به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین حجت الله رحمانی، مدیر مرکز تفسیر جامعه القرآن الکریم اصفهان، با بیان اینکه تکبر یکی از گناهان کبیر و ناپسند است، گفت: لقمان به فرزندش می گوید هیچ گاه از باب تکبر برای مردم گردن کج نکن و فخر فروشی نکن.
وی با استناد به آیه 18 سوره لقمان «ولا تصعر خدک للناس و لاتمش فی الارض مرحا ان الله لا یحب کل مختال فخور» اظهار داشت: عجب و کبر بیماری خطرناکی است که می تواند مسیر زندگی انسان را به سمت سقوط تغییر دهد.
حجت الاسلام رحمانی، با اشاره به اینکه عجب و تکبر در اصل بیماری روحی و بسیار خطرناک هستند تصریح کرد: عجب آن است که انسان در فکر و دلش بدون اینکه بروز ظاهری داشته باشد، خودش را بهتر از دیگران بداند.
وی تاکید کرد: اگر همین حالت در فکر و دل انسان نمود پیدا کند و پیاده شود، تبدیل به تکبر می شود.
مدیر مرکز تفسیر جامعه القرآن الاکریم اصفهان، خاطر نشان کرد: اصل مرض، عجب است و هیچ نشان ظاهری ندارد و خطرناک بوده و اگر نماد پیدا کند، تکبر است و بسیار مضر و تخریب کننده می باشد.
وی با بیان اینکه خداوند می فرماید خیالباف فخر فروش را دوست ندارد گفت: بیشتر فخر فروشان خیال بافند.
حجت الاسلام رحمانی، در خصوص عیب جویی نیز با استناد به آیه ویل لکل همزه لمزه(سوره همزه) اظهار داشت: عیب جویی یعنی اینکه به دنبال کشف عیب های دیگران باشیم و این بیماری روحی بسیار خطرناکی است.
وی ادامه داد: روایت است اگر کسی عیب دیگری را ببیند و در جمع بیان کند، خداوند در روز قیامت بی آبرویش می کند.
مدیر مرکز تفسیر جامعه القرآن الکریم اصفهان خاطر نشان کرد: دو اصل است که اگر رعایت شود اخلاق فردی درست می شود، یکی اینکه طبق آیه 105 سوره مائده (یا ایها الذین امنوا علیکم انفسکم) عیب جویی نکنیم و دیگری اینکه اگر عیبی را بدون اینکه عیب جویی کنیم، دیدیم به طور اختصاصی و با گشاده رویی به فرد تذکر دهیم که این همان امر به معروف و نهی از منکر می باشد.
حجت الاسلام رحمانی گفت: عیب جویی و عیب گویی حرام است و باید آنها را از زندگی خود دور کنیم.
نظر شما