تهمت گناهی زشت تر از غیبت/ بی اعتمادی و دشمنی از نتایج رواج تهمت در جامعه

خبرگزاری شبستان: تهمت زدن یکی از گناهان کبیره بوده و سبب کاهش ارتباطات خانواده و دوستان شده و کینه توزی و دشمنی را افزایش خواهد داد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، تهمت زدن یکی از گناهان کبیره است که برخی افراد به دلیل حسادت در برابر موفقیت دیگران سعی به دورغ پردازی و تهمت می‌کنند تا وجه شخص را خدشه دار کنند.

 

تهمت یعنی عیبی را که وجود ندارد به کسی نسبت دهیم تا به شخصیت یک فرد در جامعه لطمه وارد کرده و او را از مسیر موفقیتش دور کنیم. برخی افراد خیلی راحت به دورغ به دیگران برچسب می‌زنند تا موقعیت کاری شخص را با تهدید مواجه کرده و فروپاشی زندگی فرد موجب شوند.

 

اگر نگاهی به برخی از ناهنجاری‌های جامعه بیندازیم یا به شوراهای حل اختلاف و یا دادگاه مراجعه کنیم خواهیم دید بیشتر پرونده‌ها در حوزه افترا و تهمت است که برخلاف واقعیت و به قصد فروپاشی زندگی یا شخصیت فرد در جامعه انجام شده است.

 

انسان متدین هیچگاه به دیگران تهمت نمی‌زند سرشت پاک انسانی‌اش به او اجازه این کار را نخواهد داد مگر آنکه از فطرت پاک انسانی به خوی حیوانی روی آورد. در این زمینه به سراغ دو کارشناس مذهبی رفتیم تا مشکلات و موانع تهمت های نابجا به افراد را در جامعه جویا شویم:

 

بی اعتمادی در بنیان خانواده و جامعه از پیامدهای تهمت زدن

حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه سنگر با اشاره به اینکه نسبت دروغ دادن به انسان یکی از گناهان کبیره است اظهار کرد: تهمت و افترا به مومن یکی از گناهان کبیره است، مسئولان فرهنگی و مذهبی با اطلاع رسانی در این زمینه می‌توانند زمینه‌های رواج تهمت را در جامعه کاهش دهند.

 

وی با بیان اینکه تهمت زدن اعتماد بین افراد جامعه را سلب خواهد کرد گفت: تایید بر تهمت و گوش کردن حرفای دروغ نسبت به انسان بی‌گناه نیز گناه بزرگ محسوب خواهد شد و مومن باید از این خصلت‌های حیوانی در جامعه  جلوگیری کند نه سبب گسترش آن در جامعه شود.

 

حجت الاسلام  تجدد در ادامه به آیات و روایات اشاره و اضافه کرد: در آیات و روایات بسیار به تهمت اشاره شده و یکی از گناهان کبیره محسوب می‌شود و در احادیث آمده است، احترام به آبروی مومن از احترام به پرده خانه کعبه بالاتر است.

 

 امام جمعه سنگر تصریح کرد: در روایت آمده است افرادی که با آبروی مردم بازی می‌کنند در واقع با دستان خود، خود را به هلاکت می‌رساند چرا که به مرور زمان از چشم جامعه افتاده و مورد قبول افراد نخواهند بود.

 

وی تصریح کرد: گسترش تهمت در جامعه، لطف و محبت و ارتباط عاطفی و انسانی، وحدت و یکدلی بین افراد را کاهش می‌دهد و افراد جامعه نسبت به هم بی‌اعتماد خواهند شد.

 

حجت الاسلام تجدد اظهار کرد: خانواده، مهمترین کانون در جامعه است که با نهادینه شدن تهمت در جامعه، بسیاری از خانواده‌ها متلاشی خواهند شد و اعتماد در جامعه و بین افراد خانواده وجود نخواهد داشت.  

 

امام جمعه سنگر گفت: برخی افراد از روی عمد و گاهی افراد از جهل به یگدیگر گمان بد می‌زنند اگر عمدی بود باید مورد مجازات قرار گیرد و اگر از روی جهل بود می‌باید مدارا و شخص را در این زمینه آگاه کرد.

 

تهمت زدن  کینه توزی را در جامعه افزایش می دهد

حجت الاسلام مسعود داوودی امام جمعه شهرستان رودبار نیز در این اظهار کرد: تهمت زدن یکی از خصلت رفتاری زشت است که در روایات و احادیث به عوان گناهان کبیره محسوب می‌شود.

 

وی به تفاوت غیبت و تهمت پرداخت افزود: غیبت کردن در مورد عیبی که دیگران دارند نباید عنوان شود خداوند درباره کسی که عیب دیگران را عنوان می‌کند و آبروی فرد را می‌برد فرموده است مانند این است که" گوشت بدن برادر مرده اش را بخورد،" و این درحالی است که تهمت زدن از نظر زشتی گناه از غیبت کردن بالاتر است.

 

امام جعمه شهرستان رودبار با بیان اینکه تهمت زدن ارتباط بین افراد را کاهش خواهد داد اذعان کرد: تهمت زدن دشمنی و کینه توزی در جامعه را افزایش می‌دهد چه بسیار خانواده‌هایی که بر اثر همین تهمت زدن از هم پاشیده شدند و اگر افراد می‌خواهند ارتباطات در جامعه و خانواده برقرار باشد باید مراقب رفتار و گفتار و زبان خود باشند.

 

حجت الاسلام داوودی در ادامه اضافه کرد: کسی که به دیگران تهمت می‌زند به مرور زمان مورد تهمت قرار خواهد گرفت و باید با آگاهی رسانی عواقب این رفتار زشت، تهمت زدن در جامعه را ریشه کن کرد.

 

وی به سبک زندگی ائمه اطهار(علیهم السلام) و پیامبران اشاره و اظهار کرد: اگر سبک زندگی اسلامی، گفتار و رفتار ائمه اطهار(علیهم السلام) در جامعه نهادینه شود بسیاری از مشکلات در جامعه مرتفع خواهد شد، ائمه اطهار و پیامبران وقتی مورد تهمت قرار می‌گرفتند با بزرگ منشی با افراد برخورد کرده و با رفتار مناسب و برخورد مطلوب خود سبب کاهش این رفتار زشت وجلوگیری از تکرار آن در جامعه می‌شدند.

 

امام جمعه شهرستان رودبار در پایان تصریح کرد: رسانه‌ها نقش ارزنده‌ای در نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی و انسانی در جامعه دارند و با درج مشکلات و موانع پیامدهای تهمت و غیبت می‌توانند زمینه کاهش این کردار زشت را در جامعه فراهم کنند.

 

 

کد خبر 482026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha