به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، همایش استانی تجلیل از امامزادگان با موضوع «همایش تکریم و بزرگداشت امامزاده سیدعلی (ع) از نوادگان حضرت عباس (ع)» امروز (29 مرداد) در مجتمع فرهنگی امامزاده سیدعلی (ع) برگزار شد.
در این همایش که به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین سیداسماعیل حسینی مقدم، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم با عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان در این مراسم، عنوان کرد: یکی از مطالبات خداوند از انسان ها، مودت اهل بیت (ع) است، در ایران نیز حرم مطهر اهل بیت (ع) و امامزادگان، به عنوان پایگاه های نشر معارف اسلامی همواره مورد توجه و محور محبت مردم بوده است.
آستان امامزاده سیدعلی(ع)،پایگاه نشر معارف اهل بیت(ع)
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: بقاع متبرکه کشور، جهت تحقق مطالبه مقام معظم رهبری (مدظله)، فعالیتهای جهادی گستردهای در طی چند سال اخیر داشتهاند و دستاندرکاران و خادمین بقاع متبرکه به انجام فعالیت های فرهنگی در امامزادگان پرداختند.
وی بیان داشت: یکی از اقدامات جهت ایجاد قطب فرهنگی در آستان مقدس امامزادگان، اختصاص دادن روز پنجم ذی القعده به عنوان روز ملی تکریم و بزرگداشت امامزادگان است و امروز شاهد همایش تکریم و بزرگداشت امامزاده سیدعلی (ع) در این مکان هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی مقدم تصریح کرد: آستان مقدس امامزاده سیدعلی (ع) به عنوان پایگاه نشر معارف اهل بیت (ع) است و مراجع و آحاد مردم قم توجه خاصی به این امامزاده دارند.
پیام آیت الله صافی گلپایگانی به همایش تکریم و بزرگداشت امامزاده سیدعلی (ع)
در ادامه محمد علی مجاهدی، شاعر برجسته آیینی کشور، اشعاری را در مدح اهل بیت (ع) سرود و سپس، حجتالاسلام و المسلمین سیستانی اللهآبادی، نماینده آیت الله صافی گلپایگانی، پیام آیتالله صافی گلپایگانی به همایش تکریم و بزرگداشت امامزاده سیدعلی (ع) را قرائت کرد.
در این پیام، آیت الله صافی گلپایگانی اظهار داشت: تکریم اهل بیت (ع) و امامزادگان واجب التعظیم از وظایف دینی مسلمانان است، بنابر حدیث ثقلین تمسک به عترت پیامبر (ص) و احترام به اهل بیت (ع) از تکالیف اصلی مسلمانان است.
مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: همان طور که قرآن برای مسلمانان، محترم و کتاب هدایت و قانون آسمانی است، عترت پیامبر (ع)، هادیان مردم و نجات دهندگان گمراهان از ضلالت هستند و مردم وظیفه دارند از آنان پیروی کرده و راه وروش زندگی خود را از آنان بیاموزند.
وی افزود: امامزادگان آیین مقدس اسلام و معارف نورانی مکتب اسلام را تبلیغ و ترویج کردند و بسیاری از آنان شربت شهادت را نوشیدند و با خون خود شجره طیبه اسلام را آبیاری کردند.
آیت الله صافی گلپایگانی عنوان کرد: شهر قم از دیرزمان پذیرای ذریه پاک پیامبر (ص) وا مامزادگان بوده که صدها نفر از آنان در این شهر و اطراف آن مدفون هستند و امروز مرقد مطهر آنان بر نورانیت شهر قم افزوده است، از جمله مرقد شریف امامزاده سیدعلی (ع) همواره زیارتگاه محبین اهل بیت (ع) بوده است.
تأثیر حضور بقاع متبرکه امامزادگان بر سلامت روحی و معنوی شهر
حجت الاسلام و المسلمین احمد عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در این همایش عنوان کرد: مرقد امامزادگان جایگاه ویژه ای نزد آحاد مردم دارد و اصل مسأله زیارت و تکریم امامزادگان مربوط به مسلمانان نیست بلکه در فطرت انسان ها وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین عابدی بیان کرد: بزرگ ترین و معتبرترن دانشگاه های اروپا در مزار یکی از بزرگان و علمای آن مکان تأسیس شده است و این مسأله نشان می دهد که مسیحیان نیز به مزار علما و انسان های مقدس گذشته احترام می گذارند.
وی با بیان این که بزرگ ترین و معتبرترن دانشگاه های اروپا در مزار یکی از بزرگان و علمای آن مکان تأسیس شده است، تصریح کرد: تدفین و تشییع شهداء در مراکز علمی کار بسیار شایستهای است تا دانشپژوهان ارتباط روحی و معنوی با شهداء و انسان های وارسته پیدا کنند.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اظهار داشت: زیارتکننده و زیارتشونده مانند دو آینه روبروی هم هستند و اگر صاحب قبر، انسان پاک و مطهری باشد، آثار مثبتی بر آن فرد خواهد گذاشت.
حجت الاسلام و المسلمین عابدی با بیان این که علم و معنویت را می توان در حرم ها جستجو کرد، گفت: وجود بقاع متبرکه امامزادگان بر سلامت روحی و معنوی شهر تأثیر دارد و آستان امامزاده سیدعلی (ع) همواره مورد توجه بزرگان بوده است و از قدیم یکی از مهمترین امامزادگان قم است.
در پایان همایش، مراسم تجلیل از خادمان و مسئولین فرهنگی امامزاده شاه سیدعلی (ع) با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدی سیرت، رئیس اوقاف و امور خیریه کشور، حجت الاسلام و المسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و برخی مسئولین استانی برگزار شد.
نظر شما