به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، غلامرضا انصاری، عضو شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور یکصد و هفتاد و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به 16 سال فعالیت شورای شهر اظهار داشت: متأسفانه هنوز ساختار اداری شورا شکل نگرفته است و منابع مالی اختصاصی در اختیار آن قرار ندارد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات هیئت رییسه شورای شهر تهران اذعان داشت: درخواست می کنم این انتخابات به صورت علنی و با حضور خبرنگاران برگزار شود.
انصاری با اشاره به موقعیت جغرافیایی شهر تهران و اینکه تهران از نظر موقعیت مکانی بر روی پهنه گسل های فعالی مانند گسل شمال تهران قرار گرفته است، تصریح کرد: تهران از نظر لرزه خیزی با خطر بسیار زیادی مواجه است و این در حالی است که وجود بافت های فرسوده، تمرکز جمعیت بالا و مرکزیت سیاسی و اجتماعی شهر تهران باعث می شود تا میزان تخریب بر اثر زلزله در این شهر افزایش یابد.
انصاری با تأکید بر اینکه برای کاهش آسیب پذیری در زمان وقوع زلزله باید استراتژی مناسبی اتخاذ کنیم، تاکید کرد: مصوبه ای در شورای سوم تهیه و تصویب شد که در آن ارایه برنامه جامع کاهش خطرپذیری شهر تهران در زمان زلزله پیش بینی شده بود.
وی ادامه داد: در متن این ماده واحده ای وجود دارد که در آن شهرداری تهران موظف است با همکاری سایر نهادهای ذیصلاح ظرف حداکثر 18 ماه از زمان تصویب این برنامه جامع نسبت به تهیه و تدوین برنامه تسهیلی برای عملیات برنامه جامع کاهش خطرپذیری لرزه ای شهر تهران با استفاده از اسناد و پس از تأیید شورای عالی نهاد مطالعات و تهیه طرح های توسعه شهری گزارش آن را به شورای اسلامی شهر تهران ارایه کند.
انصاری با بیان اینکه پیامدهای زلزله تنها تخریب نیست و با یک حادثه چندبعدی مواجه خواهیم بود، تاکید کرد: خطر در کمین است اما به نظر می رسد این خطر هنوز درک نشده است و نه مسئولان در این زمینه حساسیت ویژه ای دارند و نه مردم در این خصوص آگاهی پیدا کرده اند.
وی با بیان اینکه باید شرایطی فراهم کنیم که آگاهی رسانی به مردم به صورتی انجام شود که عملکرد آنها را به مخاطره نیندازد، اذعان داشت: باید ببینیم قوانین و آیین نامه های موجود تا چه میزان برای تبیین موارد کافی است.
انصاری در ادامه خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به مطالعات انجام شده در خصوص میزان خسارات وارد شده بر اساس زلزله بیندازیم متوجه می شویم که حتی یک لرزش کوچک نیز می تواند نظم شهر تهران را بهم بزند.
وی با بیان اینکه در شرایط عادی وضعیت تهران بحرانی است و با ترافیک سنگین، محدود شدن خیابان ها و بزرگراه ها مواجه هستیم، اذعان داشت: در زمان وقوع بحران نیز این تهدید افزایش می یابد و حتی قوی ترین و چابک ترین نیروهای امدادی نیز در چنین شرایطی نمی توانند به خوبی امدادرسانی کنند.
انصاری با بیان اینکه در شرایط بحرانی ورودی ها و خروجی های شهر تهران ظرفیت تخلیه اضطراری را نخواهند داشت، تاکید کرد: در این زمینه کافی است که خروجی های تعطیلات آخر هفته توجه داشته باشیم و می بینیم برای خروج با عجله از شهر باعث ایجاد ترافیک سنگین و مسدود شدن خیابان ها می شود که این خود یک تهدید محسوب می شود و کار امدادرسانی در شرایط بحرانی را با مشکل مواجه می کند.
انصاری در پایان با طرح چند سوال گفت: سازمان های متولی چه اقداماتی برای مدیریت بحران در دستور کار خود قرار دارند؟ وضعیت استان های معین و طرح های عملیاتی آنها برای ورود به تهران چگونه است و آیا در شرایط بحرانی نیاز به حضور استان های معین است؟ وضعیت شریان های حیاتی شهر تهران چگونه است و در زمان بحران امکان خدمات رسانی به مردم وجود دارد؟ وضعیت اسکان و تغذیه مردم در زمان بحران چگونه خواهد بود و چه برنامه ای برای تخلیه اضطراری شهر تهران وجود دارد؟
عضو شورای شهر تهران در پایان با بیان اینکه مشخص نیست قوانین و آیین نامه های موجود تا چه اندازه برای هماهنگی و تبیین وظایف وجود دارد، خاطرنشان کرد: در واقع باید ببینیم تا چه اندازه برای حادثه تهران آمادگی داریم.
نظر شما