به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، داریوش پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری استان یزد امروز (3 شهریور) در نشست با اصحاب رسانه استان یزد به مناسبت هفته دولت گفت: یکی از اولویت های ما در بخش تعامل با رسانه ها است، زیرا پیشرفت ما در تعامل با رسانه ها و حساس کردن آن و نهادینه کردن ضرورت توجه به این حوزه در گرو این تعامل و ارتباط سازنده است.
وی افزود: ما پارک های علم و فناوری نسل اول در کشور در مرحله چیدن میوه ها قرار داریم که این نشان دهنده این است که ادعاهای سازنده در چندین سال گذشته در خصوص پارک های علم و فناوری در حال به بار نشستن است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری یزد میزان 10 درصد 2 میلیون و 450 هزار دلار از صادرات فناوری را به خود اختصاص داده است و در حوزه توسعه فناوری و تولید تکنولوژی از دیگران چیزی کم نداریم و اگر این باورها و حمایت ها صورت گیرد پیشرفت های دیگر نیز خواهیم داشت.
پورسراجیان تصریح کرد:استان یزد بعد از خراسان رضوی در رتبه دوم قرار دارد که متناسب با فعالیت های پارک علم و فناوری ما محصولات را صادر کرده ایم.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز نوآوری یکی از مراکز برای کمک به مخاطبین برای ثبت اختراع است که بر این اساس نیز از ابتدای فعالیت خود از سال 83 تعداد 92 ثبت اختراع ساماندهی شده است که در تکمیل آن مرجعیت ارزیابی و تایید علمی اختراعات صورت گرفته و از سال 88 تاکنون نیز 135 پرونده مورد بررسی قرار گرفته است که 48 مورد از انها تایید علمی را دریافت کرده اند.
رئیس پارک علم و فناوری یزد خاطرنشان کرد: اولویت های ما ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه ای ما است و براساس مطالعات و ظرفیت های منطقه ای در 4 زمینه انرژی های نو و نساجی و آی سی تی و بیو تکنولوژی کار خود را شروع کردایم ولی در حوزه های جدید نیز وارد شده ایم که یکی از آنها وارد شدن در حوزه علوم انسانی و هنر است که مرکز رشد علوم انسانی و هنر ایجاد شد و بعدها به نام فناوری حوزه نرم اطلاق شد.
پور سراجیان تصریح کرد: پیرو تاکیدات مقام معظم رهری مبنی بر فعالیت در زمینه حوزه علوم انسانی ما از ابتدای 88 مرکز مدیریت علوم انسانی را تشکیل دادیم که پس از آن با تلفیق فناوری نرم در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: بخشی از فعالیت های ما در حوزه بهینه سازی مصرف از انرژی تا مصرف است که در حزوه های کاشی و سرامیک و بخش های مختلف نیز فعالیت هایی داشته ایم.
رئیس پارک علم و فناوری یزد گفت: ما در حال بازنگری برنامه استراتژیک و تدوین برنامه سوم خود هستیم تا فرصت ها و تهدیدهای به روز ما و جهت گیری های جدید ما را مورد بررسی قرار دهد.
وی بیان کرد: ما از هر ایده ای که مبتنی بر نیازهای منطقه ای باشد حمایت می کنیم و به هیچ عنوان رد نمی کنیم و در صورت وجود استاندارها از آنها استقبال می کنیم.
پورسراجیان خاطرنشان کرد: سقف تسهیلات حمایتی از مراکز رشد افزایش محدودی داشته است و براساس منابع محدود نیز افزایش محدود داشته است و بخش عمده حمایت ما از صندوق تسهیلات است و خوشبختانه سال گذشته برنامه های خوبی انجام شد که تفاهم نامه با وزارت صنایع، معاونت فناوری ریاست جمهوری از جمله این برنامه ها بود.
وی ادامه داد: ما از ابتدا مجموع 220 میلیارد ریال به یک هزار و 530 طرح حمایت داشته ایم که اولین صندوق را در کشور تشکیل دادیم.
رئیس پارک علم و فناوری یزد به آمار موسسات فن آور گفت: بعد از شهرستان یزد، مرکز شهرستان ابرکوه بیشترین فعالیت را داشته است که بخش عمده فعالیت ما در بخش آی سی تی است و 47 درصد فعالیت ما در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
پورسراجیان خاطرنشان کرد: ده دوره از جشنواره ایده های برتر در استان برگزار شده است و یازدهمین دوره آن نیز در استان برگزار می شود و ایده های مختلف را دریافت می کنیم که هدف ان نیز رونق بازار ایده پردازی است تا افراد بتوانند ایده های خود را ثبت کرده و بررسی کنند.
وی گفت: تعداد موسسات ما در پارک تعداد 250 شرکت است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مورد توجه در معاون فناوری وزارت علوم در راستای توجه به بازار ایده و فناوری است تا خرید و فروش فناوری رونق پیدا کند که در این راستا ما نیز فعالیت های خود را انجام داده ایم.
نظر شما