۹۴ خانه بهداشت در استان خوزستان احداث می شود

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، از احداث ۹۴ خانه بهداشت در استان خوزستان خبر داد و اظهار داشت: این مراکز با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال در حال ساخت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، شکرالله سلمان زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(2 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت و هفته دولت و ارائه گزارش عملکرد این معاونت گفت: در دولت یازدهم، بر اساس ضرورت های اجرای طرح تحول نظام سلامت، تامین مراقبت های اولیه سلامت و مراقبت های بهداشتی در روستاها از اولویت های پیش بینی شده است.

 

وی نبود پزشک در روستاها و عدم دسترسی مردم روستا به خدمات پزشکی را از مشکلات و نواقصی دانست که تا پیش از دولت یازدهم در حوزه سلامت و درمان وجود داشت و اضافه کرد: در حال حاضر با اجرای طرح تحول نظام سلامت 100 درصد تیم های سلامت روستاها دارای پزشک هستند و خدمات به شکل فعال به آنان ارائه می شود.

 

سلمان زاده، از کمبود خانه های بهداشت خبر داد و با بیان اینکه هم اکنون 94 خانه بهداشت با اعتبار 80 میلیارد ریال در حال ساخت است که 80 درصد آنها تکمیل و تحویل داده شده اند، اضافه کرد: با توجه به اخذ مجوز آموزش بهورز، بیش از 70 درصد بهورزان مورد نیاز در روستاها تامین شده اند.

 

وی با اشاره به ارائه خدمات دندانپزشکی به روستاییان و تجهیز مراکز دندانپزشکی در روستاها از 55 درصد به 100 درصد، افزود: نبود عدالت در دسترسی به خدمات درمانی از معضلات و چالش های ابتدای فعالیت دولت یازدهم بوده به طوری که شهرها و روستاها ی استان با معضلات زیادی در این حوزه روبرو بودند اما اکنون در روستاها و حاشیه شهرها خدمات سلامت به شکل فعال ارائه می شود.

 

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان، به مقایسه شاخص های مرگ و میر در سال های 90 تا 90 و سالهای 92 تا 94 اشاره کرد و اذعان داشت: شاخص های مرگ و میر نوزادان در هزار تولد زنده در سال های 90 تا 92 رقمی معادل 45.12 بوده که این رقم به 92.9 کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه همچنین میزان مرگ و میر کودکان یک سال در هزار تولید 17.6 بوده که هم اکنون به 13.8 کاهش یافته که از شاخص کشوری نیز پایین تر است، ابراز کرد: مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را از هر 100 کودک 22 مورد بوده که این رقم امسال به 15.9 رسیده است.

 

سلمان زاده، همچنین به میزان باروری در استان خوزستان اشاره کرد و با بیان اینکه در حالیکه این شاخص برای کل کشور 2 درصد تعیین شده، استان خوزستان در این بخش به 2.7 درصد رسیده، از تامین مراقبت های اولیه در مناطق حاشیه و سکونت گاه های غیر رسمی خبر داد.

 

وی با بیان اینکه راه اندازی 40 مرکز سلامت جامعه، 20 پایگاه سلامت ضمیمه، 59 پایگاه سلامت غیر ضمیمه و تجهیز 27 آزمایشگاه در روستاها از دیگر اقدامات بهداشتی در استان است، به راه اندازی بهداشت 190 اشاره کرد و اظهار داشت: در یکی دو ماه آینده بهداشت 190 همانند پلیس 110 برای پاسخ به نیازهای مردم در زمانهایی که خطری سلامت آنان را تهدید می کند راه اندازی می شود.

 

 

کد خبر 481443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha