هفته به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: عملکرد دولت باید در بخش های مختلفی و از جمله اقتصادی فرهنگی و اجتماعی علم و فناوری سیاست خارجی و سیاست داخلی مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد و سپس در این زمینه قضاوت شود.

وی اظهار کرد: ما در حوزه سیاست خارجی شاهد بودیم که بیشترین وقتی را که دولت بر روی بحث هسته ای و تعامل با 1+5 برای رسیدن به یک توافق بود که این بخش انجام شد و یک متن برجام نیز نوشته شد و در این بخش در واقع دولت توانست جلو برود.

وی بیان کرد: البته در بحث دیپلماسی فعال در کشورهای دیگر چه در حوزه تجارت، سیاست، اقتصاد و فرهنگ زیاد موفق نبودیم.

جوکار با اشاره به عملکرد دولت در بخشهای اقتصادی خاطرنشان کرد:‌ در این بخش دولت آنچه که اعلام می کند این است که تورم را کنترل کرده است، اینکه دولت توانسته است تورم را کنترل کند قابل قبول است ولی آیا توانسته است جلوی رکود موجود را بگیرد، رکود موجود باعث از بین بردن تولید شده است و امروز شاهد دپو کردن محصولات کارخانجات تولیدی هستیم که این موضوع اصلاً به نفع اقتصاد کشور نیست.

هیئت رییسه کمیسیون ویژه بررسی برجام انتخاب شدند/زاکانی رییس شد

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در این جلسه هیئت رییسه کمیسیون برجام انتخاب شدند.

وی اظهار کرد: در این جلسه علیرضا زاکانی نماینده به عنوان رییس کمیسیون، منصور حقیقت‌پور و وحید احمدی به عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند.

نقوی حسینی تصریح کرد: همچنین من به عنوان سخنگوی کمیسیون و آقایان حسین نجابت و محمود نقویان به عنوان دبیران اول و دوم ویژه بررسی برجام انتخاب شدند.

دولت در کاهش نرخ تورم و ثبات در بازار موفق بوده است

محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به هفته دولت و گرامیداشت این هفته به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: دولت خوشبختانه در بخشی از کارها از جمله کنترل تورم و ثبات در بازار ارز و سایر بازارها موفق بوده است.

وی اظهار کرد: دولت کارهای خوبی را در بخش اقتصاد آغاز کرده است که البته در این زمینه و برای پیشبرد اهداف اقتصادی نیاز به حمایت مجلس نیز دارد.

نماینده کرمان تصریح کرد: دولت عزم جدی در حل مشکلات جدی همانند بیکاری و اشتغال نیز دارد گرچه آمارها در کشور حکایت از این دارد که هنوز بیکاری معضل اساسی جامعه است.

وی خاطرنشان کرد: دولت البته در بعضی از زمینه‌ها کارهای نسبی را آغاز کرد که این کارها نیز نسبتاً خوب است و به صورت صددرصد نیز اجرایی نشده اند که از آن جمله می توان به بحث فعال شدن بنگاههای اقتصادی و تخصیص منابع و اجرای هدفمندی یارانه هاست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص موضوع هدفمندی یارانه ها گفت: بحث هدفمندی یارانه ها به علت اینکه در دولت قبل به خوبی اجرایی نشد لذا نیاز به آسیب شناسی داشت که دولت نیز در این زمینه کارهایی را آغاز کرد ولی به صورت صددرصد هنوز موفق نشده است البته قانون هدفمندی یارانه ها را محقق کند.

برخی کارها و حرفها منجر به دیکتاتوری در کشور می شود

 

مهدی کوچک زاده، نماینده تهران در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه اول شهریور در تذکری شفاهی گفت: افرادی گفتند که اگر دلواپسان نبودند 6 ماه پیش کار تمام شده بود و مجلس جرات نمی کند که در کار توافق مشکل ایجاد کند این جمله از سوی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان شده است آیا این جمله در جهت ایجاد وحدت جامعه است.

وی اظهار کرد: اگر افرادی انتقاد به دلواپسان دارند ولی نباید این انتقاد را به مجلس داشته باشند که مجلس جرات نمی کند که در کار توافق مشکل ایجاد کند این یعنی چه؟

وی تصریح کرد: همچنین به دنبال اظهارات رییس جمهور که سوگند خورده اند خواستار دفاع از مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی ایران باشند چرا باید به کار شورای نگهبان ایراد گرفته شود.

وی خطاب به باهنر گفت: این کارها و این حرفها منجر به دیکتاتوری می شود، برای جمهوریت و اسلامیت نظام خون داده شده است و نباید این حرفها گفته شود.

