به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 27 مرداد در پاسخ به سوال نماینده ارومیه گفت: ما پیش از تشدید تحریم ها و براساس عرف منطقه پس از گشایش ال سی مبلغ نفت فروخته شده را بین 30 روز تا 60 روز دریافت میکردیم.
وی اظهار کرد: بعد از شدت گرفتن تحریمها و طولانی شدن روند انتقال پول به داخل کشور این 30 روز به 90 روز افزایش یافت و در برخی برهه ها نیز مبلغ نفت فروخته شده بیش از این زمان در اختیار شرکت خریدار باقی می ماند.
زنگنه ادامه داد: برای دریافت وجه نفت فروخته شده ما مجبور بودیم با استفاده از بانک واسطه پولها را داخل کشور منتقل کنیم و ناچارا زمان زیادی برای وصول مبالغ ارزی حاصل از فروش نفت طی میشد که البته بعد از توافق ژنو بخشی از این مبالغ به داخل کشور بازگشت.
وی گفت: با اجرایی شدن درست برجام این مشکل مرتفع شود و شاهد آن باشیم که بر اساس عرف بینالمللی و شرایط انتقال فروش و صادرات نفت در منطقه زمان طولانی نفت روز تا 180 روزه برای دریافت وجوه نفت کاهش یافت.
وزیر نفت اظهار کرد: ما در مورد وصول درآمدهای نفتی هیچ نگرانی نداریم و به غیر از یک مورد که آن هم در مورد بابک زنجانی بود به هیچ وجه نگران دریافت وجوه حاصل از فروش نفت نیستیم.
وی افزود: در مورد میزان صادرات نفت باید بگویم که بعد از تحریمها و تشدید آنها درآمد حاصل از نفت ما کاهش یافت و اثرات آن در بودجه هم منعکس شد و امیدواریم بعد از حل مشکل تحریمها صادرات ما به شرایط قبل بازگردد.
زنگنه همچنین در ادامه و در پاسخ به سوال دیگر قاضی پور خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه 94 کل کشور وزارت نفت حق استخدام نیروهای جدید را ندارد و ما هم بر همین اساس موظف به انجام عمل به قانون هستیم و از همین بابت برخی از استخدامهایی که از وزارت نفت انتظار میرود محقق نشده است.
وی گفت: من طی نامهای که به وزیر صنعت، معدن و تجارت دادم درخواست کردم که هیچ دکلی به کشور وارد نشود و واردات دکل به نوعی ممنوع شود و در مورد تجهیزات نفتی به غیر از دکل نیز من موافق استفاده از ظرفیت داخل هستم و باید از این ظرفیتها در حوزههای مختلف به صورت مطلوب استفاده شود.
زنگنه همچنین خاطرنشان کرد: مشکل دیگری که ما آن را میپذیریم عدم استفاده مطلوب و مناسب از ظرفیت میادین مشترک است که این مشکل در میادین مشترک غرب کارون و پارس جنوبی در خلیج فارس وجود دارد که البته برنامهریزیهایی برای حل آن از سال 77 انجام شده است.
وی تصریح کرد: در لایههای بالایی میادین پارس جنوبی نفت فوق سنگین وجود دارد که برای استخراج آنها تجهیزات خاصی نیاز است و در سال 83 دولت طی قراردادی با یکی از شرکتهای تابعه خود یعنی شرکت پترو ایران برای استخراج این میادین اقدام کرد و قرار شد حدود 35 هزار بشکه نفت فوق سنگین از آنها حاصل شود و همچنین در این قرارداد مقرر شد تأسیساتی شناور برای فرآوری نفت استخراجی از سوی دولت اجاره شود که در سال 85 تا 88 این اتفاق نیفتاد و دولت موفق به اجاره این تأسیسات نشد.
وزیر نفت در ادامه یادآور شد: بعد از بینتیجه ماندن موضوع اجاره، دولت تصمیم گرفت این تجهیزات شناور را خریداری کند و در کنار عملیات و مذاکرات خرید این تجهیزات چاههای اکتشافی و تحقیقاتی نیز حفر شد، اما در خرید نیز موفق نبود و تا زمانی که من به وزارت نفت آمدم این مسأله به نتیجه نرسیده تا اینکه در مردادماه سال گذشته قرارداد خرید این تجهیزات شناور که امکانات وسیعی از تزریق آب، نمک، امکانات اقامتی و امکانات دیگر در مسیر فرآوری دارد بسته شد و قراردادی به ارزش بالغ بر 400 میلیون دلار با یک شرکت معتبر خارجی در این زمینه امضا شد.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ضعف بهرهبرداری از میادین مشترک به عوامل مختلفی باز میگردد، گفت: طرف قطری با بالاترین امکانات و حجم وسیع سرمایهگذاری و با بهرهگیری از تکنولوژی روز در میادین مشترک به شدت فعال است و ما از این بابت از آنها عقب هستیم و شاید یکی از عوامل ضعف بهرهبرداری در منطقه پارس جنوبی توجه بیش از حد به بحث استخراج گاز از این منطقه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ما در دولت قبل شاهد واگذاری یکباره شرکت پتروایران به بخش خصوصی بودیم. با اینکه بر این نکته تأکید شده بود که در میانه عملیات پیمانکاری شرکتهای پیمانکار نباید واگذار شوند و تجربهای نظیر شرکت صدرا نیز در این حوزه وجود داشت این اتفاق افتاد و قدری در انجام تعهدات این شرکت خلل ایجاد شد، اما امیدواریم با ورود تجهیزات مناسب در سال آینده این بحرانها کاسته شود.
خبرگزاری شبستان: وزیر نفت با بیان اینکه برای وصول درآمدهای نفتی هیچ نگرانی نداریم گفت: ما فقط در یک مورد خریدار بدقول داشتیم و آن هم بابک زنجانی بود.
کد خبر 479943
نظر شما