مسجد حاج آقا صابر اراک پایگاه معنوی برای حضور جوانان// مرکزی فرهنگی در قلب شهر

خبرگزاری شبستان: مسجد حاج آقا صابر اراک واقع در حساسترین نقطه این شهر پایگاهی معنوی برای حضور افراد به ویژه جوانان و نوجوانان است.

خبرگزاری شبستان // به بهانه سی ام مرداد ماه  روز جهانی مسجد که یادآور 30 مرداد سال 1348 است که مسجدالاقصی به دست صهیونیست‌ها به آتش کشیده شد و سال‌ها بعد و به همین مناسبت و به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سی‌امین نشست سازمان کنفرانس اسلامی به این نام نامگذاری شد به یکی از مساجد شهر اراک که از دیرباز محلی برای تجمع و رفت و آمد مومنین بوده و در یکی از نقاط حساس شهر اراک قرار دارد می رویم تا از نزدیک با فعالیت های این پایگاه معنوی آشنا شویم.

 

مسجد مکانی است که از زمان ظهور اسلام، مهمترین جایگاه و پایگاه برای تمامی فعالیت های مذهبی، اعتقادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی جهادی بوده و نقش مهمی نیز در شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران داشته است و مسجد مرحوم حاج آقا صابر اراک نیز یکی از این مساجد است که هموار محل حضور خیل عظیم عاشقان و دوستداران اهل بیت، اسلام و انقلاب بوده است.

مختصری درباره مسجد مرحوم آقا صابر

 

مسجد حاج آقا صابر اراك در سال 1305 هجري قمري در زميني موقوفي به مساحت بالغ بر 1000 متر مربع در حساس ترين نقطه شهر اراك بنا نهاد شد.

 

اصل بنا شبستاني بوده به انضمام مهتابي كه در انتهاي مهتابي منزل خادم قرار داشته و در طول اين سالها يك بار در سال 1348هجري شمسي طبقه فوقاني مسجد به سبك تير آهن بنا گرديده است

 

در سال 1380 نيز اقداماتي در زمينه تجديد بناي شبستان مسجد صورت گرفته و حسينيه اي به نام مقدسه حضرت خديجه كبري (س) برای خواهران با هزينه يكي از خيرين شهر اراك به نام'' محمود علينقيان'' احداث .شده است و در همين سال تجديد بناي طبقه فوقاني مسجد با معماري اسلامي مطابق با علوم معما ري نو با نماي سنگ ، آجر و كاشي هفت رنگ و احداث سه كاسه گنبدنما در وسط مسجد و در انتهاي آن حسينيه اي به نام مقدس حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام به انجام رسيد، كه يكي از دلايل احداث حسينيه حضور اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان در این پایگاه معنوی و انجام بوده است.

احداث زینبیه حضرت رقیه سلام الله علیه از دیگر فعالیت های بود که با برداشتن کف حیاط مسجد و با کاربری اولین مسجد نت ایران در سال 85 انجام شد.

گلدسته های این مسجد نیز در سال 1392 توسط خیر گرانفدی حاج محمود علنقیان بنا شد و در پشت محراب نیز فاطمیه حضرت ام  البنین در 5 طبقه به عنوان قسمتی با کاربری آشپزخانه، صحن مسجد، قسمت اداری، صوتی و تصویری و سویت مهمان در سال 93 احداث شد.

 

هزينه هاي عمراني مسجد مرحوم حاج آقا صابر اراک از طريق رحمت بي انتهاي الهي، وهمت و همکاری مردم و مسئولین خدا باور اراكي و خيرين شهر تامین شده است که بسیاری از این عزیزان همواره در احياي اين مسجد و مركز بزرگ فرهنگي فعالیت داشته اند.

 

مسجد حاج آقا صابر داراي موقوفه اي در پشت مسجد به نام مرحوم كربلايي علي نقي مبارك آبادي است كه در آمد حاصل از اين موقوفه بنا به وصيت واقف جهت برپايي عزاداري سيد الشهدا علیه السلام، نور مسجد و حصير مي شود.

این مسجد از شبستاني با 14 ستون چهار ضلعي و 21 طاق سنتي به صورت گنبدي با محرابي زيبا آراسته شده و در طبقه فوقاني مسجد نيز صلوات خواجه نصير طوسي بر حضرات اهل بيت به صورت كتيبه اي كاشي كاري شده در اطراف مسجد نمايان است كه به اين مسجد زيبايي و معنويت خاصي بخشيده است.

اجرای فعالیت های گسترده فرهنگی و مذهبی در مسجد حاج آقا صابر اراک

حجت الاسلام ابوالفضل صابری، امام جماعت مسجد حاج آقا صابر اراک ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سی ام مرداد روز جهانی مسجد  گفت: مسجد مهمترین پایگاه معنوی و فرهنگی است که از دیرباز محل حضور و تجمع و تصمیم گیری های بزرگ و همچنین فعالیت های گسترده فرهنگی بوده است.

وی با اشاره به اینکه این مسجد به دلیل اینکه در یکی از نقاط شهر اراک واقع شده است و همواره محل حضور گسترده افراد و اقشار محتلف جامعه بوده است برنامه های مختلفی را در طول سال برگزار می کند.

حجت الاسلام صابری به برپایی مهد مسجد در این مکان معنوی اشاره کرد و گفت: حضور گسترده افراد به ویژه والدین با فرزندان خردسال خود در این مکان معنوی ما را بر آن داشت تا مهد مسجدی برای سرگرم کردن کودکان و فراغت بال والدین برای پرداختن به عبادت و راز و نیاز با پروردگار دایر کنیم.

وی با اشاره به عضویت بیش از  200 کودک در مهد مسجد حاج آقا صابر اراک بیان کرد:مهد مسجد حاج آقا صابر از ماه رمضان سال 92 با حضور 19 کودک و فعالیت سه مربی مجرب آغاز به کار کرد و هم اکنون بیش از 200کودک عضو این مهد هستند.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه این کار در ماه رمضان به منظور رفاه حال مادران نمازگزار و همچنین غنی سازی اوقات کودکان که در مسجد در ماه رمضان حضور می یافتند انجام شده، اظهار کرد: به دلیل استقبال گسترده مادران و کودکان، این مهد از همان زمان علاوه بر ایام ماه مبارک رمضان و مناسبت ها در شب های جمعه و روزهای تعطیل نیز دایر است.

 

حجت الاسلام صابری ادامه داد: در کلاس های مهد مسجد از ابتدا همه کودکان پذیرفته می شدند اما به دلیل اینکه آموزش ها یکپارچه باشد کوکان 3 تا 6 سال پذیرفته می شوند و آموزش های مختلف بر محوریت دین و احکام الهی با زبان شعر و داستان، بازی و سرگرمی را فرا می گیرند.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه مسجد همواره میزبان مادران با فرزندان در گروه سنی مختلف است کودکان خردسال و فرزندان بالای شش سال نیز که به صورت موردی به مسجد برای اقامه نماز و عبادت مراجعه می کنند پذیرفته و تا انجام فرایض دینی والدین از آنها نگهداری می شود.

مسجد نت مسجد حاج صابر اراک، اولین مسجد نت ایران با مخاطبان گسترده

امام جماعت مسجد حاج آقا صابر اراک در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت مسجد نت در مسجد حاج آقا صابر اراک افزود: این مرکز فرهنگی در راستای انجام فعالیت های گسترده فرهنگی و برای جذب هر چه بیشتر جوانان و نوجوانان به این مسجد دایر شده است.

وی با اشاره به اینکه مسجد حاج آقا صابر اراک به سیستم اینترنتی مجهز شده است که این سیستم در حیاط مسجد به فضای 200متر و با عنوان زینبیه حضرت رقیه ساخته شد، بیان کرد:این مرکز فرهنگی با هدف گسترش و تقویت علوم، معارف دینی و قرآنی در جامعه، پاسخگویی به شبهات و مسائل اعتقادی، آگاهی بخشی و برنامه ریزی برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمن، تقویت باورهای دینی و اعتقادی راه اندازی شده است.

 

امام جماعت و مدیر پایگاه اطلاع رسانی اولین مسجد نت ایران با اشاره تاثیر جاذبه های مسجد در جذب نسل جوان به مساجد اظهار کرد: بخشی از جاذبه ها مسجدی زیبا و مدرن با تجهیزات پیشرفته را ایجاد می کند و بخشی دیگر در انتقال معارف قرآن و اهل بیت عليهم السلام به نسل جوان اثر گذار است.

 

وی با اشاره به اهمیت حضور جوانان و نوجوانان در مساجد، اظهار کرد: امام جماعت مسجد پس از توجه به ‌تقوای الهی و عدالت باید زمینه ‌جذب جوانان و نوجوانان به مساجد را فراهم کند.

 

حجت الاسلام صابری در رابطه با تفاوت فضای اینترنتی این مسجد با دیگر مساجد گفت: با توجه به اینکه در عصر ارتباطات قرار داریم، بسیاری از مساجد مجهز به فضای اینترنتی هستند، برخلاف برخی مساجد و مکان های فرهنگی که فضای اینترنتی به صورت کافی‌نت در اختیار عموم است فضای اولین مسجد نت به صورت شبکه در اختیار همگان است و فقط سایت‌هایی که از سوی مسجد تایید شده اند در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

وی همچنین از تجهیز مسجد به شبکه فیبر نوری نیز خبر داد و گفت: در ماه مبارک رمضان سال جاری این مسجد مجهز به فیبر نوری شد و برنامه های شب های قدر به صورت زنده از شبکه آفتاب پخش شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: این مسجد به 100 سیستم کامپیوتر برای استفاده از شبکه اینترنت سالم و به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی مجهز است.

 

مدیر پایگاه اطلاع رسانی اولین مسجد نت ایران معرفی سایت های مذهبی و فرهنگی را ضروری دانست و بیان کرد: بدون معرفی کردن سایت‌های مذهبی و مثبت نباید انتظار داشت که جوانان گرایش به سایت‌های مذهبی داشته باشند ولی اولین مسجد نت ایران یکی از سایت‌هایی است که در داخل و خارج کشور تأثیرات فرهنگی به افراد مختلف داشته است.

 

گردآوری بالغ بر 100 هزار جلد کتاب در کتابخانه دیجیتالی مسجد

 

حجت‌الاسلام صابری در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت کتابخانه دیجیتال این مسجد نیز اشاره کرد و گفت: در فضای کتابخانه دیجیتال مسجد بالغ بر 100 هزار جلد کتاب وجود دارد.

وی افزود: این کتابخانه در موضوعات مختلف به مخاطبان خدمات ارایه می‌دهد ضمن اینکه سایت مسجد نت در بخش‌های مختلف جستجو قرآنی، عترت، شرح حدیث، شرح سایت، ویژه‌نامه غدیر و ویژه‌نامه مناسبتی، تعیین قبله به صورت ماهواره‌ای و پاسخ به شبهات دینی قابلیت‌ دارد که به مخاطبان خدمات ارایه دهد.

 

اجرای فعالیت های گسترده در طول سال با حضور اقشار مختلف

امام جماعت مسجد حاج آقا صابر اراک در بخش دیگری از سخنانش به برنامه های اجرایی این مسجد در طول سال نیز اشاره کرد و گفت: ‌اقامه نماز های یومیه،‌ برپایی مراسم سخنرانی به ویژه در شب های جمعه، برگزاری مراسم مختلف در اعیاد، ‌وفایات و جشن ها، برگزاری عزاداری و سوگواری سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه السلام در ماه های محرم و صفر به صورت مستمر و برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه سلام الله عليها به مدت 20 شب از جمله فعالیت های این مسجد در طول سال است.