دست رییس جمهور را بیش از این نبندید

کمال الدین پیرموذن، نماینده اردبیل در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه اول شهریور در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصل 26 گفت: در این اصل که امروز به ندرت ما به آن یا قانون اساسی گاهاً عمل می‌کنیم آمده است که رییس جمهور مسئولیت امور برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی کشور را مستقیماً بر عهده دارد و می‌تواند اداره آنها را به عهده دیگری بگذارد.

وی اظهار کرد: رییس جمهور سابق به استناد همین اصل قانون اساسی سازمان برنامه و بودجه کشور را جمع کرد و کشور را بر مبنای محاسبات سرانگشتی و تورم پرسنلی و ما چیزی نگفتیم چرا به رییس جمهور (روحانی) این اجازه را نمی دهید که 5 نفر مجرب را که امام و رهبری حفظ عناصر مفید مجرب و توانمند را برای نظام جمهور اسلامی تاکید کرده اند مورد استفاده قرار دهد.

انتقاد تابش از نحوه اداره جلسه و نطقهای طولانی ابوترابی فرد

محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه اول شهریور در تذکری و با استناد به مواد 110 و 115 آیین نامه داخلی مجلس خطاب به حجت الاسلام ابوترابی فرد که ریاست جلسه علنی را به عهده داشت گفت: چرا در بیان تذکر نماینده ها تبعیض آمیز عمل می شود به بعضی از دوستان هر وقت می خواهند تذکر بدهند اجازه می دهید بنده نیز می خواهم در ادامه با نطق شما تذکر بدهم ولی شما اجازه نمی دهید.

وی اظهار کرد: ماده 110 مقرر می دارد در هر جلسه قبل از ورود به دستور رییس می تواند در مورد گزارش حوادث مهم و مسایل فوری روز مطالبی را به اطلاع نمایندگان برساند و حداکثر مدت برای این مطالب 15 دقیقه خواهد بود.

تابش ادامه داد: ما سوگند یاد کرده ایم که آیین نامه داخلی مجلس را رعایت کنیم، آیین‌نامه می گوید حوادث مهم و مسایل فوری روز و آگاهی مجلس از آن ضروری باشد، اولاً صحبت شما از 15 دقیقه بیشتر شد که این رویه ای شده است و متاسفانه همه روسای جلسات به خودشان اجازه می دهند در مقام ریاست مجلس که سخنگویی بیش نیست و منتخب نمایندگان هستند صحبتهایی را چه ضروری باشد و چه نباشد به این مواد آیین نامه ای توجه داشته یا نداشته مطرح کنند.

تابش اضافه کرد: خواهش من این است که روسای وقت جلسات این مواد آیین نامه ای توجه کنند و مهر آیین نامه ای را مدنظر قرار دهند.

دولت وحدت و اقتدار ملی را با الهام از فرمایشات امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر محقق کرد

در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 1 شهریور حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد که ریاست جلسه علنی را به عهده داشت با اشاره به هفته دولت و گرامیداشت این هفته گفت: دولت وحدت و اقتدار ملی را با الهام از آموزه های اسلام خصوصاً فرمایشات امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر محقق کرد و در مسیر اهداف تعیین شده در نظام اسلامی گامهای بلندی بردارد.

وی اظهار کرد: امام علی (ع) در راهبرد مدیریت نظام اسلامی به مالک اشتر فرمودند: هدف اول تقویت بنیان اقتصادی کشور است. تقویت بنیان اقتصادی کشور در سایه پشت فعالیت اقتصادی کارآفرینان و دریافت خراج و مالیات فراهم می‌شود.

وی بیان کرد: توصیه مجلس به دولت این است که راهبرد علی (ع) را را به عنوان مهمترین هدف که رهبری نیز بارها بر آن تاکید داشتند مورد توجه قرار دهد، تلاش برای خلق ثروت در سایه تولید کالا و خدمات در یک اقتصاد دانش بنیان در چارچوب اقتصاد مقاومتی و دریافت مالیات برای ارایه کشور مهمترین گامی است که دولت و مجلس باید بردارد.

ابوترابی فرد تصریح کرد: برای گفتگو با جهان در سایه قدرت باید به یک قدرت اقتصادی تبدیل شویم، نظام اسلامی ما قطعاً دشمنان تعریف شده ای دارد که براساس آموزه‌های قرآن مسلمانان و مومنان دشمنان سرسختی دارند که تنها در سایه افزایش اقتدار است که می‌توان از منافع امت اسلامی در این مسیر دفاع کرد.

هدف دشمنان از تخریب مساجد دور کردن جوانان از این پایگاه هاست

سیدباقر حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به هدف گرفتن مساجد از سوی گروههای تکفیری و همچنین رژیم صهیونیستی در طول تاریخ به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در طول تاریخ معمولاً کسانی که مدافع ارزشها و کشورشان در بعد ملی و مذهبی بوده اند، افرادی بوده اند که از مساجد برخاسته‌اند یعنی تربیت یافتگان مکتب مسجد هستند و تفکر و روحیه استکبارستیزی و کفرستیزی و وطن‌پرستی و دفاع از ارزشها و اسلام را در خود به نحو قوی ای دارند.

وی اظهار کرد: متاسفانه شاهدیم که رژیم صهیونیستی در دهه های گذشته و طی سالهای اخیر تکفیری ها؛ مساجد را مورد هدف حمله خود نه تنها به شکل فیزیکی بلکه به انحاء مختلف قرار داده اند در واقع چه با شبکه های ماهواره ای چه مجازی سعی می کنند که جوانان را از مساجد دور کنند و اگر هم گاهی در مساجد بمب گذاری می کنند خواستار این هستند که رعب و وحشت ایجاد کنند تا مردم به مساجد نروند و بین صفوف مسلمانان تفرقه ایجاد کنند.

مراحل تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تمام شده است

فاطمه آلیا، عضو هیئت تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در مورد روند این تحقیق و تفحص به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مراحل این تحقیق و تفحص تمام شده است اما چون در جاهایی از این تحقیق و تفحص طبق آیین نامه عمل نشده است لذا باید این گزارش تحقیق و تفحص با حضور تمامی اعضا و همچنین مسئولان بنیاد شهید در جلسات هیئت تحقیق و تفحص مورد بررسی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در واقع جلسات برای بررسی این گزارشات باید با حضور دو سوم اعضا طبق آیین نامه برگزار شود و اگر اعضای تحقیق و تفحص آن را تایید کردند به کمیسیون اختصاص تحویل داده می شود و اعضای کمیسیون تخصصی نیز متن آن را تایید و مصوبه این کمیسیون تخصصی به هیئت رییسه تحویل داده می شود.

آلیا تصریح کرد: در این تحقیق و تفحص چون در مراحل آیین نامه اجرایی نشده است به همین دلیل نیز آقای باهنر نایب رییس دوم مجلس به موضوع ورود پیدا کرده اند و خواستار این شده اند تحقیق و تفحص طبق آیین نامه مورد بررسی قرار گیرد.

بنابراین جلسات هیئت تحقیق و تفحص که قبلاً با حضور 2 تا 3 نفر برگزار می شد طی هفته های اخیر با حضور اکثریت اعضا برگزار می شود و گزارش تحقیق و تفحص در جلسات با حضور اکثریت اعضا مورد رسیدگی قرار می گیرد.

تحقق بیش از ۴۰ درصدی بودجه منشور توسعه قرآنی در سال ۹۳

لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در مورد محقق شدن بودجه‌های قرآنی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بودجه قرآنی بسته به توجه و دغدغه مجریان و امکانات موجود فراز و نشیب داشته است، بعضی از سالها این بودجه مصوب شده است ولی به هیچ وجه از لحاظ ریالی محقق نشده است، بعضی از ساها تقریبا خوب محقق شده است و قابل قبول است و در مواقعی نیز تا حدودی محقق شده است.

وی اظهار کرد: در سال 93 بیش از 40 درصد بودجه های قرآنی در دستگاه محقق شد که امیدواریم در سال 94 نیز این بودجه به گونه ای محقق شود که رافع برخی از مشکلات قرآنی در کشور باشد.

افتخاری تصریح کرد: چون بودجه های قرآنی اکثراً به صورت پراکنده گرفته می شوند لذا مشخص نیست که چه مقدار محقق شده اند البته گزارشهای ما نیز در این زمینه بسیار شفاف نیست که بخواهیم ارزیابی دقیقی از این بودجه ها داشته باشیم و تنها می توانیم در مورد بودجه منشور توسعه قرآنی و تحقق آن ارزیابی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: درسال 93 بیش از 40 درصد بودجه منشور توسعه قرآنی محقق شد که البته دولت قول داده بود تا پایان سال تمامی این بودجه را محقق کند ولی به دلیل برخی مشکلات این موضوع محقق نشد.

افتخاری تصریح کرد: در مورد تحقق این بودجه در امسال نیز باید ببینیم وضعیت نفت و نتیجه مذاکرات به کجا خواهد رسید و دولت در وضعیت بودجه چگونه عمل خواهد کرد و سپس ارزیابی داشته باشیم.

 

کد خبر 482192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha