یک هزار و ۶۱۳ شرکت دانش بنیان تائید نهایی گرفتند/ضرورت احداث برج فناوری در مراکز استان ها

خبرگزاری شبستان: رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور ضمن تاکید بر ضرورت احداث برج فناوری در مراکز استان هاگفت: این در حالیست که باید شرکت های دانش بنیان تجمیع شده و خواستار این گونه مطالبات باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، بهزاد سلطانی، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور امروز( دوم شهریور) در جلسه مشترک صندوق نوآوری و شکوفایی با شرکت‌های دانش‌بنیان همدان گفت: سه هزار میلیارد ریال برآورد اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی است که تنها 23 درصد از آن محقق شده است.

 

وی افزود: مقرر شده است که نیم درصد از بودجه عمومی کشور به صندوق نوآوری و شکوفایی واریز شود که علی رغم وضعیت اقتصادی نامناسب دولت سال گذشته و امسال این مهم تحقق یافت.

 

وی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان همانند بانک نمی باشد و دارای قوانین و دستورالعمل خاص خود می باشد و همچنین دارای اسناد بالادستی است.

 

ارائه تسهیلات ارزان قیمت به شرکت های دانش بنیان

رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور یکی ازوظایف این صندوق را کمک به شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار کرد: همچنین تسهیلات ارزان قیمت به شرکت های دانش بنیان اعطا می شود.

 

سلطانی با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات به شرکت ها بستگی به طرح و فعالیت آنان دارد، خاطرنشان کرد: این در حالیست که وام قرض الحسنه با نرخ 4 درصد به شرکت های دانش بنیان اعطا می شود .

 

وی ابراز کرد: همچنین 50 میلیون تومان وام قرض الحسنه به شرکت های پشتیبان کننده و ارائه دهنده خدمات تجاری سازی تخصیص داده می شود.

 

وی با بیان اینکه در ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه و وام کم‌بهره هیچ جای دنیا ریسک نمی‌شود، افزود: این تسهیلات با تشخیص کارشناسان ارزیابی می شود و بازار، فنی، مالی و اقتصادی، سیستم مدیریتی و اعتبار سنجی شناسایی خواهد شد.

 

رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور گفت: دولت معتقد است باید شرکت‌ها توسعه پیدا کنند و با دریافت وام از بانک‌ها و جذب نیروهای خود در این صورت کمک به آنها صورت گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه برخی از تسهیلات به شرکت های دانش بنیان به صورت ریسک است، خاطرنشان کرد: برخی از طرح ها که نتایج آن هنوز معلوم نیست در صورت برخورداری از بازار داخلی و تیم فنی توانا، به صورت مشارکت خطرپذیر تأمین اعتبار می‌شوند.

 

اعطای وام کم‌بهره نیز تا سقف 10 میلیارد تومان

وی با بیان اینکه اعطای وام کم‌بهره نیز تا سقف 10 میلیارد تومان پرداخت می‌شود، گفت: تاکنون 65 درصد از تضامین صندوق به صورت چک و سفته دریافت شده و 30 تا 35 درصد به صورت ملکی بوده است.

 

سلطانی بیان داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی می تواند با شرکت های دانش بنیان شریک شود و سه تا پنج سال پس از سودآوری از آن شرکت خارج می شود و سهم خود را در صورت تمایل به شرکت یا خارج از مجموعه می‌فروشد.

 

وی با بیان اینکه هدف ماندگاری در شرکت های دانش بنیان نمی باشد، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی می تواند 49 درصد سهم و 51 درصد را شرکت های خصوصی داشته باشند .

 

رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با اشاره به ضرورت احداث برج فناوری در مراکز استان ها، گفت: شرکت های دانش بنیان می توانند تجمیع شوند و در خواست تأمین دفتر مهندسی بدهند به شرطی که 30 درصد آورده تجمیع شده به حساب صندوق واریز و 70 درصد مابقی نیز به صورت اجاره به شرط تملیک دریافت شود.

 

9هزار و 46 شرکت  در صندوق نوآوری و شکوفایی ثبت نام کردند

وی ادامه داد: 9 هزار و 46 شرکت  در صندوق نوآوری و شکوفایی ثبت نام کردند که تاکنون ثبت‌نام 4 هزار شرکت به پایان رسیده است و از این تعداد هزار و 613 شرکت دانش بنیان مورد تائید قرار گرفتند.

 

سلطانی ابراز داشت: از هزار و 613 شرکت دانش بنیان حدود هزار شرکت نوپا، 566 شرکت تولیدی و طراحی و 52 شرکت صنعتی است.

 

وی گفت: تاکنون هزار و 102 شرکت دانش بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی طرح ارائه دادند که از این تعداد 777 مورد تعیین و تکمیل قرار گرفته که از این تعداد 469 طرح مصوب شده و 219 طرح مردود، انصرافی یا از رده خارج شده‌اند.

 

رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور افزود: همچنین از هزار و 102 طرح بیش از 200 طرح در حال ارزیابی است که در مدت سه ماهه این اقدام صورت خواهد گرفت.

 

وی گفت: 183 میلیارد تومان به 469 طرح تسهیلات ارائه شده است میلیارد تومان است و این در حالیست که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان طی سال گذشته 450 مورد بوده که امسال تعداد آنها افزایش قابل توجهی داشته است.

 

سلطانی ادامه داد: 420 میلیارد تومان طرح در دست بررسی و سرمایه گذاری است که 260 میلیارد تومان طرح تقاضای بررسی در صندوق وجود دارد.

 

وی، تعداد کل شرکت های دانش بنیان استان همدان 26 مورد خواند و گفت: پارک علم و فناوری در استان همدان 70 شرکت ، واحد فناور و موسسه دارد.

 

تصویب 12 طرح از شرکت های دانش بنیان همدان

وی افزود: از 26 شرکت دانش بنیان 17 شرکت طرح های خود را ارائه دادند و 9 شرکت تاکنون به صندوق نوآوری و شکوفایی طرحی ارائه ندادند که تعداد طرح های مصوب شده 12 مورد است که یک میلیارد و 275 میلیون تومان ارزش طرح تصویب شده همدان می باشد.

 

وی تصریح کرد: براساس آمار سرشماری سال 90 جمعیت استان همدان 34/2 جمعیت کشور بوده و تعداد شرکت های دانش بنیان همدان 65/1 شرکت های دانش بنیان کشور است که این آمار نسبت به جمعیت استانی کم است.

 

سلطانی با اشاره به ارائه 17 طرح از همدان به صندوق، گفت: طرح‌های ارائه شده از همدان نسبت به طرح‌های موجود در صندوق 1.5 درصد است که ارزش ریالی آن هفت درصد طرح‌ها را شامل می‌شود.

 

رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با بیان اینکه استان همدان دارای ظرفیت و پتانسیل های بالایی است، اظهار کرد: همدان جزو استان‌های متوسط در طرح‌های ارائه شده است. 

 

 

کد خبر 481449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha