اقتصاد مقاومتی در شرایط پساتحریم هم دنبال می‌شود

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام مصباحی مقدم با بیان اینکه مصرف کالای خارجی کارگر ایرانی را بیکار می‌کند، گفت: اقتصاد مقاومتی در شرایط پساتحریم هم دنبال می‌شود و فقط منوط به تحریم نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده مردم تهران در همایش "آب یا سراب اقتصاد مقاومتی یا اقتصاد عاریتی" گفت: ملت ایران 37 سال در برابر حصر اقتصادی، کودتا و فشارهایی که به مردم وارد کرده اند؛ مقاومت کرده‌اند و در نهایت نتوانستند ملت را پشیمان کنند بلکه دشمن خود پشیمان شد.

وی ادامه داد: اوباما بارها گفت که آمریکا بارها در حمایت از صدام اشتباه کرد و این نشاندهنده مقاومت ملت ایران بود.

حجت الاسلام مصباحی مقدم اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی فقط مخصوص دوران تحریم نیست بلکه بعد از تحریم نیز باید استمرار یابد و نباید گفتمان اقتصاد مقاومتی را کنار بگذاریم.

وی با بیان اینکه نظام سلطه از غفلت ما استقبال می کند، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نقاط قوت را شناسایی و آنها را تقویت می‌کند و نقاط ضعف را نیز شناسایی و آنها را برطرف می‌سازد. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی ضربه‌ناپذیر که در اثر هر فشاری از پا درنیاید.

وی ادامه داد: در جریان فعالیت‌های هسته‌ای، دشمنان نقاط ضعف و قوت ما را شناسایی کرده‌اند و بر روی آن فشار آوردند؛ یکی از نقاط ضعف ما وابستگی به درآمدهای نفتی بود که دشمن بر روی آن فشار آورد تا بتواند از این راه، درآمد نفتی ما را کاهش داده و به صفر برساند.

وی با بیان اینکه نباید به برداشتن تحریمها دلخوش کنیم، افزود: اگر به برداشتن تحریمها دلخوش کنیم درآمدهای نفتی پس از تحریم افزایش می‌یابد و مشکلی از اقتصاد حل نمی کند و باید دوباره کالای مصرفی خارجی وارد کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: باید کاری کنیم بودجه ما به درآمد نفتی وابستگی نداشته باشد و این به معنای کنار گذاشتن درآمد نفتی نیست بلکه باید بتوانیم نفت را با ارزش افزوده بالاتر صادر کنیم و درآمدهای نفتی را در راه سرمایه گذاریهای بنیادین بکار ببریم و نه فقط برای مصرف. استفاده از درآمدهای نفتی خلاقیت ها را نهفته می گذارد و توانمندیهای را نادیده می‌گیرد اما در شرایط فشار است که انسان ظرفیتهای خود را بروز می‌دهد.

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی فقط در دوران تحریم نیست بلکه باید در شرایط پساتحریم نیز دنبال شود یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی مدیریت مصرف و ترویج صحیح مصرف و استفاده از کالاهای داخلی است.

وی در مورد مصرف انرژی در کشور گفت: مصرف انرژی در کشور باید مدیریت شود. ایران بیش از چین مصرف گاز دارد. از نظر مصرف انرژی ها ما 12 برابر ژاپن برای تولید کالا انرژی مصرف می کنیم و 4 برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می کنیم اما باید کاری کنیم که مقدار مصرف انرژی کاهش یابد.

وی اظهار کرد: انرژی در سایر کشورها گران است به این دلیل است که کارخانه های از کار افتاده خود را به ایران منتقل می کنند چون مصرف انرژی در ایران ارزان است. اگر مصرف انرژی در کارخانجات افزایش دهیم تولیدات باصرفه است و از سوی دیگر نیز باید بر پیشرفت فناوری و کیفیت کالاها تاکید کنیم تا مصرف کالای ایرانی در فرهنگ ما رواج یابد.

وی با بیان اینکه مصرف آب در کشور بالاست، افزود: در بخش کشاورزی 92 درصد آب مصرف می شود و تنها 8 درصد آب در بخش شرب و صنعت استفاده می‌شود. سفره‌های زیرزمینی به شدت پایین رفته است. آب را در کشاورزی سیلابی مصرف می کنیم اما در جایی که آب را به صورت بارانی و قطره ای در کشاورزی استفاده کرده‌اند سود محصولات بیشتر بوده‌اند.

وی گفت: فرهنگ اجتناب از مصرف اضافی باید جا بیفتد. کسی که می تواند با مواد غذایی کمتر، نیاز خود را تامین کند چرا باید چند برابر مصرف خریداری کند؟! نان باید به گونه ای پخته شود که ذره ای از آن دور ریخته نشود، این فرهنگ از قدیم در کشور ما بوده است؛ نان را به قدر مصرف بخریم اما می بینیم نان را بعد از خشک شدن به نمکی می دهند و به مصرف طیور می‌رسانند.

وی با بیان اینکه با مصرف کالای باکیفیت مخالفتی نداریم، افزود: باید فرهنگ مصرفی را اصلاح کنیم و بر اقتصاد درونی تکیه کنیم.

وی با اشاره به سیاست گذاری در مسیر خودکفایی در کشور هند یادآور شد: جلوگیری از مصرف خارجی موجب خودکفایی هند در صنعت تولید پارچه شد. وقتی مسئولان از کالای داخلی استفاده کردند و لباسهای آنها از پارچه های داخلی شد هزاران چرخ برای ریسندگی و بافندگی در صنعت پارچه در هند به کار افتاده اند.

وی گفت: باید به تولیدکنندگان داخلی اعتماد کنیم تا کیفیت کالاهای داخلی افزوده شود و استانداردسازی کالاها جدی گرفته شود. سازمان استاندارد ملی مکلف به نمونه‌برداری شود و تولید در جهت افزایش کیفیت را دنبال کند.

وی با اشاره به مشکلات عدیده تولیدکنندگان داخلی تصریح کرد: ما شاهد هستیم که کالاهای باکیفیت داخلی را فقط با برچسب کالاهای خارجی خریداری می کنند یعنی شرط فروش کالای باکیفیت داخلی برچسب آمریکایی یا سایر کشورهاست در حقیقت کالای با کیفیت داخلی را به نام خارجی به فروش می‌رسانند و این فرهنگ غلط است زیرا کالای خارجی را می خرند. مصرف یک کالای داخلی یک کارگر ایرانی را شاغل می کند و مصرف کالای خارجی یک کارگر خارجی را شاغل می کند.

این نماینده مردم تصریح کرد: شرکت هایی اروپایی بعد از برجام به ایران هجوم آورده اند زیرا به دنبال بازار مصرف هستند. ایران 80 میلیون جمعیت دارد که این رقم جمعیت در بسیاری از کشورها بی سابقه است.

وی با اشاره به نقش حمایت مسئولان از تولیدات داخلی و افزایش کیفیت کالای داخلی گفت: دولتمردان در خریدهای دولتی و شخصی خود به سمت کالاهای داخلی بروند تا الگویی برای مردم باشند.

وی با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 تصریح کرد: مذاکره ایران و 1+5 در راستای تدبیر رهبری و نرمش قهرمانانه انجام شد و بلافاصله بعد از این مذاکرات رهبر انقلاب در مورد نفوذ اقتصادی و سیاسی و فرهنگی هشدار داده اند اما عده ای در داخل دهانشان آب افتاده و فکر می کنند می‌خواهیم رنگ آمریکایی بگیریم. آمریکا همچنان مستکبر است و از سر عجز بر سر میز مذاکره نیامده است بلکه بر اثر شرایطی که ایجاد شد پای میز مذاکره آماده شد.

وی با اشاره به بیانات مقامات آمریکایی گفت: آنها بارها اعلام کرده اند مساله ما با ایران عادی سازی شرایط نیست مساله آنها هسته ای نیست؛ اشتباه نکنید.

وی ادامه داد: باید وحدت و انسجام را حفظ کنید. اگر در حین مذاکره چشممان به این باشد که این روابط می تواند اقتصادمان را بهبود دهد غلط است. ورود به مذاکرات تنها براساس تدابیر انقلاب بوده است و این ورود از زمان ریاست احمدی‌نژاد آغاز شده است و هیچ دولتی تحت فشار قرار نگرفته است. رهبری با قدرت از مذاکرات حمایت کرده‌اند و مذاکره کنندگان ما نیروهای مومن و غیور هستند و باید منتظر طی مراحل قانونی از طریق مجلس و شورای امنیت ملی باشیم.
 

کد خبر 480788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha