جشنواره تئاتر رضوی، خرافات را از چهره دین زدوده و سبب بروز افکار بدیع می شود

خبرگزاری شبستان: کارگردانان حاضر در دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی با تاکید بر استمرار برگزاری جشنواره و حمایت از اجرای عمومی نمایش ها، جشنواره تئاتر رضوی را در زدودن خرافات از چهره دین و بروز فکرهای نو و خلاق، مهم و اثرگذار دانستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی راسخ راد، کارگردان نمایش پدرانه، معتقد است بیشتر آثار ارائه شده به جشنواره دهم، مانند آنم آرزوست، پدرانه، نیم مرده و... در حیطه معرفت شناسی، زدودن خرافات از چهره دین و شناسایی هسته اصلی دین و معرفت به مخاطب موفق بوده است.

وی که برای دومین بار با نمایش پدرانه از تهران در جشنواره حضور دارد، به خبرنگار شبستان گفت: با تمام امکانات و مخارجی که برای جشنواره دهم هزینه شده است، اگر محصول این جشنواره فقط تولید نمایش نیم مرده که تئاتر فاخر، آموزنده، انسانی و فرا ملیتی است، باشد، جشنواره به هدفش رسیده است.

وی با اشاره به اینکه کار تئاتر دینی همین است و با روضه و مدح فرق دارد، افزود: تئاتر یعنی شناخت، معرفت، منطق و ساختار قوی، بنابراین پس از تولید اثر مهم ترین کار عرضه آن برای عموم است.

راسخ راد، تصریح کرد: جشنواره حق دارد از کار بهره ببرد و با حمایت از گروه ها در تمام ایران که مردم به امام هشتم ارادت دارند، کارها به اجرا درآید.

وی با تاکید بر اینکه دبیرخانه جشنواره باید دائمی باشد و خراسان شمالی پیگیر اجرای عمومی آثار شود، عنوان کرد: می توان از اختیارات و امکانات آستان قدس هم در این راستا استفاده کرد و سبب توسعه و تعمیق تئاتر دینی شد.

پوریا کریمی، کارگردان نمایش سوغات سربی هم که برای دومین بار از آستانه اشرفیه در این جشنواره شرکت کرده است، رسالت جشنواره تئاتر را آموزشی، زیبایی شناسی و معرفت شناسی دانست و گفت: تئاتر رضوی در پیشبرد اهدافی که مد نظر دارد در بحث دین موفقیت های مهمی کسب کرده است.

وی با اشاره به کمک و همراهی نکردن از سوی اداره فرهنگ و ارشاد استان گیلان برای حضور گروهش در جشنواره، افزود: برای بهتر دیده شدن آثار، باید حمایت مالی از گروه ها انجام شود، چرا که بخش عظیم بودجه ای که جشنواره به گروه می دهد، هزینه رفت و آمد گروه است و این حمایت نشدن ها در کار تاثیر می گذارد و انگیزه حضور در جشنواره های بعدی را کم می کند.

وی تصریح کرد: نیاز است جشنواره با مرکز ارتباط داشته باشد و حداقل اجرای عمومی برای 12 کار بخش مسابقه در استان های شرکت کننده انجام شود.

سعید نوروزی، کارگردان عکس اتفاق عزیز، از کرمانشاه که برای نخستین بار به جشنواره راه یافته است، معتقد است: آثار ارائه شده در جشنواره تئاتر رضوی، پخته و آبرومند و با نگاه حرفه ای تر به تئاتر پرداخته شده است.

وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته تمام جشنواره های تئاتر دینی در جشنواره ای به نام صاحب دلان ادغام شد و اکنون مدت دو سال است که به علت نبود بودجه، این جشنواره هم تعطیل است، افزود: تنها جشنواره حوزه تئاتر دینی، جشنواره تئاتر رضوی است که بستر و شرایط بین المللی شدن را دارد و می تواند با نگاه گسترده تری آثار را در استان های کشور به روی صحنه برد.

وی با پیشنهاد اینکه هر استان می تواند یک کار قوی برای جشنواره آینده تولید کند و مهم نیست کار در چه بخشی از جشنواره حضور یابد، عنوان کرد: قبل از برگزاری جشنواره، گفتمان دو روزه تئاتر دینی در خراسان شمالی برگزار شده بود که ای کاش کارگردانان و نویسندگان شرکت کننده در این جشنواره هم حضور داشتند و نظرات خود را ارائه و صحبت ها و راهکارها را می شنیدند تا با انگیزه بیشتری حضور می یافتند.

وی با تاکید بر اینکه گروه های شرکت کننده در جشنواره با هدف ادای دین به ساحت امام هشتم آثارشان را ارائه کرده اند، افزود: متاسفانه گروه ما به مانند برخی گروه های دیگر، از سوی استان خود حمایت نشد و انتظار داریم دبیرخانه جشنواره، نهایت سقف را که در فراخوان اعلام کرده است، به گروه ها بپردازد تا گروه ها حداقل متضرر نشوند.

وی بیان کرد: برای اجرای عمومی عکس اتفاق عزیز در استان کرمانشاه برنامه خواهیم داشت، چرا که تداوم تئاتر به اجرای عمومی بستگی دارد.

کارگردان نمایش بیداری در خواب هزار من هم معتقد است: جشنواره دهم تئاتر رضوی، جشنواره خوب و نگاه ستاد برگزاری جشنواره پسندیده و جشنواره دارای اتاق فکر و روند مناسبی است.

حسین کارگر که برای نخستین بار از خوزستان در این جشنواره حضور دارد، با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره دهم به معنای موفق آمیز بودن آن است که تداوم یافته است، افزود: مسئولان خراسان شمالی با جدیت پیگیر برگزاری این جشنواره باشند، چرا که با استمرار می توان به هدف رسید.

وی با تاکید بر اینکه تاثیر کار فرهنگی و هنری زمان بر است و باید استمرار به اجرای عمومی آثار داشت، گفت: باید منتظر بروز فکرهای نو در جشنواره تئاتر رضوی که در راستای حفظ ارزش ها، آرمان ها و اعتقادات دینی حرکت می کند، باشیم و این مهم در طولانی مدت با جذب نگاه های خوب به تئاتر جواب خواهد داد.

وی بیان کرد: در واقع واژه رضوی برای ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد و در پستوهای فکری ما چراغ جاودانه ای است که همواره روشن و پرنور است و این ظرفیت ویژه ای برای تئاتر دینی به شمار می رود.

دهمین جشنواره تئاتر رضوی که بیست و پنجم ماه جاری همزمان با دهه کرامت در بجنورد، مرکز خراسان شمالی شروع به کار کرد، امروز 29 مرداد ماه پس از سفر شرکت کنندگان به مشهد مقدس، با برگزاری مراسم اختتامیه ساعت 20:30 در تالار گلشن بجنورد، به کار خود پایان خواهد داد.

گفتنی است، نمایش های نیم مرده، آنم آرزوست، بوسیدنت به وقت تگرگ و پدرانه شرکت کننده در بخش ویژه دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی با پایان جشنواره، در مشهد به روی صحنه خواهند رفت.

 

یادآوری می شود، 12 اثر در بخش مسابقه، 4 اثر در بخش ویژه و یک اثر در بخش جنبی از یکشنبه 25 مرداد به  رقابت پرداختند که آئین اختتامیه امشب و با معرفی برگزیدگان برگزار می شود.

 

کد خبر 480375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha