عملکرد دولت تدبیر وامید در سیاست خارجی/کلیدی که قفل هسته ای را گشود

خبرگزاری شبستان: منتقدان معتقدند که تمرکز دولت روحانی همواره بر سیاست خارجی بوده و از سوی دیگر موافقان او معتقدند که در همه عرصه ها به ویژه سیاست خارجی موفق عمل شده است.

خبرگزاری شبستان: دولت تدبیر و امید در حالی وارد سومین سال عمر خود می شود که از نظر سیاست خارجی توانسته گام های بلندی بردارد و منتقدان و موافقان این دولت بر این امر اذعان دارند.

حسن روحانی همواره در محافل سیاسی و رسانه ای به عنوان شیخ دیپلمات معروف بود تا این که بر کرسی ریاست جمهوری تکیه کرد و حالا افکار عمومی با توجه به دیپلمات بودن او توقع خاصی در حل مشکلات سیاست خارجی داشتند.

از وقتی که روحانی توانست به پاستور برود گمانه زنی ها برای انتخاب وزیر خارجه او آغاز شد تا اینکه ظریف این کرسی را به دست آورد.

بر همین اساس، دولت یازدهم اولین اقدامات خود در زمینه سیاست خارجی را با دعوت از کشورهای مختلف به منظور شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور آغاز کرد و در حالی که همه فکر می کردند ایران در اوج انزواست سران بیش از ۵۰ کشور جهان در این مراسم حضور یافتند.

سپس این دولت شروع به برداشتن گام بلندی برای حل بحران ساختگی هسته ای برای ملت ایران کرد و تیم مذاکره کننده هسته ای را تغییر داد.

رئیس دولت تدبیر و امید پس از آن راهی نیویورک شد تا در مجمع عمومی سازمان ملل حضور یابد و این اولین حضورش با تابو شکنی هایی در عرصه سیاست خارجی همراه بود.

روحانی در حاشیه حضور در نیویورک با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تماس تلفنی برقرار کرد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه روحانی که حالا مسئول مذاکرات هسته ای شده بود در این سفر با همراهی روحانی به دیدار و گفتگو با وزرای خارجه گروه ۱+۵ به ویژه جان کری پرداخت و تابوی سیاست خارجی ایران و آمریکا در امر هسته ای را شکست. از آنجا بود که مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ رنگ و بویی تندتر به خود گرفت تا آن که پس از نزدیک به دو سال بالاخره توافق تاریخی هسته ای ایران و جهان با عنوان برجام به امضا رسید.

در طول این مدت هم ایران توانست تعاملات خود در عرصه سیاست خارجی با کشورهایی غیر از گروه ۱+۵ گسترش دهد و امروز ایران باز به همان جایگاهی بازگشته که کشورهای جهان برای همکاری با آن رقابت می کنند. در همین رابطه در روزهای اخیر وزرای خارجه کشورهای اروپایی چون فرانسه و انگلیس که ۱۲ سال بود به تهران نیامده بودند برای ترمیم روابط سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کردند و سفارت انگلستان که نزدیک به ۴ سال در تهران بسته شده بود روز گذشته بازگشایی شد.

نکته مثبت دیگری که می توان در خصوص سیاست های خارجی دولت تدبیر و امید به آن اشاره کرد تلاش برای حفظ وحدت گروه های داخلی در این عرصه است. این دولت به دنبال آن است که ایران را به عنوان ایران متحد در جهان معرفی کند و همواره سعی داشته که اختلاف نظرهای داخلی جایی در سیاست های خارجی اش نداشته باشد.

پریسا رهنما

 

 

 

کد خبر 481054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha