به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از میراث فرهنگی خوزستان، عاطفه رشنویی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، با بیان این مطلب گفت: مستندنگاري و نجاتبخشي آرايههاي بينظير امامزاده عبدالله شوشتر براي كه براي نخستين بار به شكل علمي و زير نظر معاونت ميراث فرهنگي اداره كل خوزستان انجام شد، از محل اعتبارات استاني اين معاونت و با حضور هشت نفر از متخصصان مرمت آرايههاي معماري در سطح كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري به انجام رسيد.
وی افزود: مرحله مرمت آرايههاي معماري امامزاده عبدالله شوشتر، آرايههاي معماري ورودي حرم شامل كتيبه آجري به خط كوفي، آرايههاي سنگي به صورت معرق هندسي و همچنين كتيبهها و نقوش گياهي حجاريشده طي 80 روز انجام شد.
وی اضافه کرد: همچنين آرايههاي ايوان اصلي اين بناي بينظير تاريخي شامل ديوارنگارهها و آرايههاي گچي نوشتاري و نقوش هندسي و گياهي و همچنين پنجره گچي مشبك از زير دست مرمتكاران خبره اين پروژه گذشت؛ پاكسازي، لايهبرداري، استحكامبخشي لايههاي آستر، بستر و لايه رنگ، مرمت بخشهاي كمبود، موزونسازي رنگي و تثبيت نهايي از اجزاي مختلف اين پروژه بودند.
رشنویی، خاطر نشان کرد: از ديگر بخشهاي پروژه مرمت تزيينات امامزاده عبدالله شوشتر، نجاتبخشي در چوبي تاريخي آن بود كه با برداشتن 6 لايه رنگ، استحكام بخشي و موزونسازي رنگي، به صورت اصلي خود بازگشت.
لازم به ذکر است، تزئینات معماری و کتیبههای این بقعه با توجه به اسناد تاریخی از آثار دوره خلافت عباسیان باقي مانده که در قرن هفتم هجری الحاقاتي به آنها اضافه شده است.
نظر شما