به گزارش خبرگزاری شبستان، دكتر عليرضا جزيني قائم مقام دبيركل ستاد در مراسم امضاي اين تفاهمنامه كه در سازمان مركزي دانشگاه پيام نور برگزار شد، گفت: مواد مخدر يكي از آسيبهاي مهم اجتماعي است كه ايجاب ميكند مسئولان امر در مبارزه با آن، با همه اقشار جامعه ارتباط برقرار كنند به ويژه با دانشگاهها كه در حوزه پيشگيري از اعتياد از اهميت خاصي برخوردارند.
وي افزود: آماري كه طي دو سال گذشته در بين دانشگاههاي وزارت علوم و بهداشت از اعتياد دانشجويان جمعآوري شده است، نگرانكننده است كه ميبايست سه موضوع پيشگيري، درمان، توانمندسازي و صيانت را در دانشگاهها به صورت منسجم دنبال كنيم و با اين مراكز علمي و آموزشي همكاري تنگاتنگي داشته باشيم.
قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: ما با يك جامعه هدف بسيار ارزشمند يك ميليون نفري در اين دانشگاه روبرو هستيم كه با احتساب خانواده اين دانشجويان و كاركنانش، چهار ميليون نفر ميشوند كه ميبايست مباحث پيشگيري از اعتياد براي آنان آموزش داده شود.
جزيني افزود: يكي از مسايل نگرانكننده در بين دانشجويان، خوابگاههاي دانشجویی و خانههاي مجردي است كه کنترل و نظارت مستقیم و غیر مستقیم دستگاههای نظارتی بر این امر باید مورد توجه جدی قرار گیرد. با ورود دانشجو به خوابگاه، ارتباط وي با خانوادهاش تقريبا قطع ميشود و ديگر والدين كنترلي بر وي ندارند. اين غفلت موجب بروز آسيب در دانشجو ميشود، لذا در اين ميان، مسئولان دانشگاهي بايد كنترل صحيحي بر دانشجو داشته باشند.
وي بيان داشت: ستاد در مبارزه با مواد مخدر استراتژی متوازني دارد كه داراي پنج راهبرد اساسي مقابله، پیشگیری، درمان، صیانت و توانمندسازی ميباشد، پيشگيري از اعتياد مهمترين راهبرد اين استراتژي است كه امسال در اولويت برنامههاي ستاد قرار گرفته است.
قائم مقام دبيركل ستاد ادامه داد: مواد مخدر خطر بالقوهاي است كه بيخ گوش همه است و متاسفانه باورهاي غلطي در خصوص رواج مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها رواج يافته است.
جزيني با بیان اینکه قرص ریتالین كه به قرص شب امتحان در بين دانشجويان مشهور است، اعتیادآور ميباشد، گفت: داروخانهها مجوزی برای فروش آزاد این قرص ها بدون نسخه معتبر پزشک ندارند.
وي آگاهسازي جامعه از خطرات مواد مخدر و تغيير الگوي مصرف مصرف در بين معتادان را از جمله برنامههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد و افزود: رسانه ملي و اصحاب رسانه نقش مهمي در پيشگيري از اعتياد افراد جامعه دارند و ميتوانند در اين حوزه اثربخش باشند. اينها ظرفيتهاي بزرگي در اين حوزه هستند، ما معتقديم هر اقدامي كه بتواند در اين امر تاثيرگذار باشد، بايد دنبال كرد.
وي در ادامه با اشاره به رشته كارشناسي ارشد مبارزه با مواد مخدر در دانشگاهها گفت: اين موضوع 13 دي ماه 93 در وزارت علوم تصويب شد. با وجود اين رشته، ميتوان موضوعات مربوط به حوزه اعتياد همچون پيشگيري، صيانت، نوع مقابله و... را در دانشگاهها ارايه كرد. همچنين باید بتوانیم دو واحد درسی اجباری در حوزه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها تاسیس و تدریس کنیم.
جزيني بيان داشت: دانشگاه پيام نور با توجه به افضاي مجازي كه در اختيار دارد، ميتواند منابع مربوط به حوزه پيشگيري از اعتياد را به دانشجويان ارائه كند. نرم افزار اين امر آماده است و به صورت پايلوت در وزارت تعاون اجرايي شد كه بسيار اثربخش بود. همچنين در دانشگاهها ميتوان نمايشگاهها و كارگاههاي آموزشي پيشگيري از اعتياد را برگزار و از مدرسان كارآمد در عرصه پيشگيري استفاده كرد.
مواد مخدر اهرم دشمن براي تخريب نظام جمهوري اسلامي و نابودي جوانان است
همچنين دكتر كريم نجفي برزگر معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه پيام نور كشور در اين مراسم گفت: اين فرصت خوبي است كه براي اين دانشگاه فراهم شده تا در رفع مشكلات اجتماعي كشور قدم بردارد. سال گذشته با توجه به اعتباراتي كه ستاد براي اين دانشگاه در نظر گرفت، كارگروههايي توسط معاونت آموزشي دانشگاه و همچنين جلساتي در استانهاي آسيبخيز تشكيل شد.
وي افزود: مواد مخدر اهرمي است كه دشمن با اشاعه آن سعي در تخريب نظام جمهوري اسلامي و نابودي جوانان دارد، بنابراين با همكاري يكديگر در جهت رفع آسيبهاي اجتماعي تلاش خواهيم كرد چرا كه معتقديم اين امر كمك بزرگي به به نظام كرد.
اصغر ابوالحسنی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور نيز در اين جلسه گفت: دانشگاه نمايشگاههاي زيادي در طول سال برگزار ميكند كه ارائه مباحث پيشگيري از اعتياد در اين نمايشگاهها هم ميتواند فرصت خوبي باشد و اميدوارم با كمك يكديگر اين بلاي خانمانسوز اعتياد را كه قصد براندازي نظام و نهاد خانوادهها را دارد، ريشه كن كنيم.
گفتني است، هدف كلي اين تفاهمنامه كمك به تحقق اهداف دانشگاه پيام نور و در راستاي توسعه همكاريهاي دو جانبه، ارتقاء مشاركت در جهت تحقق سياست اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها از طريق اجراي برنامههاي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و اعتياد، آموزش مهارتهاي زندگي، گسترش روحيه نشاط، شادابي و اميدواري، اعتماد اجتماعي، جلب مشاركتهاي مردمي و درمان اعتياد و كاهش آسيبهاي ناشي از آن و مشاركت در اجراي طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي و براساس سياستهاي كلي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) در امر مبارزه با مواد مخدر است مبارزه و سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد ميباشد.
بهرهگيري از ظرفيتهاي موجود علمي، تحقيقاتي و تشكلهاي دانشجويي در جهت اجراي برنامههاي ستاد در عرصههاي پيشگيري، اطلاعرساني، درمان اعتياد، توانمندسازي و كاهش آسيبهاي ناشي از اعتياد در بين دانشجويان، توليد و چاپ منابع علمي و آموزشي براي كليه گروههاي هدف تحت پوشش با تهيه و توليد بستههاي آموزشي مختص دانشجويان، خانوادهها، كاركنان و اعضاي هيات علمي، همكاري و تبادل اطلاعات در طراحي برنامههاي آموزشي مناسب به منظور ارتقا سطح آگاهي دانشجويان، والدين با هدف حساسسازي و فعالسازي فضاي دانشگاه و دانشگاهيان و جلب مشاركت آنان در امر پيشگيري از اعتياد، انجام پروژههاي پژوهشي و آموزشي در عرصههاي مرتبط با مبارزه با مواد مخدر، اختصاص دو واحد درسي مرتبط با پيشگيري از اعتياد در دانشگاه، هدايت و حمايت از پايانامههاي تحصيلي بويژه در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري از اهم تعهدات دو سازمان در اين تفاهمنامه ميباشد.
نظر شما