حجت الاسلام صابری اوج جلسات فرهنگی این مسجد را در ماه مبارک رمضان عنوان کرد و افزود: ‌برپایی نمازهای جماعت و مراسم لیالی قدر و شهادت مولای متقیان حضرت علی عليه السلام با اجتماع عظیم خواهران و برادران خصوصاً‌ نسل جوان همراه است.

وی همچنین اضافه کرد: در طول سال نیز کلاس ها و برنامه های مختلفی از جمله برگزاری کرسی های آزاد اندیشی که جزء منویات مقام معظم رهبری است، برگزاری کارگاه های پیش از ازدواج، بررسی عوامل حجاب گریزی، مرد و زن نمونه از دیدگاه اسلام، فرزندان صالح، مسائل اعتقادی، پاسخ به شبهات و برنامه هایی از این دست برگزار می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اقامه نماز صبح نیز بعد از افتتاح گلدسته های مسجد به صورت مستمر انجام شده و ادامه دارد، بیان کرد: سامانه پیام رسانی مسجد نیز به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۰۸ راه اندازی شده که افراد می توانند با ارسال عدد ۵ به این سامانه عضو شده و از اخبار و برنامه های مسجد با خبر شوند.

حجت الاسلام صابری اضافه کرد: امروز مساجد و روحانیان و خادمان مساجد وظیفه سنگینی بر عهده دارند و باید بیشتر به جذابیت این پایگاه هاهی فرهنگی برای حضور نسل جوان اهمیت دهند و مساجد را طوری پیش ببرند که جوانان برای همه فعالیت های خود علاوه بر انجام فرایض دینی به مسجد پناه بیاورند.

امام جماعت مسجد حاج آقا صابر ادامه داد: امروز با وجود عوامل بازدارند از جمله شبکه های اجتماعی و ماهواره ها مسجد باید آنقدر از جایگاه اجتماعی برخوردار باشد که به عنوان واکسن آسیون و پادزهری در مقابل این هجمه های فرهنگی باشد و آنها را سرکوب کند.

وی در رابطه با اهمیت و جایگاه مساجد اضافه کرد: در خصوص جایگاه والای مساجد همان بس که پیامبر وقتی وارد مدینه شدند ابتدا اقدام به ساخت مسجد کردند و انقلاب اسلامی ایران نیز از همین پایگاه های معنوی شکل گرفت.

 

وجه تسميه مسجد به نام حاج آقا صابر

امام جماعت و رئيس هيات امناي مسجد حاج آقا صابر همچنین در خصوص وجه تسميه مسجد به نام حاج آقا صابر گفت: ‌به علت اينكه اولين امام جماعت اين مسجد حاج آقا صابر اراكي بوده و در بين مردم احترام خاصي داشته مسجد را به نام ايشان نام گذاري کرده اند.

حجت الاسلام ابوالفضل صابري با بيان اينكه اجدادش با چند واسطه متصل به جابر ابن عبدالله انصاري اولين زائر اربعين حضرت سيد الشهدا علیه السلام ‌هستند،‌ افزود: ‌از زمان تاسيس مسجد تا كنون پنج نسل از خاندان صابري به نام هاي مرحوم حاج آقا ''محمد صابر اراكي'' ، ‌مرحوم حجت الاسلام آقا ''محمد صابري'' ، مرحوم حجت الاسلام حاج شيخ ''محمد آقا صابري'' از روحانيون بسيار محبوب و متدين شهر اراك ، مرحوم حجت الاسلام حاج شيخ ''احمد صابري'' از وعاظ شهير و تواناي سراسر كشور و دو فرزند ذكور ايشان اينجانب و حجت الاسلام'' محمد حسين صابري ''توأمان مسئوليت اقامه نماز جماعت مسجد حاج آقا صابر را به طور مستمر عهده دار هستد.

 

 

 

 

کد خبر 479877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha