به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، غلامعلی حدادعادل، نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در آیین افتتاح سال تحصیلی 95-1394 مدرسه علمیه دارالسلام تهران گفت: دنیا با علوم جدید و علوم طبیعی ریاضی به سعادت نرسید. در قرن نوزدهم در اروپا فکر می کردند دینداری نتیجه ذهن ناپخته بشر است لذا می گفتند باید با نیل به علم از دین فاصله بگیریم و بدین گونه دنیا گلستان می شود؛ حال اینکه خارستان شد.
وی افزود: امروز چند جای دنیا درگیر جنگ هستند و چند جای دیگر در لبه جنگ قرار دارند و بسیار از آزادی و عدالت صحبت می شود اما حق مظلومان و مستضعفان پایمال می شود.
درد امروز جهان، بی دینی است
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درد امروز جهان، بی دینی و بی اخلاقی نتیجه بی دینی است. بنابراین کاری که شما طلاب در آن قدم نهادید راه اصلی اصلاح این وضعیت به حساب می آید؛ همچنان که انقلاب اسلامی برای تربیت صحیح دینی به وجود آمد و هر کس که به فکر دین و دینداری است باید به فکر تربیت روحانی باشد.
وی با بیان اینکه اگر روحانی شایسته تربیت شود مانند یک چراغ، نورافشانی می کند، گفت: یک روحانی باحقیقت هر جا که باشد اعم از بازار، اداره، کوچه و ... انسان ها را تربیت می کند. زمانی مقام معظم رهبری فرمودند: هر وقت در شهری یک روحانی صاحب نفس حضور داشت موجب اصلاح فرهنگی و اخلاقی شد.
طلاب! مردم را با قرآن آشنا کنید
حدادعادل اضافه کرد: به شما توصیه می کنم زمانی که ملبس شدید و خواستید منبر بروید و مردم را موعظه کنید، منبرتان را با آیه قرآن شروع کنید و جامعه را با قرآن آشنا کنید.
وی آیات و احادیث را بهترین کلید و تعلیم برای مردم دانست و افزود: از قرآن و نهج البلاغه غافل نشوید زیرا اگر مردم را با این کتب آشنا کنید جایی برای خرافات باقی نمی ماند.
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی اضافه کرد: در عمر 70 ساله ام دقت کرده ام در هر دوره ای افرادی که طلبه می شوند شخصیت بزرگی الگوی آنها بوده است. طی دهه های 20 تا 40 آیت الله بروجردی (ره) الگوی طلاب و جوانان بود. در مقطع دیگر یک مرجع تقلید دیگر یعنی امام خمینی (ره) الگو شدند و امروزه الگوی شما در روحانیت باید مقام معظم رهبری باشد؛ کمااینکه الگوی ایشان، امام بود.
مقام معظم رهبری، الگوی مجسم طلاب اند
وی ادامه داد: شما باید یک الگوی واقعی مجسم در برابر دیدگانتان داشته باشید تا خود را با او هماهنگ کنید و امروز مقام معظم رهبری، الگوی مجسم طلاب اند.
حدادعادل گفت: به معلمان دینی گفته ام که شما آزمایشگاه هستید زیرا در درس دینی خبر از سیم، برق، لوله و یا آزمایشگاه فیزیک و شیمی نیست بلکه دانش آموزان و مردم با مشاهده شما دین را می شناسند و درک می کنند. بنابراین وقتی فردی در عالم روحانیت الگو می شود با شخصیتش، درستی حقایق دین را نشان می دهد.
لزوم هماهنگی سبک زندگی طلاب با رهبری
وی افزود: شما باید سبک زندگی تان را به سمت مقام معظم رهبری سوق دهید زیرا ایشان صاحب جامعیت در توجه به مسایل جهان، مسایل اجتماعی، مسایل سیاسی، دوست شناسی و دشمن شناسی هستند.
نماینده مجلس شورای اسلامی یکی از خصوصیات رهبر انقلاب را مطالعه زیاد معرفی کرد و گفت: من از کثرت مطالعه ایشان در حیرتم.
وی ادامه داد: ایشان بسیار تاریخ می خواند و گاهی که درباره وقایع و شخصیت های تاریخی صحبت می کنند، تعجب می کنیم. ایشان هم روزگار خود و هم گذشته را می شناسند.
رهبر انقلاب توجه جدی به ادبیات عربی و فارسی دارند
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی افزود: توجه به ادبیات عرب و فارسی یکی دیگر از ویژگی های رهبر انقلاب است به همین دلیل ایشان بدون اشتباه و بی غلط صحبت می کنند و امام نیز همین گونه بودند.
وی زهد، تقوا، بی اعتنایی به دنیا، مردم داری، محبت، غیرت دینی، ایستادگی بر ارزش ها، علاقه به آرمان های امام و ذی طلبگی را از دیگر ویژگی های مقام معظم رهبری دانست و گفت: الگوی امام، رهبری، آیت الله بروجردی و همه اینها، اهل بیت است.
نظر شما