به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، چندی پیش یک رسانه آمریکایی مدعی شده بود که در توافق محرمانه بین ایران و آژانس بین انرژی اتمی قرار است که بازدیدها از پارچین توسط خود ایرانی ها انجام شود و این ادعای کذب این رسانه موجب به وجود آمدن موج تندی در میان مخالفان توافق هسته ای شد.
اما شب گذشته مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ضمن دفاع محکم از توافق این سازمان با ایران این خبر کذب را رد کرد.
بنابراین گزارش، شبکه اینترنتی دویچه وله فارسی سه شنبه شب در گزارشی به شرح زیر نوشت: نوکیا آمانو، روز سه شنبه سوم شهریور (25 اوت )، انتقاداتی را که اخیرا در رابطه با توافق هسته ای ایران مطرح شده اند رد کرده و گفته که روش هایی که در توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 تعیین شده اند، به هیچ وجه مغایر استانداردهای امنیتی و فنی آژانس نیستند.
او افزوده: از جمله این انتقادات، سپردن بازرسی از منطقه نظامی پارچین در شرق تهران به دست بازرسان ایرانی است.
نوکیا آمانو که در جلسه شورای حکام آژانس سخن می گفت، اظهار کرد، محتوای توافقنامه هسته ای محرمانه است و او نمی تواند جزییات آن را فاش کند، اما او اطمینان داده که مقرراتی که با ایران تعیین شده، از نظر فنی مستحکم بوده و با فعالیت های پادمانی آژانس هماهنگی دارد.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای در بیانیه ای که به این منظور صادر کرده نوشته است: روز 14 ژوییه من و علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی ایران نقشه راهی را امضا کردیم که مسایل مربوط به فعالیت های قبلی و فعلی برنامه هسته ای ایران را روشن می کند.
به گفته آمانو، هدف اصلی این نقشه راه، تسریع و تقویت همکاری بین آژانس و ایران بوده و قرار است که تمامی مسایل باقی مانده تا پایان سال 2105 حل و فصل شوند.
در این ارتباط جمهوری اسلامی در روز 15 اوت توضیحات جامعی همراه با یک سری اسناد به آژانس تحویل داده است که در حال بررسی هستند.
آمانو در بیانیه خود تاکید کرده که همه فعالیت های مربوط به نقشه راه تا روز 15 اکتبر تکمیل شده و ارزیابی نهایی در نشست شورای حکام در روز 15 دسامبر ارایه خواهد شد.
در بیانیه مدیر کل آژانس هسته ای همچنین آمده است که توافق هسته ای با ایران باعث اجرای پروتکل الحاقی از جانب جمهوری اسلامی خواهد شد.
به گفته آمانو، پروتکل الحاقی یکی از ابزارهای قوی راستی آزمایی به شمار می رود و آژانس از طریق آن بهتر می تواند در زمینه صحت اطلاعات دریافتی از ایران راستی آزمایی کند.
او در بیانیه خود تاکید کرده که درصورت اجرای پروتکل الحاقی، ما دسترسی بیشتری به اطلاعات و سایت های ایران خواهیم داشت.
نظر شما