به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی مرکز فقهی ائمه اطهار، آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی در دیدار تخت روانچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای اظهار کرد: کاری که در این دو سال انجام شد از برجستهترین نقاط عطف انقلاب است. بنده معتقد بودم که این مذاکرات به نتیجه میرسد، با جدّیتی که اروپاییها و آمریکاییها داشتند انسان متوجه میشد که به یک نتیجه میرسد، حتی دو روز قبل از اعلام نتایج و آن روزی که جان کِری گفت عجلهای نداریم، من به بعضی از دوستان گفتم که به نظر من همین هم دالّ بر جدّیتشان هست. به هر حال خوشحالیم که این مذاکرات به نتیجه رسید.
وی اضافه کرد: البته روشن است که خط مقدم این جریان وزارت خارجه و تیم قوی مذاکره کننده بود. ولی با همکاری مجلس و نهادهای مختلف و در رأس همه رهبری معظم انقلاب که با درایت و تدبیر هوشمندانه و تذکرات به موقع این مذاکرات را هدایت فرمودند. خوشحالیم از اینکه آنچه مقصود نظر ایشان هست در این مذاکرات انجام شد و این یک نقطه برجسته در کارنامه دولت است که در مسیری حرکت میکند که منطبق با نظر ایشان هست.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار ادامه داد: این کار واقعاً یک جهاد فی سبیل الله بود، شما درست در وسط میدان بسیار سخت و سنگین قرار داشتید، از یک طرف رعایت خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی و اعتبار نظام و مردم ما مطرح بود و از طرف دیگر تلاش قدرتهای بزرگ دنیا برای امتیازگیری و توقف برنامه هستهای ایران. اینکه در روایات آمده یکی از مصادیق جهاد « کلمة حقٍّ عند امامٍ جائر» است، شما مطلب حق مردم و نظام ما را در مقابل جائرترین افراد روزگار، در مقابل نهادهای بین المللی که برای حمایت از ظلم و ستم درست شده بیان کردید و ما به سهم خودمان تشکر میکنیم و میدانم که بسیاری از علما، بزرگان، مراجع، همه از این توافق خوشحالند.
وی ادامه داد: این توافق یک آرامش بینالمللی ایجاد کرده است؛ یعنی در سطح بین الملل، همه منتظر این توافق بودند که اگر این توافق نمیشد آسیبها و تبعات سوئی برای جامعه جهانی داشت و فقط ایران و طرف مقابلش مطرح نبود. همچنین موجب عزت برای کل مسلمانها در دنیا شد، این همه اسرائیل و خود آمریکا با به وجود آوردن قضایای برجهای دوقلو و بنلادن میخواستند بگویند مسلمان یعنی تروریست و دنبال این بودند که واژه مسلمان را با واژه تروریست مساوی قرار دهند. الان هم دنبال این هستند ولی این مذاکرات تمام این نقشهها را نقش برآب کرد و اثبات کرد که اسلام و به ویژه مکتب شیعه، مکتب اهلبیت و نظام جمهوری اسلامی، پیرو عقل و منطق هستند، نه جنگ و خشونت. این مذاکرات بیاعتباری حرفهای آمریکاییها را اثبات کرد، دولتهای سابق آنها میگفتند ایران محور تروریسم و شرارت است، با این مذاکرات تمام این قضایا نقش برآب شد، توطئه اسلامهراسی و ایرانهراسی از بین رفت. مسئله توافق نه اینکه فقط یک بازخورد داخلی در کشور ما داشته باشد.
فاضل لنکرانی افزود: این توافق در سطح بینالملل، جامعه مسلمین و کل مردم دنیا، حقّانیت اسلام و شیعه را اثبات کرده و این مسئله کمی نیست، با این شرایط نباید خرده گرفت که در یک جایی شما تنزّل کردید، به قول شما توافق به معنای بده و بستان است، آدم باید در یک جا تنزل و یک جا تفوق پیدا کند و این یک امر طبیعی است.
وی در ادامه اظهار کرد: امیدوارم که این توافق مقدمهای برای مسائل دیگر باشد. یعنی ما باید امروز قبول کنیم که دنیا به این نتیجه رسیده که ایران قدرتمند و هوشمند است. ایران دارای شخصیتها و چهرههای سیاسی و علمیِ قوی است که پشتوانه همه آنها دین و مردم است، بنا بر این به این نتیجه رسیدند که دیگر نمیتوانند تسلط پیدا کنند. البته دنیای استکبار دنبال دشمنی است و آمریکا تلاش میکند هر مقدار که بتواند نفوذ پیدا کند. منتهی مهم این است که خودشان به این نتیجه رسیدند که امکان تسلط بر ایران از بین رفته است. اگر ذرهای احتمال تسلط بر ایران برای آنها وجود داشت هیچ امتیازی در این مذاکرات نمیدادند، شخص اوباما با صراحت میگوید غیر از این راهی نداریم، معلوم میشود که پذیرفتهاند تسلط بر ایران ممکن نیست، لذا میگویند چه کنیم عقب نیفتیم؟ کاری کنیم که آقایی خودمان را تا یک اندازهای حفظ کنیم، آنها دنبال حفظ سلطه خودشان هستند اما ایران بحمدالله یک سیادت جهانی پیدا کرده، البته اینها همه به برکت انقلاب و مردم و مسئولان و این زحمات خالصانه است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: واقعاً احساس میشد این تیم خالصانه کار میکند، وقتی آقای ظریف و دوستانشان توسل به زیارت عاشورا پیدا میکنند و در مجالس دینی آنجا حاضر میشوند و از مردم هم درخواست دعا میکنند، پیداست که در این جمع اخلاص حاکم بوده است. برای موفقیتهای بعدی این نعمت را قدر بدانید.
وی در ادامه بیان کرد: دشمنی آمریکا با ایران هنوز علنی است، موجودیت اسرائیل را هم نباید قبول کنیم. غیر از این دو کشور چرا با دنیا ارتباط نداشته باشیم؟ چرا یک ایرانی که ارتباطات علمی، اقتصادی یا خانوادگی با اروپا دارد برای دریافت ویزا، این همه خواری و مشکلات برایش به وجود میآید. به برکت این سی و چند سال اقتصاد ایران رشد خوبی پیدا کرده، امروز ما باید این اقتصاد را صادر کنیم. با عدم ارتباط و بستن راهها که نمیشود این کار را کرد، درست نیست که بگوئیم یک زمانی اینطور بوده و حالا هم همان دشمنی را داشته باشیم. من از این جمله آقای لاریجانی خیلی خوشحال شدم که به وزیر خارجه انگلیس گفت «انگلیس باید رفتار خودش را تغییر بدهد»، آیا این عزت نیست، امروز وزیر خارجه انگلیس به کشور ما بیاید یک مسئول عالیرتبه ما صریحاً به او بگوید باید نسبت به گذشته اظهار ندامت و پشیمانی کنید، آنها هم تلویحاً این را قبول کردند، از حرفهای آنها استفاده میشود که بالأخره دنیا عظمت ایران و نظام اسلامی را قبول کرد. حالا ما از این عظمت باید به نفع مردم استفاده کنیم، مردمی که سی و چند سال اینقدر با گرفتاریها و مشکلات و سختیها دست و پنجه نرم کردند.
وی اضافه کرد: به نظر من این توافق هم برکات بزرگ بینالمللی داشته و هم انشاءالله برکات داخلی دارد. این مطلب هم که مجلس و شورای عالی امنیت که پیداست با روح برجام موافق هستند ولی بخواهند در جزئیات دقت بیشتری صورت گیرد خوب است.
نظر شما